esmaspäev, 22. juuli 2013

Üleminekuakna esirinnas tegutseb Napoli

Tänavuse suve üks märkimisväärsemaid üllatusi on kindlasti Pepe Reina siirdumine Napolisse. See, et Liverpool soovis temast lahti saada ei olnud eriline üllatus, sest pärast Simon Mignolet ostu oli see juba ette määratud, aga üllatav on just see, et uueks klubiks sai Napoli. Varasemalt seostati Reinat kasvatajaklubi Barcelonaga. Samuti on Napolil viimased aastad Morgan De Sanctise näol olnud kindel väravavaht olemas. Itaalias on Reinal kena taasühinemine Rafa Beniteziga.


Napoli järgmine käik üleminekuturul tundub olevat Gonzalo Higuaini ost. Real Madrid on võtnud vastu 37+3 miljoni euro suuruse pakkumise ja nüüd on argentiinlase otsustada, kus ta oma karjääri jätkata soovib. Lisaks Napolile on lepingu pakkumine laual ka Arsenali poolt. Kui varasemalt spekuleeriti palju selle kohta, et pärast Edinson Cavani lahkumist saab Napoli uueks esiründajaks Leandro Damiao, siis nüüd on sihtmärgiks nr. 1 just Higuain. Damiao on jäetud Peterburi Zenitile, kes on oma delegatsiooni ka Brasiiliasse saatnud, et 25 miljoni euro suurune tehing lõpule viia. Internacionali ründajast peaks omakorda saama asendaja Hulkile, keda jätkuvalt Monacoga seostatakse.

Monaco sai nädalavahetusel endale järjekordse uue mängija, kui klubiga liitus noor paremkaitsja Fabinho. Tõsi Portugali klubist Rio Ave tuleva brasiillase eest mingisugust ulmesummat magama ei pandud vaid hangiti endale hoopis laenulepinguga. Eelmisel hooajal oli Fabinho laenul Real Madridis saades La Ligas väljakule ühe korra.


Ühe talendika mängumehe hankis nädalavahetusel endale ka Marseille, kui ostis 7.7 miljoni euro eest Guingampist Gilbert Imbula, kes valiti eelmisel hooajal Ligue 2 parimaks mängijaks. 20-aastase poolkaitsja näol on tegu mängijaga, kes sai 2009. aastal läbiaegade noorimaks Ligue 2 mängijaks, kui sai kohtumises Dijoniga väljakule vaid 35 päeva pärast oma 17ndat sünnipäeva.


Väga huvitava mängumehe on endale hankinud ka Toulouse. 2 miljonit eurot läks klubile maksma Sporting Gijoni ründaja Oscar Trejo. Samas on läbi kukkunud Toulouse'i fännide kampaania tuua klubisse endine legendaarne Prantsusmaa koondislane David Trezeguet. Eelmisel hooajal River Plate'i esindanud Trezeguet karjäär jätkub teises Argentina klubis Newell´s Old Boys.


Jätkates legendidega, siis neljapäeval 40ndat sünnipäeva tähistav Kevin Phillips saab võimaluse näidata oma talenti taas Premier League'is. Aastase lepinguga liitus ta liiga uustulnuka Crystal Palace'iga, kus veetis Blackpoolist laenul olles ka eelmise hooaja viimase poole ning seda ka väga produktiivselt - 16 mänguga lõi ta 7 väravat.


Samas on Sunderland, üks paljudest Phillipsi endistest koduklubidest, loovutanud ründaja Danny Grahami teisele Premier League'i uustulnukale Hull City'le. Alles jaanuaris Swanseast ostetud mees veedab hooaja Hullis laenulepinguga. Sunderlandis jäigi tal väravate arve avamata.

Tottenham on endale saamas uut mängijat Nacer Chadli näol. FC Twentega on hinnas, milleks on 8.1 miljonit eurot, kokkuleppele jõutud ning tehing seisab vaid Belgia koondislase meditsiinilise läbivaatuse taga. Inglismaalt on samas lahkunud Marcos Alonso. Viimased kolm hooaega Boltonit esindanud vasakkaitsja kannab järgmised kolm aastat Fiorentina lillat särki.


Üleminekuakna üks aktiivsemaid klubisid on seni olnud Real Betis. 26-aastane keskkaitsja Jordi Figueras on juba kümnes uus nägu eelmisel hooajal La Ligas seitsmenda koha saanud meeskonna koosseisus. 3-aastase lepinguga Club Bruggest saabunud mängumees oli Hispaanias tagasi ka juba eelmisel hooajal, kui esindas laenulepinguga Rayo Vallecanot.

Hispaaniast on aga suure palga järele lahkunud Valencia ründaja Nelson Valdez. Paraguaylase uueks koduks on Araabia Ühendemiraatide klubi Al Jazira. Kui sama klubi tõi Getafest tervelt 10 miljoni euro eest enda rivistusse Abdelaziz Barrada, siis Valdez saadi kätte vaid 3 miljoni euro eest. Sama summa eest ostis Valencia Valdezi talvel Kaasani Rubinist.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar