esmaspäev, 15. juuli 2013

Nädalavahetus üleminekuturul

Möödunud nädalavahetus tõi endaga kaasa suured tehingud seoses Hispaania liigaga. Real Madrid käis 38.9 miljonit eurot välja Real Sociedadi kaitsva poolkaitsja Asier Illarramendi eest. 23-aastast mängumeest, kes tuli juunis Hispaania koondise koosseisus U21 vanuseklassi Euroopa meistriks, nähakse pikemas perspektiivis Xabi Alonso mantlipärijana.


Reali suurim rivaal FC Barcelona aga sai samal ajal hakkama suure müügitehinguga. Thiago Alcantara, samuti värske U21 Euroopa meister, müüdi 25 miljoni euro eest Müncheni Bayernisse. Bayern samas maksis Barcale vaid 20 miljonit. Ülejäänud raha tuleb Thiago enda taskust ja sõprusmängust, mis peab aset leidma järgneva kolme aasta jooksul. Thiagost ilma jäänud Manchester United on oma sihtmärgiks nüüd seadnud teise Barca mehe Cesc Fabregase.


Barcale lehvitas nädalavahetusel hüvastijätuks ka Thiago noorem vend Rafael. Erinevalt oma vanemast vennast lahkus Rafinha aga vaid ajutiselt. Uue hooaja veedab ta laenulepinguga Celta Vigos olgugi, et varasemalt spekuleeriti selle üle, et ta liitub hoopis ühega kahest Sevilla klubist.

Samas toimus seoses La Ligaga veel ka mitmeid teisi huvitavaid üleminekuid. Granada tõi endale Brasiiliast uue kaitsja Douglas Santose näol ning hankis huvitava tehinguga endale ka noore prantslasest poolkaitsja Alexandre Coeffi. Nimelt liitus ta Lensist esmalt Udinesega ja laenati seejärel kohe Granadasse. Nii Granadal kui ka Udinesel on sama omanik Giampaolo Pozzo, kellele lisaks kuulub ka inglise klubi Watford. Nende kolme klubiga on jõukas ettevõtja viimastel aastatel kõvasti skeemitanud.

Sevilla on oma andeka poolkaitsja Jose Campana kahe miljoni euro eest loovutanud Premier League'i uustulnukale Crystal Palace'ile. Ise on Sevilla täna tehinguni jõudnud portugaallasest keskkaitsja Daniel Carricoga, kes saabub laenulepinguga Readingust ja lähedal ollakse ka uue ründaja hankimisele. PSG-s hüljatud mehe rolli jäänud Kevin Gameiro on tunnistanud, et läbirääkimised Hispaania klubiga on juba käimas.

Alanud nädal võib seoses La Ligaga kaasa tuua veel mitmeid suurtehinguid. Näib, et Barca on Thiago asendajaks valinud Mathieu Valbuena ja samas liiguvad ka jutud, et seoses Edinson Cavani siirdumisega Pariisi ei ole Zlatan Ibrahimovic enam huvitatud PSG-s jätkamisest ning uueks klubiks saab Real Madrid. Napoli president Aurelio De Laurentiis on konkreetselt välja öelnud: "Zlatan ei mängi koos Cavaniga PSG-s, talle on lubatud otsida uus klubi." Napoli ise on kinnitanud brasiillasest väravavahi Rafaeli ostu, mida juba tükk aega oodatud. Hinnaks 5 miljonit eurot.

Reali ja PSG-d võib samas lauses mainida ka härrasmehega, kel nimeks Marquinhos. Noore brasiillasest keskkaitsja eest ollakse valmis maksma tervelt 35 miljonit eurot ja mehe praeguse koduklubi AS Roma poolt oleks lihtsalt rumal nii suurest summast loobuda. Vaid 4 kaitsjat on varasemalt müüdud suurema summa eest. Marquinhose enda suur unistus on aga hoopis tegelikult Barcaga liitumine. Roma on Marquinhosele juba ka asendaja leidnud. Selleks on Mehdi Benatia Udinesest


Marokolase eest maksti 13 ja pool miljonit eurot. Samas on Roma mitme Premier League'i klubi nina eest endale napsanud ka 17-aastase kaitsetalendi Tin Jedvaj. Zagrebi Dinamole maksti tema eest 5 miljonit eurot. Zagreb on rahaks teinud ka teisest andeka kaitsemängija. Sime Vrsaljko uueks klubiks on Genoa ning hinnaks 4 miljonit eurot.

Roma on täna ka Inglismaalt Manchester City'st tagasi Itaaliasse toonud endise Milano Interi paremkaitsja Maiconi. Ka Itaalia siseselt on toimunud paar märkimisväärset üleminekut. Palermo pontsaka ründaja Fabrizio Miccoli karjäär jätkub Lecces ja Colombia koondise kapten Mario Yepes on AC Milani välja vahetanud Atalanta vastu. Mõlemad vahetasid klubi ilma üleminekusummata, kuna lepingud endiste klubidega olid lõppenud.

Üks põnev mängumees on uueks hooajaks aga Itaalia liiga vahetanud välja Portugali vastu. Eelmisel hooajal Pescaras laenul olnud Juan Quintero mängijaõigused on 5 miljoni euro eest endale soetanud FC Porto.


Samas on see selgusetu, kes Atletico Nacionalilt osteti 100% tema õigustest või vaid 50% nagu viimasel ajal lõuna-ameeriklaste puhul kombeks on olnud. Quintero näitas suurepäraseid esitusi äsja lõppenud U20 vanuseklassi MM-il ja valiti ka talvel toimunud Lõuna-Ameerika U20 meistrivõistluste parimaks mängijaks.

Portugalist Hollandisse on liikunud Stijn Schaars ja Santiago Arias. Kaks Lissaboni Sportingu meest läksid PSV-le maksma vaid 1.6 miljonit eurot. Samal ajal on eelmise hooaja üks Hollandi liiga suurimaid tähti Jacob Mulenga saanud koduklubilt Utrechtilt loa rääkida tervelt viie inglise klubiga, kes tema vastu huvi tunnevad. Eelmisel hooajal 14 väravat löönud ründaja kuluks kindlasti ära nii mõnelegi Premier League'i klubile. Inglismaalt võib samas olla lahkumas Adel Taarabt. QPR on valmis marokolase eest kuulama laenupakkumisi ja Marseille on huviliste esirinnas. QPR ise on endale kaitset toonud tugevdama Richard Dunne'i, kelle leping Aston Villaga sai eelmise kuu lõpus läbi.


Prantsusmaal oli nädalavahetusel väga aktiivne klubi Evian, kes hankis laenulepingutega Kiievi Dinamost ründaja Andres Escobari ja poolkaitsja Facundo Bertoglio. Samas on Prantsusmaa Kiievi vastu välja vahetanud Benoit Tremoulinas, kes eelmise nädala lõpus Ukrainasse reisis ja sealt enam Bordeaux'sse tagasi ei tulnudki. Väga ründava vasakkaitsja hinnaks kujunes 6.6 miljonit eurot.

Nädalavahetusel sai ka ametlikuks Genoa väravavahi Sebastien Frey siirdumine Bursaspori ja uue kodu on endale leidnud ka Brasiilia legend Juninho Pernambucano, kes naases pärast New York Red Bullsist lahkumist Vasco da Gamasse, kus ta ka varasemalt juba kaks korda mänginud.

Lõpu on leidnud ka Eesti koondislase Enar Jäägeri mitu kuud kestnud klubi otsingud. Uuel hooajal esindab ta Belgia kõrgliigaklubi Lierse. Tegu on 1906. aastal loodud klubiga, mis lõpetas eelmisel hooajal Jupiler liiga 14. kohaga. Oma pika ajaloo jooksul on tuldud 4 korda Belgia meistriks. Viimati juhtus see hooajal 1996/97. Klubi peatreeneriks on tuleval hooajal hollandlane Stanley Menzo, kelle elmiseks töökohaks oli abitreeneri amet Vitesses, seega on ta igati sina peal eestlastega. Kuulsaim meeskonnakaaslane on Jäägeril uues klubis kindlasti egiptlane Hossam Ghaly, kes esindanud ka Feyenoordi ja Tottenhami.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar