neljapäev, 4. juuli 2013

Itaalia klubid on oma rahakotid üles leidnud

Sky Italia telekanal, mis üldjuhul oma andmetes ei eksi, edastas täna mitmeid huvitavaid uudised. Üks kõige huvitavam kindlasti see, et Manchester United kaalub Nani müümist ning AS Roma on valmis ka oma pakkumise letti lööma. Samas on Roma hädas ühe oma mängija säilitamisega. Noor brasiillasest keskkaitsja Marquinhos tegi küll eelmisel hooajal kaasa vaid 12-s Serie A kohtumises, aga ometi on ta endale kogunud juba mitmeid imetlejaid. Suurim huvi tuleb kaitsjat otsiva Barcelona poolt, kuid seni on roomlased kõigile Barca pakkumistele ei öelnud.


Väga hinnatud on Itaalias ka teine keskkaitsja Angelo Ogbonna. Nigeeria juurtega Itaalia koondislast on kõvasti jahtinud Juventus, kuid nüüd on talle sappa haakunud ka Napoli, kes on tema teenete eest valmis välja laduma 15 miljonit eurot. Napoli on huvi tundmas ka Jose Callejoni vastu ning läbirääkimised Real Madridiga peaksid juba ka käima. Samamoodi näib vaid pisidetailides kinni olevat Alvaro Negredo liikumine Manchester City'sse. Sevilla ründaja hinnaks peaks olema tervelt 30 miljonit eurot. City on valmis suure raha eest endale hankima ka teist ründajat. Roma eest eelmisel hooajal 16 väravat löönud Pablo Osvaldo hind peaks Negredo omast jääma 10 miljoni võrra väiksemaks.

Paar ründajat on tänasega aga endale uue kodu leidnud. Nagu varem mainitud sai siis Pierre-Emerick Aubameyang veetis käimasoleva nädala Saksamaal, Dortmundis ja pärast edukaid meditsiinilisi teste, sai Borussia ka mehe allkirja paberile. Leping kestab 2018. aasta suveni. Rännumees Nicolas Anelka on aga tagasi Inglismaal. Endine Chelsea ja Arsenali mängumees sõlmis täna lepingu West Bromwich Albioniga.


Inglismaal on tagasi ka Scott Carson. Viimased kaks aastat Türgis Bursasporis mänginud väravavaht sõlmis lepingu Wiganiga. Jalgpallifännidele on ta kindlasti igaveseks mällu sööbinud oma tegutsemisega Inglismaa koondise väravasuul mängus Horvaatia vastu.


Täna toimus ka üks märkimisväärne Inglismaa sisene üleminek, kui Norwich sõlmis lepingu imelaps Nathan Redmondiga. Arvestades viimase aja inglastest mängijate üleminekuid, siis jäi terava ääremängija hind üpris väikseks. Birmingham City oli ta nõus loovutama vaid 2.3 miljoni euro eest. Uues klubis saab ta kokku endise Birminghami peatreeneri Chris Hughtoniga.


Peagi võib Premier League'i väljakutel näha ka teist imelast. Tottenham ja Everton proovivad laenule saada Barca noorukit Gerard Deulofeud. 19-aastane ääremängija valiti eelmisel aastal Tallinnas peetud U19 vanuseklassi Euroopa meistrivõistluste parimaks mängijaks.

Üks noor talent on aga Inglismaalt laenulepinguga lahkumas. Arsenali poolkaitsja Francis Coquelin, kes sai eelmisel hooajal Premier League'is väljakule 11 korda, on liikumas Bundesliga klubisse Freiburg. Samas on Saksmaalt lahkumas keskkaitsja Simon Kjær. Taanlase koduklubi Wolfsburg on astunud kõnelustesse Lille'iga. Saksa klubil on asendaja ka juba välja valitud. Sellena nähakse Saint-Etienne'i noort keskkaitsjat Kurt Zoumat. 10-kordne Prantsusmaa meister on hakanud ka Zouma lahkumiseks juba valmistuma. Täna sõlmiti leping Paul Baysse'iga, kes saabub kõrgliigast väljakukkunud Bresti meeskonnast. Uue kaitsja on saanud ka Prantusmaa eelmise hooaja hõbe Marseille. Sao Paulost saabub Paulo Miranda, kes võimeline mängima nii paremal, kui ka keskel. Tema hinnaks on 4 ja pool miljonit eurot.


Teinegi Sao Paulo mängumees on Euroopa klubide seas kõvasti kihinat ja kahinat tekitamas. Sellest sai juba kirjutatud, et Milano Inter on teinud pakkumise 22-aastase Wellingtoni ostmiseks, kuid nüüd soovib noort brasiillast uuel hooajal enda rivistuses näha ka Galatasaray. Samas on klubivahetuseni jõudnud AC Milani kogenud poolkaitsja Massimo Ambrosini, kes hakkab uuest hooajast kandma Fiorentina särki. Eelmise hooaja Serie A neljas meeskond on hakanud ka tegema jõudsaid samme selleks, et kindlustada Mario Gomezi signatuur. Itaaliast on aga lahkumas Robinho, kes on juba sajandat korda taas liitumas Santosega.

Tänase õhtu viimased uudised räägivad sellest, et Napoli on suutnud ikkagi PSG ära moosida ja tundub, et Cristiano Ronaldo selja taha on Edinson Cavani näol tulemas uus teise koha mees üleminekusumma arvestuses. Leonardo on igatahes Itaaliasse sõitnud, et Napoli tähtsate ninadega kohtuda.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar