kolmapäev, 3. juuli 2013

Üleminekuakna aktiivseim klubi on endiselt Swansea

Eelmise hooaja Premier League'i üheksas klubi Swansea on täna lisaks eilsetele pakkumistele, tundmas huvi veel kahe mängija vastu. Standard Liege'i Nacer Chadli eest on lauale löödud 8 ja pool miljonit eurot. Samuti on juhatuse esimees Huw Jenkins öelnud, et läbirääkimisi on alustatud ka Liverpooli noore poolkaitsja Jonjo Shelvey'ga. Samas jõuti ühe mehega ka juba kokkuleppele. Real Betisist saabub poole miljoni euro eest 21-aastane ründav poolkaitsja Alejandro Pozuelo. Tema näol on tegu juba kolmanda hispaanlasega, kes viimaste päevade jooksul on otsustanud Swansea'ga liituda. Jose Canas saabus eelmisel nädalal tasuta samuti Betisist ning Jordi Amat muretseti Espanyolist kolme miljoni euro eest.


Üks selle üleminekuakna uskumatumaid üleminekuid võib sündida teise Walesi klubi Cardiff City poolt. Nimelt üritatakse endale hankida Lissaboni Benfica väravatemasinat Oscar Cardozot, kes on otsimas endale uut väljakutset. Tema agent on ka kinnitanud seda, et paraguaylasel Lissabonis enam tulevikku ei ole öeldes täna: "Oscari üleminek kinnitatakse enne 17. juulit. Me oleme läbirääkimiste lõppfaasis, kuid eelistan hetkel veel detailidest mitte rääkida."


Üks kummaline üleminek on kindlasti ka Marc Muniesa liikumine Barcelonast Stoke City'sse. Äärekaitsjal jäi läbimurre esindusmeeskonda tegemata ja Barca temaga lepingut ei pikendanud. Inglismaale meelitas ta arvatavasti suur palgatšekk, sest ta keeldus kahest nimetamata jäänud Hispaania klubi pakkumisest, kes mängivad järgmisel hooajal eurosarjas. Samas lendas ka täna Inglismaalt üks mängumees minema. QPR-iga Premier League'ist välja kukkunud Christopher Samba naases Mahhatškala Anžisse, kust ta alles talvel Inglismaale siirdus.


Kui kongolasest keskkaitsja osteti 15 miljoni euro eest, siis maha müüdi ta 11.6 eest. Igatepidi halenaljakas tehing QPR-i poolt, arvestades veel Samba suurt palganumbrit ja seda, et meeskond kukkus liigast välja olgugi, et kallite ostudega taheti just seda vältida.

Venemaalt on Lääne-Euroopasse aga ära tulnud, või siis tulemas, Nicolas Pareja. Viimased kolm aastat Moskva Spartakis mänginud keskkaitsja liitub Sevillaga, kus saab siis taas kokku endise Spartaki peatreeneri Unai Emery'ga. Teine Hispaania klubi Celta Vigo tõi Benficast tagasi kodumaale ründaja Nolito, kes ka lõppenud hooaja teise poole La Ligas veetis olles laenul Granadas

Tulles tagasi Inglismaa juurde, siis riigisiseselt on klubi vahetamas Wigani ründaja Arouna Kone. Klubi president Dave Whelan on kinnitanud, et Elevandiluuranniku koondislane müüakse 5.8 miljoni euro eest Evertoni, kuhu siirdus uueks hooajaks ka Wigani endine peatreener Roberto Martinez. Sunderland on teinud ametliku järelpärimise Ragnar Klavani endisele koduklubile AZ Alkmaarile teemal, kui palju maksab ründaja Jozy Altidore. Ameeriklane lõi eelmisel hooajal Eredivisie's 23 väravat. Kummalisel kombel pole ükski Inglise klubi tõsisemalt asunud taga ajama Pierre-Emerick Aubameyangi. Saint-Etienne'i tähtründaja on siirdumas Dortmundi Borussiasse. Meditsiiniline ülevaatus peaks toimuma juba lähipäevade jooksul ning üleminekusummaks on 13-15 miljonit eurot. Seega juba teine mängija Teise koha poolt välja pakutud alternatiivide nimekirjast, kes ongi klubi vahetuseni jõudnud.

Väga lähedal peaks olema ka Thiago Alcantara siirdumine Manchester Unitedisse. Barcelona noore tähega seoses on kõnelused kahe klubi vahel käinud mitmeid nädalaid ja kui alles eelmine nädal näis, et 1994. aasta maailmameistri Mazinho poeg jääb Hispaaniasse, sõlmides uue lepingu, siis nüüd on kaalukauss ikkagi "Punaste Kuradite" kasuks. Thiago hind peaks olema Unitedi jaoks üsna krõbe 20+ miljonit eurot.


20 miljonit eurot pole aga midagi PSG jaoks, kes liitus täna Edinson Cavani jahiga tehes Napolile 50 miljoni euro suuruse pakkumise. Uruguaylase agent oli eile ka Pariisis potentsiaalset üleminekut arutamas. Napoli värvikas president Aurelio De Laurentiis on aga öelnud, et kui keegi tahab Cavanit osta, siis tuleb pakkuda 63 miljonit eurot, mis on tema miinimum väljaostusumma. Oma sõnade kohaselt ei lepi De Laurentiis isegi mitte ühe euro võtta väiksema summaga. Teine megarikas Prantsusmaa klubi Monaco on aga lähedal lepingule noore äärekaitsja Lucas Digne'ga. Lille'ile makstakse tema eest esialgu 11 ja pool miljonit eurot, mis võib suureneda sõltuvalt mängija esitustest. Digne on hetkel Prantsusmaa koondisega U20 MM-il ja üleminek peaks läbi minema pärast turniiri lõppu

Uue äärekaitsja otsingul on ka Lyon. Esimeseks sihtmärgiks on Portugali koondises 4 mängu pidanud Miguel Lopes. Sportingust peaks ta esialgu saabuma aastase laenulepinguga, kuid Lyonil on õigus mees ka laenuperioodi lõpus endale osta.

Ühtlasi TÄHTIS TEADAANNE! Kuna Facebook hakkas täna millegi pärast veiderdama, siis oli Teine koht sunnitud kolima uuele lehele.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar