teisipäev, 9. juuli 2013

Alanud on jaht Stevan Joveticile

Kuigi noore montenegroalase Stevan Jovetici lahkumisest Fiorentinast on räägitud juba pikemat aega, siis nüüd on potentsiaalsed kosilased hakanud ette võtma ka esimesi samme, et mees endale saada. Napoli, kes juba usinalt valmis käima välja raha, mis Edinson Cavani müügist tuleb, tegi Fiorentinale 27 miljoni euro suuruse pakkumise, mis aga tagasi lükati. Kinnituse on saanud ka fakt, et Joveticit on juba pikemat aega jälginud Manchester City. Homme peaksid klubid ka omavahel kohtuma. Potentsiaalsete kosilaste hulgas on ka Atletico Madrid ja muidugi Juventus, kelle huvi on olnud kõige pikem. Fiorentina president Mario Cognigni on aga lausunud resoluutselt: "Kui Juve soovib Joveticit osta, siis tuleb lauale laduda 30 miljonit eurot. Kui seda ei tehta, siis anname ta kellelgi teisele."


Kahe viimase hooaja Serie A võitja on aga ise saanud 8 miljoni euro suuruse pakkumise Emanuele Giaccherini eest. Selle tegija on muidugi vähekena üllatav - Sunderland. Paolo Di Caniol näib olevat kulutamiseks rohkelt raha, sest täna sai lõpliku kinnituse juba pikalt räägitud Jozy Altidore tehing ning ameeriklasse hinnaks kujunes 10 miljonit eurot. Nii suure raha eest pole varasemalt ükski jänki klubi vahetanud. Altidore on varasemalt ka ühe hooaja Premier League'is mänginud. Hooajal 2009/10 kuulus ta laenulepinguga Hull City rivistusse. 28-s kohtumises jäi ta arvele vaid üks värav.


Teine Altidore endine koduklubi Villarreal, kes uueks hooajaks tõusnud tagasi La Ligasse, sai täna maha Giovanni dos Santose ostuga. Selle üle rõõmustab kindlasti Tottenham, kuna alles aasta tagasi Mallorcale antud mehhiklase müügilepingusse kirjutati sisse klausel, mille kohaselt Spurs saab järgmise müügi hinnast 50% ja kuuldavasti oli Barca kasvandiku üleminekusumma ka päris kopsakas, ulatudes üle 10 miljoni euro. 

Uue ostuni jõudis täna ka teine La Liga klubi Atletico Madrid, kes tõi kaitset tugevdama Martin Demichelise. Finantsraskustes olevast Malagast saadi argentiinlane kätte väga soodsa hinnaga, milles vaid poolteist miljonit eurot. Selle tehingu järgselt kupatas Atletico ka kiirelt kohe portugallasest kaitsja Sílvio tagasi kodumaale, laenule Benficasse. Samuti saadeti aastaks laenule väravavaht Joel Robles, kellel ei ole Madridis eriti võimalusi Thibaut Courtois väravasuult minema pühkimiseks. Robles liitus Evertoniga. Maigu Premier League'ist sai ta suhu juba eelmisel hooajal, kui veetis pool aastat Wiganis. Wigani eelmise hooaja võtmemängija Antolin Alcaraz läks täna Arouna Kone jälgides ning sõlmis 2-aastase lepingu Evertoniga, keda tüürib uuel hooajal Wigani endine peatreener Roberto Martinez. Võib öelda, et just Alcarazi rohked vigastused oli suurim põhjus, miks Wigan Premier League'ist välja kukkus. Hooaja peale kokku võitis ta tervelt 92% oma "täklamistest".


Kaitset tugevdava käigu tegi täna ka West Brom, kui tõi laenulepinguga Kiievi Dinamost veel üheks hooajaks tagasi Goran Popovi. Makedoonlane on üks nendest mängumeestest, kes saab pärast karjääri lõppu lastelastele heietada lugusid sellest, kuidas ta lõi oma esimese värava koondise särgis Eesti võrku.

Mitmed Premier League'i klubid soovivad aga hoopis rünnakut tugevdada. Newcastle'i loots Alan Pardew andis täna mõista, et soovib klubisse tuua QPR-iga liigast väljakukkunud Loic Remy ja/või Aston Villa heidiku Darren Benti. Villat tabas eile hilisõhtul suur šokk, kui meeskonna ründetäht Christian Benteke pani laule ametliku lahkumisavalduse. Eelmisel hooajal Premier League'is 19 väravat löönud mehel arvatavasti kosilastest puudust ei teki. Swanse on aga meeskond, kes oma uue ründaja kätte on saanud. Juba eelmise nädala alguses alustati Vitessega läbirääkimisi seoses Wilfried Bony'ga ja kuigi tee tehinguni oli pikk ning vaevarikas, siis lõpuks selleni siiski jõuti. Lõplikuks hinnaks kujunes 14 miljonit eurot, mis võib kasvada 16 miljoni peale.

Võimalik, et Inglismaal näeme uuel hooajal veel ka teist aafriklasest ründajat. Nimelt on Norwich City asunud tegema jõudsaid samme selleks, et Venemaalt ära meelitada senegallane Dame N'Doye, kes alles aasta tagasi Moskva Lokomotivi liikus. Norwichi esmane pakkumine oli 6 miljonit eurot, kuid Loko soovib 10 miljonit. Täiesti tasuta sai täna aga ühe uue mängija N'Doye endine koduklubi FC Copenhagen. Selleks on rootslane Olof Mellberg, kellel selja taga väga pikk ja värvikas karjäär erinevates Euroopa tippliigades. Eelmisel hooajal mängis ta Villarrealis.


Kui tulla ringiga tagasi veel Itaaliasse, siis need klubid, kellel Jovetici jaoks raha ei jätku leiavad täiesti adekvaatseid alternatiive ka mujalt. Lazio sõlmis täna 5-aastase lepingu Felipe Andersoniga, kelle eest makstakse Santosele 8 miljonit eurot. Lazio linnarivaal AS Roma samas on hankimas hollandlast Kevin Strootmani, keda on pikalt peetud Manchester Unitedi nr. 1 sihtmärgiks tänavusel suvel. Ostuhind peaks jääma 15-20 miljoni euro vahele ja mängijaga on seda üleminekut ka igati tervitamas. Roma tegi täna ka esimesed sammud toomaks klubisse Arsenalis seni kahvatult esinenud Gervinho. Itaalia klubi uueks peatreeneriks on teatavasti Gervinho endise klubi Lille'i eks-loots Rudi Garcia.

Lõpetuseks veel ka üks kindlasti eestlastele väga huvi pakkuv uudis. Juunis Konstantin Vassiljevi koduklubi Permi Amkari peatreeneriks saanud Stanislav Tšertšesov ütles täna, et loodab suve jooksul klubisse tuua veel kuni kolm uut mängijat. Venemaa kõrgliigas tehakse uue hooajaga algust juba tuleval nädalavahetusel. Permi esimeseks vastaseks on Tomski Tom.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar