neljapäev, 4. juuli 2013

Üleminekuakna 3. päev - palju jutte, aga vähe reaalseid tehinguid

Nagu eile teatatud sai, siis Swansea tundis tõsist huvi Jonjo Shelvey vastu ja noore mängumehega tehti täna ka kiiresti leping ära, kuna tema vastu tundis huvi ka Premier League'i uustulnuk Crystal Palace. Algselt lootsid mõlemad klubid ka korra Inglismaa koondist esindanud keskpoolkaitsjat laenule saada, kuid Liverpool oli huvitatud vaid tema müümisest.


Samas on tagasi lükatud Swansea pakkumine Nacer Chadli eest ning Bafetimbi Gomis on siiski loobunud nii Swansea, kui ka Cardiffi pakkumistest. Ühtlasi on AZ lükanud tagasi Sunderlandi ostuüritused seoses Jozy Altidorega. Samas vahetas täna klubi endine Sunderlandi mängumeest Djibril Cisse, kes jätkab oma karjääri Venemaal Krasnodari Kubanis pärast seda, kui ta otsustas osapoolte kokkuleppel QPR-ist lahkuda. Uuele klubile on lähedal veel ka teine endine Sunderlandi ründaja. Nicklas Bendtner, kes veetis eelmise hooaja laenulepinguga Juventuses, on nüüd Arsenalist lõplikult lahkumas. Uueks klubiks on eelmisel hooajal Bundesligas 6. koha saanud Frankfurti Eintracht ja hinnaks 3.5 miljonit eurot.. Sunderlandi suur rivaal Kirde-Inglismaal Newcastle pole veel ühegi oma ostusooviga ühele poole saanud, kuid täna müüdi üks mängija maha. Kaitsja James Perchi uueks klubiks sai Wigan Athletic.

Kui varasemalt on liikunud tõsised jutud, et Alvaro Negredo siirdub Atletico Madridi Falcaod asendama, siis täna andis väga lugupeetud itaallasest ajakirjanik Tancredi Palmeri teada, et Sevilla ründajat soovib endale ka Manchester City. City on asunud jahtima ka noort Lissaboni Sportingu talenti Brumat, kes kukkus täna Portugali koondisega välja U20 MM-ilt. Pakkumist pole veel tehtud, aga kui see tuleb, siis peab see ka päris mehine olema. 4 miljoni suuruse pakkumise, mis tuli Chelsea poolt, lükkas Sporting tagasi.

Mandri-Euroopas pakkus täna suurimat kõneainet PSG. Esmalt seetõttu, et klubi direktor Leonardo puudus hooajaeelselt pressikonverentsilt, kuna oli klubi sõnul seotud ühe suure tehingu läbirääkimistega ja teisalt selle pärast, et meeskonna uus peatreener Laurent Blanc paiskas õhku huvitavaid tsitaate. "Ma imetlen teda ja olen teda mitmeid kordi näinud Napoli ja Uruguay rivistuses mängimas. Kui ta liitub meiega, siis olen ülirahul", ütles ta Edinson Cavani kohta. Samas lükkas ta tagasi igasugused väited, et Thiago Silva võib olla klubist lahkumas öeldes: "Rääkisin Thiagoga teisipäeval telefonis. Me oleme tema jaoks valmis seadnud treeningplaani ja mulle tundub, et on igati pühendunud klubile."


Mahlaka tsitaadi said ajakirjanikud täna ka Gonzalo Higuani isalt Jorgelt: "Meil on Reali poolt olemas luba läbirääkimisteks ja loodan, et peagi saab mu poeg täita oma unistuse, liitudes Premier League'i klubiga." Ei pea olema päris Nõia-Ints, et aru saada, mis klubist jutt (Arsenal).

PSG kõrval jätkab Prantsusmaal veebilehtede esikaane haaramist loomulikult Monaco. Endine Lyoni mängumees Jeremy Toulalan on pärast aastat Malagas siirdumas tagasi kodumaale ja seda just Monaco rivistusse. Toulalani asendajaks peaks Hispaanias saama teine prantslane Didier Digard, kes mängib Nice'is. Samas on Monaco keeldunud Barcelonast vabaks lastud Eric Abidali teenetest ja endine Prantsusmaa koondislane rääkis täna lootusest liituda just Nice'iga, kes teenis eelmise hooaja 4. kohaga endale uueks hooajaks Euroopa liiga pileti.

Samal ajal on Saint-Etienne'i peatreener Christophe Galtier andnud teada, et Pierre-Emerick Aubameyangi müügist saadava raha eest soovitakse enda rivistusse hankida Bastia noor talent Wahbi Khazri ja pikaajaline Toulouse'i mängumees Franck Tabanou. Saint-Etienne mängib samuti uuel hooajal Euroopa liigas.

Itaalias on täna ametlikuks saanud Andrea Poli siirdumine Sampdoriast Milani. 23-aastane poolkaitsja, kes ka 3 korda Itaalia koondist esindanud, mängis üleeelmisel hooajal veel teises Milano klubis Interis.


Uue mängija on enda rivistusse saamas ka Rooma Lazio. Täna saabus Itaaliasse 27-aastane argentiinlane Lucas Biglia, kes oma seitsme Anderlechtis veedetud aastaga võitis 4 meistritiitlit. Ühtlasi sai täna ka ametlikuks Antonio Cassano siirdumine Parmasse, millest varem juba räägitud.

Üks omapärane üleminek on teoks saamas Venemaal. Nimelt on Moskva CSKA hankimas enda rivistusse bulgaarlast Ilija Milanovit, kes on alles hiljuti hangitud Georgi Milanovi kaksikvend. Seega oleks CSKA-s uuel hooajal kaks kaksikute paari - Milanovid ja loomulikult Berezutskid.

Ja kuigi otseselt ei ole tegu üleminekuga, siis märkimisväärne on ka see, et legendaarne brasiillane Juninho on osapoolte kokkuleppel lõpetanud lepingu New York Red Bullsiga, et naasta kodumaale. Endine Lyoni mängumees, keda tuntakse arvatavasti enim karistuslöökide poolest, veetis New Yorkis vaid 4 kuud.


Ning kui jutt juba brasside peale läks, siis Ronaldinho, kes tuleval ööl alustab Atletico Mineiroga Copa Libertadoresi poolfinaalmänge, võib uueks hooajaks siirduda Katari. Nimelt on endise maailma parima jalgpalluri teeneid tema agendi poolt pakutud Al Shababi nimelisele klubile ja tehingu tõenäosus on klubi asepresidendi Khalid Bu Humaidi sõnul 50/50.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar