laupäev, 6. juuli 2013

Mitmeid suurtehingud üle terve Euroopa on vaikselt susisemas

Kui üleeile sai raporteeritud, et PSG delegatsioon on lennanud Itaaliasse, siis seda mitte ainult Edinson Cavani pärast. Lisaks Napolile käiakse läbi ka Roomast, kust soovitakse endale haarata AS Roma ikooni Daniele De Rossit ja Lazio Hernanest. Viimase eest on letti laotud 21 miljonit eurot, De Rossi eest pakutud summa on seni saladuses. Lazio president Claudio Lotito on samas öelnud, et soovib brasiillase eest vähemalt 25 miljonit.


Napolil rahaprobleeme ei ole, mis otseselt sunniks klubi Cavanit maha müüma, seega jätkatakse ka samal ajal meeskonna tugevdamist. Tõsiselt ollakse huvitatud Valencia keskkaitsjast Adil Ramist. Eile kohtusid klubid esindajad Barcelonas. Napoli on Prantsusmaa koondislase eest pakkunud 9 miljonit eurot, aga Valencia soovib 12. Samal ajal on Napoli otsimas ka uut meest postide vahele. Lähedal ollakse Santose väravavahi Rafaeli hankimisele, kuid samal ajal tuntakse huvi ka uut klubi otsiva Brasiilia koondise nr. 1 Julio Cesari vastu.


Huvitaval kombel ei vaata Napoli Sebastian Frey suunas. Viimased kaks hooaega Genoas mänginud prantslast on pikka aega peetud Serie A üheks parimaks väravavahiks. 33-aastase Frey uueks koduklubiks võib saada hoopis Bursaspor, kes on endale otsimas uut väravavahti pärast Scott Carsoni lahkumist Wiganisse. Bursaspor on juba sõlminud 3-aastase lepingu nigeerlase Taye Taiwoga, kes saabub Milanist. 

Selgelt on väravavahti otsimas ka AS Monaco, aga kui varasemalt on räägitud sellistest nimekatest meestest nagu Victor Valdes, siis ametlik pakkumine on esitatud hoopis Yann Sommeri nimelise härrasmehe ostmiseks. 24-aastane Sommer on viimased hooajad olnud Baseli esiväravavaht ning saanud kirja ka 4 mängu Šveitsi koondise särgis. 2 aastat tagasi peetud U21 EM-il valiti ta turniiri parimaks puurilukuks. Monaco on kinnitanud ka 3-aastase lepingu sõlmimist Jeremy Toulalaniga, kelle vastu varasemalt suurt huvi tunti.


Üks noor Šveitsi talent Sommeri kõrval leidis endale eile uue klubi Moskva CSKA näol. Selleks on 21-aastane Steven Zuber, kes liikus Venemaale eelmise hooaja Šveits karika võitja Grasshoppersi ridadest, hinnaks 3 miljonit eurot. Samas on teise Moskva klubi Spartaki mängija Demy de Zeeuw sõlminud 12-kuulise laenulepingu Anderlechtiga, kelle ridades veetis ka eelmise hooaja lõpu. 2010. aasta MM-il ka Hollandi koondisesse kuulunud de Zeeuw endine koduklubi AZ Alkmaar on maha müümas oma suurimat skoorijat Jozy Altidoret. Kuigi AZ pipardas pikalt, siis tundub, et lõpuks ollakse ikkagi nõus jänki Sunderlandile loovutama ja seda 7 miljoni euro eest.

Uut ründajat on jahtimas ka teine Premier League'i klubi Southampton. Eile kohtusid klubi esindajad Leandro Damiao agendiga. Kuigi brasiillast on pikalt seostatud Tottenhamiga on suurim konkurent Sotonile Napoli, kellel loomulikult oleks hädasti ründajat vaja, kui Cavani lahkub. Inglismaa siseselt on klubi vahetanud ründaja Marc-Antoine Fortune. Prantslasel lõppes leping West Bromwich Albioniga ja 1+1 lepinguga sai tema uueks koduklubiks Wigan.


Inglismaale võib teel olla ka noor Belgia keskkaistja Toby Alderwireld. Kui varasemalt on teda samuti enim seostatud Tottenhamiga, siis näib, et Ajaxi mängumees on liitumas hoopis Norwichiga. Vähemalt nii on öelnud tema agent Sören Lerby. Ajax on ka tema lahkumiseks juba valmis. Utrechtist muretseti endale kaitsja Mike van der Hoorn. Üks mängumees on aga juba kindlalt Eredivisie järgmiseks hooajaks Premier League'i vastu välja vahetanud. Selleks on 20-aastane ründav poolkaitsja Marco van Ginkel, kes sõlmis Chelsea'ga 5-aastase lepingu. Van Ginkel lõi eelmisel hooajal Vitesse eest Hollandi kõrgliigas 8 väravat ja tema hinnaks on 9.3 miljonit eurot.


Samas on Chelsea laenulepinguga loovutanud Vitessele Gael Kakuta. 22-aastane prantslane esindas ka eelmisel hooajal Marko Meeritsa koduklubi värve. Kui jutt juba eestlaste peale läks, siis peab loomulikult ära märkima ka selle, et hea sõnum saabus eile hilisõhtul, kui endale leidis uue leivaandja Igor Morozov. 24-aastase keskkaitsja uueks klubiks on 6-kordne Ungari meistermeeskond Debrecen, mis paar aastat tagasi mängis ka Meistrite liiga alagrupiturniiril.


Üks mees, kes kindlasti järgmine hooaeg Meistrite liiga alagrupiturniiril kaasa lööb on Henrik Mkhitaryan. Kui varasemalt sai raporteeritud sellest, et uuel hooajal näeb teda kõige tõenäolisemalt Liverpooli rivistuses, siis viimasel hetkel on Dortmundi Borussia suutnud Liverpooli üle pakkuda. Samas on see veel selgusetu, kas Šahtar on ka nõus oma võtmemängijast loobuma. Üleminek ongi hetkel takerdunud üleminekusumma taha. 

Väga kiirelt said aga eile üleminekusummas kokkuleppele teine Saksamaa klubi Wolfsburg ja Lille. Seda siis Simon Kjæri suhtes. Kuna Wolfsburg soovis iga hinna eest taanlase maha müüd, siis kujunes müügihinnaks vaid 2 miljonit eurot. 4-aastase lepingu sõlminud Kjær on kohe teinud ka esimesed sammud leidmaks oma kohta uue klubi fännide südametes lausudes: "Lille on mu esimene armastus, kuna oli esimene välisklubi, kus testimisel käisin."

Üks mees, kes tõenäoliselt peab Kjæriga võrreldes vastupidise rongi peale istuma ja sõitma Prantsusmaalt Saksmaale on Bordeaux ründaja Anthony Modeste. Eelmisel hooajal Bastias laenul olles lõi ta Ligue 1's 15 väravat ning see on avaldanud muljet Hoffenheimile, kes proovib nüüd teda omakorda endale laenule saada.


Viimase kahe päeva suurim üleminek kuulub ühele La Liga mängumehele. Paljud jalgpallifännid kindlasti pole varasemalt kuulnudki sellisest mehest nagu Abdel Barrada, aga just tema eest oli Al Jazira nimeline Araabia Ühendemiraatide klubi nõus välja käima 10 miljonit eurot. Peagi võib ka suuri tehinguid La Ligas veel juurde tulla. Thiago Alcantara hinnaks, mis ta Manchester Unitedisse viib, peetakse 18 miljonit eurot ja järjekordsele suurostule on lähedal ka Real Madrid. 23-aastase Real Sociedadi poolkaitsja Asier Illarramendi hind võib kujuneda isegi 30 miljoni euro kanti.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar