esmaspäev, 8. juuli 2013

Uus nädal tõi endaga kaasa mitu uut tehingut

Kui tundus, et eile oli terve maailma, ka jalgpallimaailma, tähelepanu suunatud Wimbledoni meeste turniiri finaalile, siis täna jätkati üle terve Euroopa oma meeskondade tugevdamist. Enim kõneainet pakub kindlasti David Villa üleminek Atletico Madridi.


Kui varasemalt seostati Hispaania koondislast tõsiselt Tottenhamiga ja veel täna hommikul liikusid Kataloonias jutud, et Villa kaasatakse koos Thiago Alcantaraga tehingusse, mis viis Wayne Rooney Barcelonasse, siis tõsiste läbirääkimisteni jõuti vaid Atleticoga ning viimase nelja hooaja jooksul kaks Euroopa liiga karikat võitnud Atletico sai maha ka rahalises võttes väga hea tehinguga. Villa eest makstakse alguses vaid 2.1 miljonit eurot, seejärel 2 miljonit järgmisel aastal, kui ta klubisse jääb ning veel üks miljon, kui ta lepingut pikendab.

Täna läks ka Inglismaal läbi üks tehing, millest Teine koht kirjutas juba ammu aega tagasi. Arouna Kone liikus Wiganist Evertoni. Wigan leidis endale kiirest ka Kone asendaja ostes Norwichist Grant Holti. Samal ajal peab Norwich kõva lahingut, et hoida endale väravavaht John Ruddy'it. 26-aastast Inglismaa koondislast soovib enda ridadesse Chelsea.


Samuti on läbi läinud varem mainitud Anthony Modeste'i üleminek Hoffenheimi. Kuigi, kui varem räägiti laenulepingust, siis tegelikkuses ostis Saksmaa klubi prantslase päriselt endale ja seda 3.65 miljoni euro eest.

Pärast pikka saagat on selgunud ka Henrik Mkhitaryani saatus. Talendika armeenlase eest maksis Dortmundi Borussia Donetski Šahtarile 25 ja pool miljonit eurot. Väga resoluutse lahenduse on saanud ka Borussia ründaja Robert Lewandowski üleminekujutud. Meeskonna peatreener Jürgen Klopp ütles eile, et poolakas liitub Müncheni Bayerniga, aga seda alles aasta pärast, kui tal leping Borussiaga on lõppenud. Bayern samas on aga lõpuks loovutanud Mario Gomezi Fiorentinale ja võib öelda, et seda poole hinnaga - 13.2 miljonit eurot. Viola ise müüs nädalavahetusel maha brasiillasest kaitsja Felipe, kelle uueks klubiks sai Parma.

Serie A näib üldse hetkel kõige tehingute altim liiga. Cataniaga on liitumas Lyoni vasakkaitsja Fabian Monzon, kes alles aasta tagasi Nice'ist osteti. Samas võib üks kaitsja olla teel Saapamaalt väljaspoole. Nimelt on Manchester United võtnud ühendust Cagliariga. Teemaks 5 mängu Itaalia koondises pidanud Davide Astori.


Unitedil tuleb lisaks ostmisele tegeleda ka potentsiaalsete müügitehingutega. Wayne Rooney tulevik on endiselt küsimärgi alla, kuid näib, et Nani lahkumine on sellel suvel vägagi tõenäoline. Kui varasemalt on räägitud AS Roma huvist, siis nüüd on oma pakkumise letti löönud ka megarikas Mahhatškala Anži. Portugallasele pakutakse kuue miljoni euro suurust aastapalka ja läbirääkimisi üritab siluda ka hiljuti Unitedist lahkunud treener Rene Muelensteen, kes uue töö leidnud just Anžis. United soovib üleminekusummaks 15 miljonit eurot.

Jätkates Vene liigaga, siis Eesti koondise hing, au ja südametunnistus Konstantin Vassiljev on endale saanud kaks uut meeskonnakaaslast. Moskva Spartakist on Permi Amkari laenule siirdunud poolkaitsja, ehk Kostja otsene konkurent mänguajale, Dmitri Kajumov ja kaitsja Nikolai Fadeev.

Põigates veel Prantsusmaale, siis uue klubi on endale lõpuks leidnud Barca pool vabastatud Eric Abidal. Vasakkaitsja mõtles pikalt ja laialt, kas minna Nice'i või Monacosse ning lõpuks tärgatas pähe idee liituda ikkagi Monaco revolutsiooniga.


Kui uskuda Monaco asjaninade juttu, siis peaks Abidali näol olema tegu ka selle suve viimase tehinguga. Spordidirektor Vadim Vassiljev ütles täna: "Monaco jaoks on üleminekuaken läbi, kui turule ei lisandu erakordselt häid mängijaid." Samas peaks veel jätkuma võitlus Lucas Digne peale. Lille soovib oma noore kaitsja eest 13 miljonit eurot. Uue kaitsja on ostnud ka Monaco üks tulisemaid rivaale Marseille. Le Havre'st toodi endale 18-aastane Benjamin Mendy.

Väga-väga-väga lähedal on ka Edinson Cavani üleminek PSG-sse. Laurent Blanc rääkis temast täna juba, kui PSG mängijast ning kõik signaalid näitavad selles suunas, et lähiajal leiab see ka ametliku kinnituse. Napoli on Cavanile ka juba asendaja leidnud. Jose Callejon tuleb Real Madridist 10 miljoni euro eest. Selle nädala lõpuks peaks olema selge ka Gonzalo Higuaini saatus. Pikemat aega on juba mängijal Arsenaliga jutud selgeks räägitud, aga Real on pipardanud seoses üleminekusummaga. Wenger on säästud kokku ajanud ja tehinguks läheb lõpuks 30 miljoni euroga. Et oma finantsilist võimekust tõestada ja et ka ehk Higuaini diili kiirendada tegi Arsenal ka täna 35 miljoni euro pakkumise Luis Suarezi ostmiseks, kuid selle lükkas Liverpool kiirelt tagasi.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar