reede, 26. juuli 2013

Vaikus enne tormi?

Hetkel näib, et erinevad klubid on rohkem keskendunud hooajaeelsetele sõprusmängudele, kui meeskonna tugevdamisele. Viimased paar päeva on jalgpalliturul toimunud väga vähe liikumisi. Viimase aja üheks kallimaks meheks on Kevin Gameiro. Teoks sai tehing, millest juba pikka aega sahistatud. Pärast Edinson Cavani saabumist PSG-s lootusetusse olukorda sattunud ründaja jätkab oma karjääri Sevillas. Hinnaks 10 miljonit eurot ja lepingu pikkuseks 5 aastat.


Suure raha eest on klubi vahetanud ka Vagner Love. Hiina klubi Shandong Luneng käis patsilise brasiillase eest välja 12 miljonit eurot. Venemaa meedia on sellest üleminekust olnud tõelises šokiss. On visatud nalja, et Love allkirjastas lepingu juhuslikult, kui jagas autogramme CSKA Aasia turneel, mis kuu alguses toimus. Samas on brasiillane ise tunnistanud, et säärase karjääriotsuse taga on lihtsalt soov pensionipõlveks raha koguda.

Venemaal on järjekordselt uue meeskonnakaaslase saanud Konstantin Vassiljev. Selleks meheks on Janusz Gol, kes veetis viimased kaks hooaega Henrik Ojamaa koduklubis Varssavi Legias. Poolkaitses tegutseval Golil on kirjas 6 mängu Poola koondises ning ta liitus Amkariga kaheks aastaks. Samuti on uue klubikaaslase saanud ka teine Eesti koondislane Joel Lindpere. Ecuadori klubist El Nacional liitus Chicago Fire'iga Juan Luis Anangono, kel ka üks koondise mäng kirjas. Eelmise hooaja veetis ta laenul Argentina kõrgliigas Argentinos Juniorsi rivistuses.

Üks eestlane on aga ka ise klubivahetuseni jõudnud. Koondise karjääri suurepäraselt kolme väravaga esimeses seitsmes mängus alustanud Henri Anier on Stavangeri Vikingi poolt jaanuarikuuni laenatud Motherwelli. Ametlik debüüt võib teda ees oodata järgmisel neljapäeval, kui Motherwell alustab mänge Euroopa liiga 3. kvalifikatsiooniringis Krasnodari Kubani vastu.


Tulles tagasi La Liga juurde, siis Argentinast on Euroopasse tagasi tulnud Marcos Angeleri. 30-aastane kaitsja, kellel kirjas ka 4 mängu Argentina koondises, on Estudiantesest liitunud Malagaga. Paar aastat tagasi käis ta Euroopas õnne otsimas Sunderlandist, kuid tänu vigastustele ja kohanemisraskustele sai ta väljakule vaid üksikutes kohtumistes. Malaga ise on samal ajal ilma jäänud brasiillasest Julio Baptistast, kes oma lepingu piltlikult öeldes lõhki rebis ja kodumaale Cruzeirosse naases.


Hispaanias on ka Atletico Madridi väravavahi Sergio Asenjo klubi vahetanud. Mees, kes paar aastat tagasi osteti meeskonna esikindaks, kuid kes siis kaotas koha David de Geale, veedab hooaja laenulepinguga taas kõrgliigasse tõusnud Villarrealis. Laenulepinguga on endale uue mängija saanud ka Real Betis. AC Milanist on toodud vasakkaitsja Dídac Vila, kel terve eelmine hooaeg vigastuse tõttu vahele jäi. Hispaania siseselt on samas klubivahetanud ka Cristian Sapunaru. Rumeenlane, kes tegi endale nime FC Portos, vahetab Real Zaragoza värvid välja La Liga uustulnuka Elche omade vastu.


Ka teine Zaragoza mees on lähedal klubivahetusele. Selleks on eelmisel hooajal La Ligas 14 väravat löönud Helder Postiga. Teda ajab taga Valencia, kes valmistub Roberto Soldado lahkumiseks. Valencia finantsdirektor on ka juba teada andnud, et Hispaania koondislane on Tottenhamile müüdud, samas ametlikku kinnitust sellele veel ei ole.

Inglismaal loomulikult jätkuvad ka spekulatsioonid seoses Cesc Fabregase siirdumisega Manchester Unitedisse. David Moyes on Sky Sportsile kinnitanud, et läbirääkimised seoses tehinguga käivad, kuid Barca uus peatreener Gerardo Martino on öelnud, et ei kavatse Fabregasest loobuda. Samas on Inglismaal ametlikuks saanud Gary Hooperi siirdumine Norwich City'sse. Inglasest ründajast, kes viimastel hooaegadel Glasgow Celticu eest rohkelt väravaid löönud. oli huvitatud ka Queen's Park Rangers, kuid Hooper eelistas suuremale palgale kõrgematasemelist jalgpalli.


Seoses Premier League'iga on üks huvitav uudis ka see, et prantslasest poolkaitsja Etienne Capoue on öelnud "ei" siirdumisele Cardiff City'sse. Ei juhtu see just tihti, kui mõni kontinendil mängiv mees Premier League'i ahvatlustele järele ei anna. Cardiff oli ka Capoue klubi Toulouse'iga juba hinnas kokkuleppele jõudnud, milleks oleks olnud 10 miljonit eurot.

Ligue 1'st ei kipu lahkuma ka Saint-Etienne'i noor vasakkaitsja Faouzi Ghoulam. Eelmisel hooajal Prantsusmaa karika võitnud Saint-Etienne on juba Torinoga hinnas, milleks 2.8 miljonit eurot kokkuleppele jõudnud, kuid alžeerlane on viimasel hetkel tehingut katkestamas liialt suure palganumbri nõudmisega. Samas on Torino saanud Belgradi Crvena Zvezdaga kaubale seoses Nikola Maksimoviciga. 1.93 meetrit pikk keskkaitsja on Itaaliasse siirdunud aastase laenulepinguga.

Laenul olles jätkub ka noore Portugali koondise ründaja Nelson Oliveira karjäär. Olgugi, et Benfica on maha müümas oma tähtründajat Oscar Cardozot ei nähtud siiski 21-aastasele ründajale kohta meeskonnas ja ta saadeti aastaks Prantsusmaale Rennes'i. Eelmise hooaja veetis Oliveira La Ligas Deportivo La Corunas, kus lõi 4 liigaväravat.


Mees, kes mänginud nii Portugalis, Hispaanias, kui ka Prantsusmaal, Javier Saviola on aga oma karjääri uuel hooajal jätkamas Kreekas. Kunagine imelaps on Malagast liitunud Olympiacosega ja seda täitsa vaba mehena.


Tulles tagasi Itaalia juurde, siis liikvel on mitu kuuma kuulujuttu. AS Roma, kes Napolist unustatud mehe rollist päästnud väravavaht Morgan De Sanctise, on hetkel kõnelustes Arsenaliga ja nende teemaks on Gervinho. Napoli ise on pärast Gonzalo Higuaini hankimist huvitatud veel ühest ründajaks. Klubi president Aurelio De Laurentiis on tunnistanud, et suurimaks sihtmärgiks on FC Porto täht Jackson Martinez. AC Milan samas on mängimas kassi ja hiirt Moskva CSKA-ga seoses Keisuke Hondaga. Jaapanlase leping on poole aasta pärast läbi, kuid Milan soovib teda endale saada juba suvel. Samas pole vene klubi rahul pakutava summaga. CSKA on ka Hondale otsimas juba asendajat ning erinevad meedia väljaanded pakuvad, et selleks meheks võib saada FK Krasnodaris mängiv Joaozinho. Brasiillase hinnaks võib kujuneda 12 miljonit eurot. Samas on katki jäänud üks Serie A sisene tehing, kui Juventus otsustas viimasel hetkel Interile mitte loovutada Mauricio Islat.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar