teisipäev, 16. juuli 2013

Cavani lõpuks ametlikult PSG-s

Juba mitu nädalat kestnud Edinson Cavani üleminekusaaga sai täna ametliku lõpu, kui PSG esitles teda klubi uue mängijana. Napolile maksti uruguaylase eest lõpuks tervelt 64 miljonit eurot. See tähendab, et PSG on nüüd viimase kahe aasta jooksul üleminekutele kulutanud 282 miljonit eurot ja seda vaid 18 mängija peale.


Osturalli võib ka kiirelt kohe jätkuda. Kuna Cavani esitluseks mõeldud pressikonverentsi algus viibis lõpuks 2 tundi, siis algasid spekulatsioonid selle üle, et koos Cavaniga soovivad pariislased esitleda veel mõnda uut nägu. Mingi aeg isegi ilmus AS Roma keskkaitsja Marquinhose pilt PSG ametlikule kodulehele, kuid vähemalt täna brasiillaselt veel allkirja paberile ei saadud. Cavani saabumine aga tekitab nüüd loomulikult küsimuse, et mis saab Zlatan Ibrahimovicist?


Klubi uuele peatreenerile Laurent Blancile meeldib oma meeskondi mängitada ühe puhta ründajaga. Cavani on küll võimeline mängima ääreründajana, mida tal tihtipeale koondises on ette tulnud tänu Uruguay hirmuäratavale ründejõule, kuid sellegi poolest on ka tema mängijatüübilt ikkagi rohkem kiskjalik finišeerija. Zlatan ilmselgelt nautis eelmisel hooajal rolli Pariisi kuningana, kas ta suudab kohaneda sellega, et järsku nüüd polegi ta enam meeskonna esitäht? Kas ta üldse kavatseb Pariisi jääda? Viimastel päevadel, kui on selgeks saanud, et Cavani minek PSG-sse tõesti toimub, on kerkinud üles mitmed spekulatsioonid seoses Zlatani tulevikuga. Kõige pikemalt on juba räägitud Real Madridist ja see ka kõige tõenäolisemana näib. Endine treener Carlo Ancelotti on seal ja Real on ka otsimas endale ründajat. Samas tuleks sealgi eelmisel hooajal Ligue 1's 34 mänguga 30 väravat löönud Zlatanil algkoosseisukoha eest jageleda teise ründajaga Karim Benzema näol. Samuti oleks ta kohalik igavene teine Cristiano Ronaldo taga. Realile on viimastel päevadel lisandunud ka Chelsea ja Manchester City. Igalt poolt kulda ja karda võitnud mehel ongi ju tippliigadest mängimata veel Inglismaal ning Saksamaal. Chelsea's on aga loomulikult hetkeseisuga ees Fernando Torres ja Demba Ba ning City's Edin Džeko ja Sergio Agüero. Huvitavad 7 nädalat üleminekuakent on igatahes veel ees.

Cavani esitlemine oli täna loomulikult esikaaneuudis igal pool, aga märkimisväärseid tehinguid toimus ka mujal. AS Roma teatas täna ametlikult Kevin Strootmani ostust. Hollandlase eest maksti PSV-le 18 miljonit eurot. Juba on alanud spekulatsioonid, et Strootmani tulek tähendab Daniele de Rossi lahkumist, keda nähti täna Londonis, muu hulgas kummalisel kombel Fernando Torrese särgile autogrammi panemas.


Üks itaallane pani signatuuri aga hoopis uue klubi poolt pakutavale lepingule. Selleks on Emanuele Giachherini. Selle kohta sai sahistatud juba nädal aega tagasi. Itaalia koondislase eest maksti Juventusele lõpuks 7 miljonit eurot.


Väga huvitav üleminek selle poolest, et Giachherini vahetab Meistrite liigas mängiva meeskonna välja inglise liiga keskmiku vastu. Samuti riskib ta aasta enne MM-i koondisest eemale jäämisega, sest kui sa pole just Mario Balotelli, kes vabal ajal vannitube maha põletab, siis on raske väljaspool Saapamaad koondise peatreeneril meeles püsida.

Juve jõudis täna ka Felipe Melo müügitehinguni. Brasiillasest keskvälja sõdur on juba kaks eelmist hooaega veetnud laenul Galatasarays ja nüüd lahkus ta permanentselt Türgimaale. Kui mees osteti omal ajal Fiorentinast 25 miljoni euro eest, siis maha müüdi ta vaid "peenraha" 4 miljoni euroga, mis võib kasvada viie miljoni peale. Türgis hakkab uuel hooajal mängima ka Florent Malouda. Chelseast vabastatud prantslane, kes eelmisel hooajal kordagi väljakule ei pääsenud, liitus Trabzonsporiga.


Itaalia klubide aktiivset tegutsemist üleminekuturul jätkas täna ka Catania. Särk pandi selga ja allkiri saadi paberile Lyoni vasakkaitsjalt Fabian Monzonilt. Hinnaks 3.3 miljonit eurot.


Argentiinlase jaoks on tegu kuuenda erineva klubiga viimase viie aasta jooksul. 2008/09 veetis ta Boca Juniorsist laenul Betisis. 09/10 oli ta Bocas. Sealt edasi tuli Nice ja Lyon ning jaanuaris oli ta veel laenul Brasiilias Fluminenses.

Prantsusmaale on samas naasnud Sebasien Squillaci. Endisel Prantsusmaa koondislasel lõppes eelmise kuu lõpus leping Arsenaliga ja vaba mehena on ta nüüd liitunud Korsika saare klubi Bastiaga, kes eelmisel hooajal Ligue 1 uustulnukana kõiki oma ründava mänguga üllatas ning 12ndana lõpetas.

Seoses eestlastega on samuti paar huvitavat uudist. Ragnar Klavani koduklubi Augsburgi peatreener Markus Weinzierl on tunnistanud, et klubi otsib aktiivselt lisajõudu ründeliini ja Konstantin Vassiljev on Permis saanud juurde veel ühe konkurendi mänguajale. Amkar sõlmis 2-aastase lepingu endise Anži poolkaitsja Mahatš Gadžieviga, kes eelmisel hooajal mängis Ukrainas Simferopoli Tavarijas. Vassiljev oli väljakul kõik 90 minutit, kui Amkar alistas täna Venemaa meistrivõistluste avavoorus Tomski Tomi 2-0. Kusjuures mõlemad väravad sündisid penaltist.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar