neljapäev, 18. juuli 2013

Man City avab taas rahakoti

Fiorentina peatreener Vincenzo Montella saatis täna oma teemanti Stevan Jovetici teele sõnadega: "Soovin teda tänada kõige eest, mis ta minu heaks eelmisel hooajal tegin. Soovin talle kõike head." Talendika montenegrolase uueks klubiks on Manchester City. Tehingu suuruseks on 26+4 miljonit eurot. Jovetici näol on tegu 20nda mängijaga, kelle City on alates aastast 2008 ostnud 20 või enam miljoni eest. Nende sekka mahub ka Alvardo Negredo. Tema hinnaks on 23 miljonit eurot. Mõlemad mehed peaksid allkirja paberile panema homme.


City on tänavu üleminekuturul teinud väga häid tehinguid. Lisaks Joveticile ja Negredole on meeskonda lisatud koos Negredoga Sevillas mänginud Jesus Navas ning Donetski Šahtari Fernandinho. Samas on saadud lahti suurtest palkadest, mida neelasid endale Carlos Tevez, Maicon, Wayne Bridge, Kolo Toure ja Roque Santa Cruz. Heitlus Premier League'i troonile tõotab tulla väga vaatemänguline.

Märkimisväärseid tehinguid oli täna üldiselt vähe, kuid mõned siiski. Oscar Cardozo, keda seostati mõned nädalad tagasi kõvasti Inglismaaga, pallib uuel hooajal hoopis Türgis. 6 ja poole miljoni euro eest on tema mängijaõigused endale ostnud Fenerbahce, kes sai täna hea uudise selle näol, et Rahvusvaheline spordiarbitraaži kohus (CAS) tühistas klubile seoses kokkuleppemängudega määratud karistuse, mis keelas osaleda UEFA sarjades. Just paraguaylase kaks väravat lülitasid eelmisel hooajal Fenerbache välja Euroopa liiga poolfinaalis.

 

Endine Fenerbahce mees Andre Santos, kes viimased paar hooaega Arsenalis mänginud, naaseb aga Brasiiliasse. Arsenal lasi täna vasakkaitsja tema lepingust vabaks ja uueks klubiks on Santosel Flamengo, kus ta ka hooajal 2005/06 mängis. Arsenali rivistuses sa ta Premier League'is platsile vaid 23 korda ja veetis juba eelmise hooaja lõpu klubist eemal, olles laenul Gremios.

Tehinguid oli küll täna vähe, aga see eest on rohkelt kuulujutte. Eile alustas Peterburi Zenit uut hooaega 2-1 võiduga Krasnodari vastu, kuid meeskonnast puudus Vene liiga läbiaegade kalleim ost Hulk. Loomulikult algasid kiirelt kuulujutud ning mitmete allikate kohaselt on ta Monacoga liitumas. See on viinud omakorda juttudeni, et Hulki asendajaks Peterburis saab Leandro Damiao, kellele Napoli on käega löönud.

Uues klubis võib peagi lõpuks ikkagi maanduda ka Christian Eriksen. Ajaxi talendikat mängujuhti on seostatud mitme klubiga, kuid tehinguks pole seni läinud. Nüüd on aga väidetavalt AC Milan valmis ta ära ostma.

Omamoodi armas lugu on aga sündinud Argentinas. Nimelt on sarnaselt ühele punapeast endisele klubikaaslasele Manchester Unitedist tulnud pensionipõlvest välja Juan Sebastian Veron.


Taas tõmbab ta selga Estudiantese särgi ning pange tähele, kogu tema palgaraha läheb klubi noortesüsteemi arendamiseks. Veroni võib pidada läbiaegade parimaks Estudiantese kasvandikuks. Samas klubis mängis ka tema isa Juan Ramon.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar