kolmapäev, 10. juuli 2013

Vaikne päev vutiturul

Kuna täna jalgpallimaailmas väga palju tehinguid ei tehtud ning ka kuulujutte liigub vähe, siis on paslik alustada eilsest võlast. Nimelt jäi märkimata, et Chelsea hankis endale uue väravavahi Mark Schwarzeri näol.


See peaks lõpetama ka Londoni klubi huvi Norwichi väravavahi John Ruddy suhtes. Norwich ise samas tõi täna juba klubisse uue väravavahi Carlo Nashi, kellel lõppes leping Stoke City'ga. Seega mine sa tea, äkki üritatakse Ruddy't ikkagi rahaks teha. Samuti hankis Norwich täna kaitseliini tugevdama rootslase Martin Olssoni, kes saabus Blackburnist, kus mängib ka tema kaksikvend Marcus. Huvitava faktina võib välja tuua veel selle, et Olssoni vendade õde Jessica on korvpallur Dirk Nowitzki abikaasa. Norwich on ühtlasi lähedal ka Hollandi koondislase Leroy Feri hankimisele. FC Twente on pakkumise Feri eest vastu võtnud, mängija on edukalt läbinud meditsiinilised testid ja tehingu lõpetamiseks on nüüd vaja vaid lepingu osas kokkuleppele jõuda.

Mitme mängumehe tulek Inglismaale sai aga täna juba kinnituse. Sunderland sõlmis lepingu 20-aastase keskpoolkaitsja El-Hadji Baga, kes tuleb tasuta Ligue 2 klubist Le Havre. 


Samuti liitus uus mängija täna Evertoniga. Selleks on Gerard Deulofeu, kelle potentsiaalsest laenule liikumisest sai juba eelmisel nädalal kirjutatud. Suurostule on lähedal Southampton, kes on valmis Glasgow Celticule Victor Wanyama teenete eest välja käima 14 miljonit eurot.

Pärast Henrik Mkhitaryani müüki on loomulikult suur raha nüüd kulutada ka Donetski Šahtaril. Minnakse loomulikult mööda juba sissetallatud rada ehk siis vaadatakse Lõuna-Ameerika suunas. 7 miljoni euro eest hangiti täna enda ridadesse Facundo Ferreyra, kes lõppenud hooajal lõi Velez Sarsfieldi eest Argentina meistrivõistlustel 17 väravat.


Argentinast on Euroopasse tulnud segadust külvama ka Lisandro Lopez. 23-aastane kaitsemängija liitus Benficaga 3 ja poole miljoni euro eest. Nüüd tasuks juba huumori nimel loota, et sama nime kandev Lyoni ründaja siirdub tagasi endisesse koduklubisse FC Portosse, nagu osad jutud vihjavad.

Kuigi Sevilla tähtsad ninad väidavad, et pole veel ühtegi pakkumist Alvaro Negredo eest saanud, siis tundub, et tema lahkumiseks ollakse juba valmis. Asendaja toodi Belgia liigast Carlos Bacca näol. Colombialane lõi eelmisel hooajal Club Brugge eest Jupiler liigas 24 väravat. Mehe hinnaks kujunes 7 miljonit eurot

Paar tähtsat liikumist on toimunud ka Venemaal. Kinnituse sai Aleksandr Kokorini üleminek Mahhatškala Anžisse, pärast seda, kui ülirikas Dagestani klubi tegi eelmisel nädalal Moskva Dinamole 19 miljoni euro suuruse pakkumise, mis oli noore venelase lepingus miinimum väljaostusummaks. Seejärel tõi Dinamo kiirelt Kaasani Rubinist laenulepinguga Kokorinit asendama Alan Kasaevi.

Tänavuse suve tõenäoliselt kõige omanäolisemat üleminekujahti on alustanud Toulouse, või siis õigemini Prantsusmaa klubi fännid. Nimelt on algatatud petitsioon selleks, et tuua klubisse David Trezeguet. Lühikese ajaga on kogutud juba ligi 8000 allkirja ja me kõik saame ka ise selles aktsioonis kaasa lüüa - kliki linki.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar