neljapäev, 11. juuli 2013

Lähedal on üleminekuakna esimene suurüllatus

Mitu nädalat on Manchester United proovinud Thiago Alcantaralt allkirja lepingule saada, kuid viimased sündmused viitavad sellele, et lõpuks jääbki andeka Barcelona poolkaitsja liitumine Unitediga ära. Nimelt on asunud Thiagot moosima ka Müncheni Bayern ja eelkõige Saksa klubi uus peatreener Pep Guardiola. Juba Barca aegadest on Guardiola olnud suur Thiago talenti austaja ning ta on nüüd märku andnud, et soovib teda tuua ka Münchenisse. "Thiago on supermängija, kes on võimeline väljakul täitma mitut positsiooni. Kui Bayern tänavu veel mõne mängija ostab, siis on selleks just tema.", ütles Guardiola täna. Unitedi jaoks näivad lood halvad, sest Thiago agendiks on (ootusärevuse tekitamiseks mõeldud paus) Pepi vend Pere!


Võimalik aga, et pikaks nukrutsemiseks ei ole põhjust. Soovis United ju eelmisel suvel enda ridadesse hankida Eden Hazardi, kes maandus lõpuks Chelseas. Tema asemel muretseti seejärel hoopis Shinji Kagawa, kes ju polnud paha ost? Samas on United enamvähem kindlalt juba ilma Kevin Strootmanist, kelle siirdumine AS Romasse seisab vaid pisiasjade taga. 

Suurostuni on jõudnud ka teine klubi Juventus. Täna muretseti linnarivaalist Torino FC-st endale Angelo Ogbonna. Keskkaitsja hinnaks on 11 ja pool miljonit eurot, mis võib sõltuvalt Nigeeria juurtega Ogbonna esitustest väljakul ka kasvada.


Tundub, et Juve on samas valget lippu lehvitanud seoses Stevan Joveticiga. Meeskonna peatreener Antonio Conte ütles täna: "Jovetic on väga andekas mängumees, aga ühelgi Itaalia klubil pole tema ostmiseks raha." Conte on vist viimased nädalad elanud kivi all, et pole kursis sellega, et Napoli teenib Cavani müügist PSG-sse hiigelsumma. Palju raha hakkab ülemineku peakangelane muidugi ka ise teenima:

18.2 miljonit eurot aastas
1.5 miljonit eurot kuus
350.000 eurot nädalas
50.000 eurot päevas
2.083,33 eurot tunnis
34,72 eurot minutis
0,58 eurot sekundis

Mõnel klubil on Itaalias aga tõesti rahadega kitsas või elatakse siis lihtsalt mõistlikult ja kokkuhoidlikult. See eelnev lause käib selle kohta, et AC Milan on lähedal lepingu sõlmimisele karistuslöökide samurai Keisuke Hondaga, kelle leping Moskva CSKA-ga lõppeb käimasoleva aasta viimasel päeval.

Uue lepingu sõlmimiseni jõudis täna aga Arsene Wengeri soovunelm Clement Grenier. See seob teda Lyoniga kuni 2016. aasta suveni. See muidugi ei välista tema müümist, aga käimasoleva üleminekuakna ajal näib see nüüd väga ebatõenäolisena.

Samas võib Prantsusmaalt olla lahkumas Benoit Tremoulinas. Bordeaux ja Kiievi Dinamo on juba müügisumma osas, milleks on 8 miljonit eurot, kokkuleppele jõudnud ja nüüd on pall mängija väljakupoolel. Homme reisib vasakkaitsja Ukrainasse klubiga tutvuma.

Lääne-eurooplaste jaoks eksootilisest kohast võib olla ka John Obi Mikeli uus koduklubi. Kaks Türgi klubi Galatasaray ja Trabzonspor on Chelsea'le esitanud ametlikud järelepärimised seoses nigeerlase hinnaga. Paar mängumeest ka täna Inglismaalt juba lahkusid.


Norralasest kaitsja Vegard Forren liikus tagasi Moldesse, kust ta alles talvel Southamptoniga liitus ja Liverpooli noor mängumees Jesus Joaquín Fernandez Saez de la Torre, keda tunneme rohkem lihtsalt Susona, veedab uue hooaja kodumaal Almeria rivistuses. Uueks hooajaks esiliigast Hispaania kõrgliigasse tõusnud Almeria on enda rivistusse saanud Barcelonast ka 23-aastase ründaja Rodri. Uues klubis peab tõenäoliselt tuleva hooaja veetma ka teine Barca nooruk, Thiago noorem vend, Rafael Alcantara. Rafinha peale peavad jahti tulised linnarivaalid Sevilla ja Betis.


Tuleval hooajal Meistrite liigas osalev Hispaania klubi Real Sociedad on leidnud endale uue ründaja Haris Seferovici näol. Bosnia päritolu Šveitsi koondislane osteti Fiorentinast 3 miljoni euro eest. Eelmisel hooajal mängis Seferovic laenulepinguga Serie B-s, kus lõi Novara rivistuses 10 väravat.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar