teisipäev, 2. juuli 2013

Üleminekuakna 1. päev

Nagu lubatud sai, siis Teine koht toob oma lugejateni iga päeva lõpus kõige olulisemad üleminekujutud. Need, mis juba kinnitust saanud ja need, millest naised saunas räägivad, aga mis pärit usaldusväärsetelt allikatelt, mitte lihtsalt tabloidlehtedelt. Akna esimene päev on loomulikult üks terve perioodi aktiivsemaid. Sel päeval lähevad läbi juba mitmed varem paika pandud tehingud ja klubid hakkavad tõsisemalt oma koosseise järgmist hooaega silmas pidades üle vaatama.

Esimese päeva üks aktiivsemaid tegutsejaid on olnud eelmisel hooajal Inglismaa liigakarika võitnud Swansea City. Kuna suuresti lootis meeskond eelmisel hooajal väravaid vaid ühelt mehelt, Michult, siis uueks hooajaks on hakatud otsima hispaanlase kõrvale teist viljakat ründajat. Sihtmärgiks number üks näib olevat eelmisel hooajal Hollandi kõrgliiga suurim väravakütt Wilfried Bony. 31 tabamust kirja saanud Vitesse mängumehe agent on juba esimesi jutuajamisi Swansea juhatuse esimehe Huw Jenkinsiga ka pidamas. Elevandiluuranniku koondises 20 mänguga 8 väravat löönud Bony hinnaks pakutakse 12 miljonit eurot.


Samuti on Swansea'il kõnelused käimas seoses siinkirjutaja lemmikmängija Bafetimbi Gomisiga. Lyoni ründaja lõi eelmisel hooajal Ligue 1's 16 väravat ja peaks oma vanuse tõttu (27 aastat) olema odavam variant kui Bony. Samuti mõjutab hinda kindlasti ka see, et Lyon üritab juba teist suve järjest temast lahti saada. Aasta tagasi keeldus ta minemast Fulhami, kuid Swansea poolt pakutav eurosarjas osalemine võib nüüd talle meelejärgi olla. Walesi klubi üritab endale saada ka endise legendaarse Inglismaa koondislase Paul Ince'i poega Tomi, kes lõppenud hooajal lõi just isa poolt juhendatava Blackpooli rivistuses 18 väravat. Tema nimel tuleb Swansea'il jageleda aga teise Walesi klubi Cardiff City'ga, kes samuti tuleval hooajal Premier League'is mängib. Inglismaa U21 koondislase hind peaks jääma napilt alla 10 miljoni euro. Cardiff ise sõlmis täna 5-aastase lepingu taanlase Andreas Corneliusega. 20-aastase noore ründaja eest käis Cardiff FC Kopenhagenile välja 8.75 miljonit eurot ja nii suure summa eest pole varasemalt ühetegi mängumeest Taani liigast ostetud. Ühtlasi on selle tehingu näol tegu klubi rekordostuga.


Mõlema Ince'i endine koduklubi Liverpool on sõlmimas lepingut Donetski Šahtari ründava poolkaitsja Henrik Mkhitaryaniga. Armeenlane on kohalikule pressile tunnistanud, et tal on uue klubiga leping sõlmitud ja kõige tõenäolisemaks peetakse seda, et tegu on just Liverpooliga. Eelmisel hooajal euromängudes kahvatuks jäänud Mkhitaryan lõi Ukraina liigas 25 väravat tüürides Shakthari neljanda järjestikuse meistritiitlini. Huvitav fakt tema puhul on see, et oma esimese senisest 11-st koondiseväravast lõi ta Eesti vastu 2009. aastal Jerevanis peetud MM-valikmängus.


Eestlaste jaoks huvitav uudis on kindlasti ka see, et Ragnar Klavani koduklubi Augsburg alustas üleminekuteperioodi väga silmapaistva liigutusega, kui hankis enda rivistusse Halil Altintopi. Türgi koondislane saabub klubisse eelmise hooaja Türgi üheksandast meeskonnast Trabzonspor ja seda tasuta. Samuti hankis Augsburg endale poolkaitsja Raphael Holzhauseri. Austria U21 koondislane saabus laenulepinguga Stuttgartist.


Saksamaal jätkab oma karjääri ka Arsenali keskkaitsja Johan Djoruou. Šveitsi koondislane sõlmis aastase laenulepingu Hamburgiga. Lõppenud hooaja teise poole veetis ta samuti Saksamaal, kui oli laenul Hannoveris. Arsenal ise samas kinnitas täna, et klubiga liitus noor prantslasest ründaja Yaya Sanogo, kes lõi eelmisel hooajal Auxerre'i eest Ligue 2's 13 mänguga 9 väravat. 1.91 meetrit pikka ründajat on juba aastaid peetud Prantsusmaal üheks talendikaimaks noormängijaks, aga tema arengut on takistanud rohked vigastused. Arsenal on väga-väga lähedal ka teise ründaja Gonzalo Higuaini soetamisele. Väravaht Vito Mannone müüdi aga Sunderlandi, mis peaks vabastama tee Julio Cesarile. Brasiilia koondise esikinnas ei taha QPR-iga Championships mängida, kuid samas ei taha ta ka Londonist lahkuda. Samas on Arsenal ilma jäämas Clement Grenier'st, kes ikkagi vastupidiselt ootustele on pikendamas lepingut Lyoniga. Prantsusmaa klubi president Jean-Michel Aulas ütles täna, et Grenier pikendab oma lepingut vähemalt ühe aasta võrra. Lyon ise on ilma jäänud andekast ründajast Anthony Martialist, kes otsustas liituda rikkuritega Monacos. Martial tegi eelmisel hooajal oma debüüti Lyoni rivistuses vaid päev pärast oma 17-ndat sünnipäeva.

Uueks hooajaks üllatuslikult Monacosse maandunud Falcao asendajaks Atletico Madridis on saamas Alvaro Negredo. 27-aastane Sevilla ründaja oli eelmisel hooajal La Ligas enim väravaid löönud hispaanlane, kui sai kirja 25 tabamust. Falcao teine endine koduklubi FC Porto on tõsiselt huvitatud lõppenud Maailmajagude karikavõistlustel Brasiilia koondisesse kuulunud Bernardist. Porto esimene 8 miljoni euro suurune pakkumine on noore ründava poolkaitsja koduklubi Atletico Mineiro poolt aga tagasilükatud.


Kui suuremat summat mehe soetamiseks ei leita, siis siirdub Bernard arvatavasti Tottenhami rivistusse, kes peaks varsti teatama ka teise Maailmajagude karikaturniiri võitjaks tõusnud brasiillase Paulinho ostust. Endise Leedu liiga mehe klubi juhtkonda kuuluv Roberto de Andrade on juba saatnud ta soojade sõnadega teele lausudes: "Corinthians on uhke, et klubi värve on esindanud sedavõrd hea mängija. On igati loogiline, et ta jätkab oma karjääri Inglismaal, kus õpib kohanema uue kultuuriga." Keskpoolkaitsja hinnaks on 19.8 miljonit eurot.

Tottenhamiga seostatakse tõsiselt ka David Villat (paf.com-is saab selle peale panustades raha tagasi vaid 1.45-kordselt), kuid Hispaania koondislasest on huvitatud ka Fiorentina. Kumbki klubi aga ei soovi eriti Barcelona poolt küsitud kõrget hinda, mis on 14 miljonit eurot, maksta 31-aastase mängumehe eest. Barca ise tunneb samal ajal huvi Thiago Silva vastu. Vähemalt nii Brasiilia koondise ja PSG keskkaitsja täna ise ütles. Tehinguni jõuda on aga keeruline, kuna PSG küsib Silva eest arvatavasti hingehinda.


Kui Mkhitaryani näol on üks andekas mängumees Ukraina liigast lahkumas, siis teine on saabumas. Kiievi Dinamo teatas täna Montpellier mängujuhi Younes Belhanda ostust. Maroko koondislase eest käidi välja 10 miljonit eurot. Belhandat on viimaste hooaegade jooksul seostatud ka mitmete Inglismaa klubidega, aga need jäid vaid juttudeks. Dinamo esitles Belhandat koos Anderlechtist soetatud kongolase Dieumerci Mbokani ja Hollandi koondislase Jeremain Lensiga. Mbokani ostuhind jäi samuti kümne miljoni euro kanti ning Lensi eest maksti PSV-le 8 miljonit eurot. PSV ise kinnitas täna Adam Maheri ostu. Andeka mängumehe hinnaks kujunes "vaid" 6 ja pool miljonit eurot.

Kui rääkida Serie A-st, siis on kõige suurem tehing, mis lähiajal kinnitust peaks saama, kindlasti Antonio Cassano siirdumine Parmasse. Milano Inter saab endise imelapse eest Parmast vastu 21-aastase Ishak Belfodiili, kes lõi eelmisel hooajal enamasti vahetusmeherollis olles Serie A-s 8 väravat. Inter on teinud ka 5 miljoni euro suuruse pakkumise Sao Paulole noore kaitsva poolkaitsja Wellingtoni ostmiseks. Loomulikult spekuleeritakse kõvasti endiselt Edinson Cavani tuleviku üle. Kihlveokontorid on küll asetanud koefitsiendi sellele, et Napoli ründetäht liitub Chelseaga väga madalaks, kuid midagi kindlat veel ei ole.

Kindel on aga see, et kuuljuttude ja reaalsete tehingute veskid hakkavad tänasega järjest enam hoogu koguma, seega miks mitte like'ida Teise koha Facebooki lehekülge, et kogu oluline informatsioon korraga mugavalt kätte saada.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar