kolmapäev, 24. juuli 2013

Koprad vs Harakad

Eile hilisõhtul pidas Paços Ferreira oma esimese tõsisema hooajaeelse kohtumise, kui kodustaadionil, mis uueks hooajaks saanud uue humoorika nime Estadio da Capital do Movel (eesti keeles mööblipealinna staadion), mängiti 1-1 viiki Newcastle Unitediga. Varasemalt oli Paços peksnud erinevaid maakonnameeskondi. Näiteks Seia piirkonna esindus alistati tervelt 14-0.

Sõpruskohtumise kohta väga tulises mängus, kus esimesel poolajal saadeti kaks mängijat väljakult punase kaardiga minema, avas 14. minutil skoori Caetano.


20 minutit hiljem oli just sama Paçose noorsand see mees, kes varakult dušši alla saadeti. Eelmisel hooajal vaid ühe liigavärava löönud ründaja jäi ette Newcastle'i kaptenile Fabricio Coloccinile.


Tänu sellele intsidendile, mille tõttu ülejäänud mäng 10 vs 10 vastu toimus, on ka raske üldisele mängupildile hinnangut anda. Aukartust nimekamate vastaste suhtes ei olnud. Lisaks Coloccinile oli veel paari Newcastle'i mehe närv millegi pärast püsti, aga provokatsioonidele ei allutud.

Newcastle jõudis viigini pool tundi enne mängu lõppu, kui Shola Ameobi suurepärase löögi otse lati alla virutas.


Mõlemal oli võimalusi mängu võitmiseks, kuid Paçose päästis lõpuminutitel post ja Newcastle'i kaitsjate tegutsemine väravajoonel. Kokkuvõttes võib öelda, et oli võrdne mäng ja üldjuhul julgustav tulemus. Pole paha kokku klopsitud meeskonnaga saada Premier League'i klubi vastu viik. Viimaste nädalate jooksul on toimunud väga palju muudatusi, nagu keeristorm oleks riietusruumist läbi läinud ja osa mängijaid minema viinud.

Eelmise hooaja suurim väravakütt Cicero on laenulepinguga pooleks aastaks läinud. 1.89 meetrit pikk ründaja peab aitama FK Astana Kasahstani meistriks. 1.2 miljoni euro eest on 22-aastane paremkaitsja Diogo Figueiras liitunud Sevillaga. Avalikustamata summade eest on lahkunud kaks keskkaitsjat. Paraguaylane Javier Cohene jätkab karjääri Vitoria Setubalis ning saudi-araablane Abdullah Al Hafith on tagasi kodumaal Al-Hilali klubis. Eelmisel hooajal liigas kõik minutid kaasa teinud brasiillasest väravavaht Cassio on vabaagendina otsimas võimalusi naasmaks kodumaale.

Samal ajal on peatreener Costinha oma endisest klubist Beira-Marist toonud meeskonda tugevdama vasakkaitsja Helder Lopese ja poolkaitsja Ruben Ribeiro. Avesi meeskonnast on toodud kontrolliv poolik Romeu Rocha. Brasiiliast Campinense klubist on toodud kaitsja Roberto Dias ja Küproselt AEL Limassolist on Portugalis tagasi Rui Miguel, kes kandis Paçose värve ka hooajal 2008/09. Limassolis mängis varasemalt ka meeskonna uus põhiväravavaht Matias Degra. Porto B meeskonnast on endale haaratud talendikas Sergio Oliveira, kes võitis 2011. aasta U20 MM-il Portugali rivistuses hõbemedali.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar