reede, 1. november 2013

NHL-i ennustusvihjed: teine nädal järjest plussis

Terve nädal käes needus nimega halb õnn kimbutamas, aga läinud ööl läks lõpuks ka vastupidi. Rangers võttis väga kindla 2-0 võidu ära, aga Coyotes tegi korralikku närvikõdi. Läksin isiklikult magama pärast avakolmandikku, mis lõppes Predatorsi 3-0 eduseisus! Olin tegelikult juba käega löönud ja ei suutnud uskuda seda, kuidas kogu mängueelne loogika oli pea peale pööratud, aga hommikul ärgates tervitas kena üllatus - Coyotesi 5-4 karistusvisetega võit!

See tähendab, et kena lõpuspurdi toel tootsid vihjed ka sel nädalal plussi! Tõsi, vaid 0.04 punkti. Palju magusam oleks see muidugi olnud ilma varem mainitud laupäevase kokku varisemisega.

Kokku nüüd kasum +2.51.

Kombo Blues alistab Panthersi & Penguins on parem Blue Jacketsist @ 2.23, 3 punkti


Ega siia pikka seletuskirja ei peagi panema. Mõlemad on oma mängudes selged favoriidi ja kui mõni luuavars pauku ei tee, siis võidavad ka. Bluesil tänavu kirjas küll kolm kaotust, kuid vaid üks neist on tulnud normaalajal ja seegi tulise Sharksi vastu. Eelmine välismäng võideti 6-1 Predatorsi vastu. Panthers mängimas viiendat järjestikust kodumängu, mille seast seni kirjas vaid üks võit, mis saadi karistusvisetega Wildi vastu. Samas on tulnud ka kaks kaotust karistusvisetega ehk siis on hingega mängitud, kuid kuna kvaliteedist jääb puudu, siis ei ole suudetud ikkagi mänge oma kasuks pöörata. Suureks miinuseks ka väravavahi Tim Thomase vigastus. Praegune puurivaht rootslane Jakob Markström tõrjeprotsent on alla 90, mis kehva kvaliteedi näitaja. Meeskonnad tänavu korra juba kohtunud ja St. Louis'is peetud mängu võitis Blues tervelt 7-0.


Penguins peaks olema välja roninud august, kuhu eelmise nädala lõpus kukuti. Saadi oma vitsad ja kolm järjestikust kaotust kätte ning nüüd ollakse taas võiduteel kahe järjestikuse triumfiga. Eelmises kohtumises saadi meeskonna moraali jaoks ülihea võit, kui kodus alistati Bruins 3-2. Blue Jackets on hea kodumeeskond, kui reisid kipuvad ebaõnnestuma. Tagatipuks kaotati veel hiljutise kodumängude seeria ajal viimane mäng Ducksile 3-4. Võõrsilt hetkel kirjas kolm järjestikust kaotust ja seni ainsad võidud karistusvisete mündiviskes Islandersi vastu ja kohutava Sabresi purustamine. Pingviinidel Fleury väravas, seega palju muretsema siin ei pea.

Väravate kombo alla 5.5 Wild vs Canadiens & üle 4.5 Flames vs Red Wings @ 2.18, 3 punkti


Mingi aeg tagasi sai mainitud, et Wild on seni 60 minuti kohta vähim väravale viskeid lasknud meeskond ehk siis kaitses mängitakse väga hästi. Seni sisse lastud 2.23 väravat. Eelmises kahes mängus Blackhawksi vastu kärises, kui tuppa tuli kaheksa tükki, kuid usun, et see oli lihtalt erand, mis kinnitab reeglit. Enne seda 11 mängu, kus üheksal korral üle viie värava ei nähtud. Canadiensi senisest 13-st mängust vaid kolmes on olnud rohkem kui 5 väravat, seejuures mitte kordagi võõrsilmängus! Enda selja taha seni lastud keskmiselt vaid 1.77 väravat. Seega kaks kõva kaitsekivi siin ja väravate festival ebatõenäoline.


Seni on kõigis Flamesi mängudes olnud vähemalt viis väravat! Viimases neljas on olnud vähemalt kuus. Meeskond suudab ise skoorida (3 per mäng), aga kaitse ja väravavahid on ülikehvad (3.5). Red Wings tuleb mängule pärast suurepärast kaitse esitust Vancouveris, kus vastastel lasti sooritada vaid 20 väravale viset, kuid hooaja keskmine 60 minuti kohta on 30. Väravavaht Jimmy Howardi vorm on hooaja alguses olnud kõikuv ja seni tema poolt üsna keskmised numbrid - 2.45 ja 91.8%. Alates 2011. aasta algusest peetud kaheksas omavahelises kohtumises on väravate arv jäänud alla viie vaid korra.

Avalanche alistab Starsi @ 1.94, 4 punkti


Selle koefitsiendi peale tuleb lihtsalt vau öelda. Läänekonverentsi paremuselt kolmas meeskond eelviimase vastu. Jah, Avalanche'i ettevalmistus mänguks on olnud segatud väravavaht Semjon Varlamovi skandaali tõttu ning sel nädalale tehti Flyersiga ka üks vahetustehing, mis võib meeskonna mängurütmi natukene häirida, kuid siiski. Stars laseb seni ligi 3 väravat mängus ja ka esinumber Kari Lehtonen pole viimastes mängudes kõige paremas hoos olnud korjates ülikehva rünnakuga Sabresi vastu kolm litrit ja eelmises mängus Canadiensi vastu kaks tükki. Avalanche on seni võitnud kõik viis välismängu, kaks neist nulliga! Ei tea muidugi, mis mõtetega Varlamov mängule tuleb. See koduvägivalla kaasus võib teda segada, aga samamoodi võib ka innustada ja ka meeskond tervikuna võib justkui soovida seda mängu oma väravavahi nimel võita. Kodumängus paar nädalat tagasi võttis Avalanche Starsi vastu 3-2 võidu.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar