esmaspäev, 25. november 2013

NHL-i ennustusvihjed 25.11.13

Sabres 1 - 3 Red Wings +2.1

Sabres üllatas küll kiire avaväravaga ja omas ka mitmeid suurepäraseid võimalusi, kuid üle ühe ei õnnestunud siiski taaskord vastaste võrku toimetada. Huvitaval kombel on Red Wingsi varuväravavaht Jonas Gustavsson tänavu isegi kindlamini mängimas kui Jimmy Howard. Olles alustanud kuus mängu on temaga saadud nüüd viis võitu ja ainus kaotus karistusviseteseerias.

10.20, 33/68 (48.5%)

Flyers alistab Panthersi @ 1.84, 3 punkti


Kaks kehvasti alustanud meeskonda, aga kui Flyersi tõusu võis eeldada, siis Panthersi oma on üllatuslik. Tegelikult ka Panthersi ajutine hea vorm hetkeks läbi saanud - kaks kaotust järjest, skooridega 1-4 ja 3-4 (pärast karistusviskeid). Flyersil viimase kolme mänguga 14 väravat, seega võiks siin teoorias Panthers taaskord vähemalt neli tuppa saada. Hooaja alguses, kui Flyersi mäng oli alla igasugust arvestust, võeti ikka 2-1 võit Panthersi vastu ära. Panthers domineeris mullu omavahelisi mänge kahe võiduga ühe vastu, aga Flyers on Floridas võitnud viis kohtumist järjest, viimati 7-1!

Coyotes alistab Predatorsi @ 1.87, 3 punkti


Ei tea, kas see uudis pole jõudnud kihlveokontorite kõrvu, et niigi ründes hädas olev Predators jäi eelmises mängus ilma ühest oma põhiründajast, või mille tõttu on siis Coyotes'i peale võimalik panustada nii hea koefitsiendiga? Vägagi kõnekas on muidugi fakt, et kaitsja Shea Weber on üks meeskonna edukaima väravaküti tiitlit jagavatest meestest. Tabamusi kirjas kuus. Eelmises mängus jäädi üldse nulli peale ning vastas oli vaid Rangersi varuväravavaht. Väravale viskeid tuli Predatorsi poolt vaid 17. Coyotes'i vorm muidugi pole kiita - viimasest seitsmest vaid kolm võitu ning vaid üks normaalajaga - aga viimaste aastate jooksul on Predatorsile tehtud uut ja vana ning rohkemgi veel. Viimane külastus kantrimuusika pealinna lõppes 7-4 võiduga. Tänavugi võit olemas, kui kuu alguses saadi kodus karistusvisetega 5-4 võit (tuldi tagasi 0-3 avakolmandiku kaotusest). Viimasel ajal on küll rohkelt väravaid sisse lastud, kuid Predatorsi hambutu rünnak ehk suuremat ohtu endast ei kujuta.

Kombo alla 5.5 värava mõlemad Bruins vs Penguins ja Kings vs Canucks @ 2.20, 2 punkti


Bruins vs Penguins suur vastasseis, mis loomulikult tuttav mullustest playoffidest, mil Tuukka Rask oli Bruinsi väravasuul nagu mees teiselt planeedilt. Tänu sellele playoff seeriale on nüüd viimase kahe hooaja jooksul mängitud kaheksa korda ning enam, kui viis väravat on omavahel kombineeritud vaid ühe korra. Ka tänavune esimene kohtumine jäi kenasti raamidesse, mil Penguins võitis kohtumise, kus oli tervelt neli viimase perioodi väravat, 3-2. Bruins liiga parima kaitsega meeskond ning alla 5.5 värava on nende 23 mängus olnud tervelt 20 korda! Penguins võib muidugi hullu panna ja ükskõik, mis hetkel kiirelt kolm järjest kirja saada, kuid näiteks ka neil viimasest 10-st alla 5.5 väravat kaheksal korral.


Canucks ja Kings on kaks meeskonda, kel on viimasel ajal suuri raskusi väravate viskamisega, kuid saadakse toetuda kindlatele väravavahtidele. Canucksi Roberti Luongo on seni sisse lasknud 2.3 mängu kohta ning Kingsi Ben Scrivensil hetkel kirjas üldse terve liiga parim näitaja - vaid 1.37 mängus. Rünnakul Canucks saanud kirja vähem kui kaks väravat kuues oma viimases seitsmes mängus. Kings viimasest seitsmest üle kahe vaid kahel korral ning eelmises mängus jäädi üldse nulli peale. Võib muidugi minna veidi käest ära nagu oli paar nädalat tagasi LA-s, mil Kings võitis 5-1, kuid mõlema poole hetke vorm vihjab küll vaid sellele, et väravaid ei tasu tänasest mängust oodata.

Kombo Blues alistab Wildi ja Blackhawks saab jagu Oilersist @ 2.61, 2 punkti


Blues ja Wild on hetkel terve liiga peale parimas vormis olevad meeskonnad, kuid arvan, et siin on Bluesil kodujää näol olemas väga suur eelis. Wild on küll hästi mänginud selle mänguga lõppeval välisturneel, kuid sellega poolest julgen neid hinnata kehvaks võõrsil mängivaks meeskonnaks. Blues on kodus tänavu normaalajal kaotanud vaid korra ning üldse on kaotusi kokku kolm. Eelmises mängus võeti Starsi skalp ülikergelt 6-1 ning sarnaselt Wildilegi tuli ka Stars Bluesile külla ilusa välismängude võiduseeriaga. Blues on alates 2012. aasta algusest võitnud kõik viis omavahelist kohtumist ning pole kodus Wildile normaalajaga alla jäänud juba tervelt viis hooaega.


Blackhawksiga on tänavu välismängudes kummalised lood - võib tulla kindel kaitsele orienteeritud mäng nagu nende viimane 2-1 võit Canucksi vastu või totaalne šokk nagu nende hiljutine 2-7 kaotus Predatorsile. Käis ka Oilers juba neile tänavu Chicagos tõsist peavalu põhjustamas, mil lõpuks võideti 5-4. Oilers ka viimasel ajal palju paremas vormis - kolm võitu järjest - seega kerget mängu pole oodata ka siit. Samas usun, et Blackhawks teeb oma töö siiski korralikult ära. Kindlasti suudetakse rünnakul rohkem pakkuda, kui viimasel ajal Oilersile kaotanud Flames, Blue Jackets ning Panthers ja samas õhutab ettevaatlikusele see vastaste rünnak, mis on viimases kolmes skoorinud keskmiselt neli korda. Tahaks uskuda ka, et Devan Dubnyk Oilersi väravas, kes on viimasest 74-st väravale visekest tõrjunud 71 ei suuda sellist taset enam pikemat aega hoida.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar