pühapäev, 17. november 2013

NHL-i ennustusvihjed: jälle see laupäev...

Õnnestus küll nädal tagasi laupäeva needust vältida, aga sel korral mitte. Canadiens ootamatult nulli peal, paar väga kummalist väravat Lightningu mängus ja muidugi Avalanche'i piinlik läbikukkumine punase laterna vastu, seega -4. Eelmine pühapäev oli aga superedukas, seega ehk saab sedalaadi traditsiooni luua.

14.18, 27/55 (49%)

Kombo Senators alistab Blue Jacketsi ja Blackhawks saab jagu Sharksist @ 2.89, 2 punkti


Senators sai siin küll nädala jooksul šokk-kaotuse Flyersilt, kui kodus suudeti uskumatul kombel nulli peale jääda, kuid üldine vorm on siiski väga hea - viiest viimasest neli võitu. Nende seas ka kümne päeva tagune 4-1 võit Columbuses. Blue Jacketsil pole viimasel ajal eriti õnne olnud - kolm viimast mängu on läinud üle normaalaja ning kõik need kohtumised on ka kaotatud. Kokku vaid üks võit viimasest üheksast. Tegelikkuses on muidugi Blue Jackets üsna soliidne meeskond ja võit nii öelda soolas, kuid loodetavasti ei tule see täna ära. Meeskonna võimalusi kärpimas ka mitmed vigastused. Viimati langes vähemalt kuuks ajaks auti väravatemasin Marian Gaborik. Omavahelistes mängudes Senatorsil viimasest neljast kolm võitu ja kodus Blue Jacketsi vastu viiest neli.


Blackhawks sai läinud ööl Predatorsi poolt korralikult häbistatud - 7-2 ei ole just skoor, mida näeb iga päev. Tegu oli väga ootamatu sündmusega, sest eelmisel hooajal võitis Blackhawks kõik omavahelised kohtumised ning minnes sellele kohtumisele oli viimasest üheksast mängust kirjas kaheksa võitu ja üks lisaaja kaotus. Ootame aga siin häbi maha pesemist. Sharksi vastu võideti mullu kõik kolm kohtumist, üks isegi kurikuulsas "hai akvaariumis". Reisidest Chicagosse on Sharksil viimane positiivne mälestus aastast 2010. Pärast seda on Blackhawks võtnud viis võitu järjest. Sharksil käimas pikk välisekskursioon - see on viimane mäng - ja olgugi, et kolm on järjest võidetud, siis kaks neist tulid lisaajal.

Kombo Capitals vs Blues üle 4.5 värava ja Rangers alistab Kingsi @ 2.77, 2 punkti


Washingtonis saavad täna kokku kaks suurt Alexit - Ovetškin ja Breen, kes valitsemas suurima väravaküti edetabeli tipus ning loomulikult ka omavahel selles arvestuses jagelemas. Ovetškinil hetkel 15 tabamust, Breenil 17. Seega väravaid peaks selles mängus olema küll ja veel. Capitalsil meeskonnana hetkel keskmine visatud väravate arv täpselt kolm ning Bluesil lausa kolm ja pool. Sisse lastud vastavalt 2.85 ja 2.28. Ehk siis suurim mure ongi see, et Bluesi kaitse võib asja ära rikkuda. Kas aga kaitse saab olla tipptasemel, kui alles läinud ööl mängiti kodus, läänerannikul ning selleks kohtumiseks võeti ette 20 tunnine reis idarannikule? Julged võivad sellele faktile põhinedes panustada ka Capitalsi võidule.


Rangersiga tuleb kaasa minna juba puhtalt selle fakti põhjal, et Henrik Lundqvist on väravas. Läinud ööl muidugi fantastiline mäng varumehe Talboti poolt aga kuningas Henrik on täitsa eraldi klassist mees. Kingil pole ka väravasuul üldse mitte halb tegelane. Ben Scrivens on tänavu suurepäraselt hakkama saanud, kui Jonathan Quickile on vaba aega antud. Quick hetkel vigane, seega saab Scrivens isuga möllata. Ehk siis alternatiiv oleks siin panustada väravate vähesusele. Rangersi võidukoefitsient on aga ahvatlevam. Lisaks Quicki vigastusele on hetkel audis ka Jeff Carter, kes oluline lüli ründemängus. Rangers muidugi endiselt ilma ka enda snaiprist Rick Nashist, aga ilma temata on juba harjutud mängima ning nii on viimasest üheksast kirjas seitse võitu. Tänavu juba jagu saadud ka Kingsist, kui hooaja teises kohtumises võeti LA-s 3-1 võit.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar