neljapäev, 21. november 2013

NHL-i ennustusvihjed: põud

Väga tuttav olukord. Mul oli tegelikult kindel idee minna Penguinsi võiduga, aga nagu viimasel ajal tavaks, hakkasin ikka otsima "turvalisemat" varianti ning sain taaskord vastu pükse. Õnneks aga tagasi võidurajal pärast Blue Jacketsi lisaaja võitu.

4.48, 28/60 (46.6%)

Kombo Maple Leafs alistab Predatorsi ja Flyers saab jagu Sabresist @ 2.45, 3 punkti


Maple Leafs on seni üks edukaimaid kodumeeskondi. Kümnest mängust kaheksa võitu ning viis järjest. Teiste seas on kolki saanud ka sellised tipptiimid nagu Ducks ja Penguins. Predatorsi poolt taas üks võõrsil võit eelmises mängus Red Wingsi vastu, aga rohkem oli selles mängus Detroiti kehva mängu, kui Predatorsi head mängu. Korra tänavu mängitud Nashville'is ja Maple Leafs võitis 4-0. Predatorsil suuresti viimase aja edu ehitatud power play peale, Maple Leafs aga üks parimaid karistusi tappvaid meeskondi 84%-ga. Väike mure seoses sellega, et Maple Leafs on seni üks enim väravale viskeid laskev meeskond (60 minuti kohta 34.5), kuid Predatorsi rünnak näib olevat väga ebastabiilne, läänes vähim väravaid, ning Toronto väravavasuul olev Jonatha Bernier väga kindel mees. Tõrje protsent üle 93 ja selja taha laseb 2 per mäng. Tema oli väravas ka selles 4-0 võidus. Maple Leafsil Nazem Kadri ka mängukeelust siin tagasi.


Flyers on minemas hoogu. Hooaja algus oli traditsioonilise tippmeeskonna poolt piinlik, kuid nüüd on kirjas viimasest viiest neli võitu ja ainus kaotus tuli ka karistusvisetega. Sabresil selja taga edukas nädal, mil võeti kaks võitu, kuid kokku on 18 kaotuse kõrval siiski vaid 5 võitu ning pärast järjestikusi õnnestumisi langeti kohe samale rajale tagasi, kui järjest tulid ketukad Maple Leafsi ja Sharksi poolt. Philadelphias on kaotatud neli mängu järjest.

Kombo alla 5.5 värava Bruins vs Blues ja Stars vs Rangers @ 2.37, 3 punkti


Bruins - Blues on paljude hinnangul tänavune Stanley karika finaali paar. Bluesil on siin hiljuti juhtunud paar äpardust - neli väravat Capitalsi vastu ja kolmega kostitas Avalanche - kuid neid mänge võib eelkõige pidada tööõnnetusteks. Esimese puhul oli kohutav päev väravavaht Jaroslav Halakul, kes lasi esimese kuue väravale viskega kolm väravat ning teises mängus tuli kaks väravat viimasel kolmandikul, kui mänguseis oli juba kindel. Täna tuleb Bruinsi vastu olla eriti ettevaatlik ja kindel just kaitses, kui soovitakse tõestada, et kõrgete hinnangutega nende puhul mööda ei panda. Bruinsi vastu on alati raske skoori teha ja nii on hetkel keskmiselt sisse lastud vaid 1.76 väravat. Tuuka Raskil see number veel väiksem - 1.61.


Teises mängus on kaks suurepärast väravavahti. Kari Lehtonen (Stars) 93.4%, 2.01 ja Henrik Lundqvist (Rangers) 91.8%, 2.38. Viimase numbrid ka negatiivselt mõjutatud Rangersi hooaja alguse probleemidest.  Rangersil ka kehv rünnak, vaid 2.05 väravat mängus ning eelmises mängus saadi Raski vastu ka 44 väravale viskega kirja vaid üks tabamus. 12-st Rangersi võõrsil mängust on tänavu alla 5.5 värava olnud kaheksas kohtumises. Usun, et võib julgelt siin proovida olgugi, et Stars võib rünnakul olla väga terav.

Blackhawks alistab Jetsi @ 1.68, 6 punkti


Blackhawksi seisu selle mängu eel hindaksin ma sarnaseks Blue Jacketsi eilse kohtumisega. Läks sellega õnneks ning loodetavasti läheb ka siin. Corey Crawford lasi eelmises mängus Avalanche'i vastu 13 minutiga 3 väravat ning tööpäev oli kiirelt läbi. Siin on vaja mehel näidata, et juhtus lihtsalt olema paha päev ning järjepanu neid ei tule. Jets oli siin vähe vormi saamas, tuli neli võitu järjest, aga nüüd on taas kaotatud kaks mängu jutti. Kolm võitudest tulid ka karistusvisetega ehk siis äkki ei olegi Jets nii jõuliselt ärkamas, kui tulemused näitavad. Kaks korda tänavu mängitud ja Blackhawksil kirjas kindlad võidud - kodus 4-1 ja võõrsil 5-1. Potentsiaalne hea uudis siin ka veel see, et Marian Hossa võib vigastusest naasta - viimases kolmes mängus pole ta osalenud.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar