kolmapäev, 27. november 2013

NHL-i ennustusvihjed: 0.3 sekundit

Kahjuks polnud aega eilsele ainsale mängule keskenduda, seega lähme tagasi üleeilsesse. Väravate kombo kaotas uskumatul kombel 0.3 sekundit enne mänguaja lõppu Bruinsi ja Penguinsi kohtumises, kus Crosby sel kõige viimasemal hetkel mänguseisu 3-3 viigistas. Saanuks selle kombo võiduga kenasti katta Coyotesi ja Flyersi saamatuse. Coyotes võttis järjekordselt esimesele vaheajale 0-3 kaotuse. Saadi veel 2-3 peale, aga enamaks suutelised ei oldud. Flyersi poolt esimese kahe kolmandikuga vaid 19 väravale viset. Viimasega tuli 20, aga nemadki ei suutnud enda kaevatud august välja ronida. Ehk siis ainsana võitis kõige suurema koefitsiendiga panus ning seda ka väga kindlalt - Blues 3-0, Blackhawks 5-1.

5.42, 34/71 (47.8%)

Kombo Rangers alistab Panthersi ja Penguins saab jagu Maple Leafist @ 2.50, 3 punkti


Rangersi poolt häbiväärne mäng eelmises kohtumises, kui pika kaotuste seeria peal olnud Lightningule jäädi alla 0:5. Täna on saadud aga näiliselt ideaalne vastane, kelle vastu ennast taas tõestada. Panthersil selja taga edukas kohtumine Flyersi vastu, kuid ei usu, et siin Rangersit sarnaselt Flyersile motivatsiooni probleemid ja üleolekutunne tabab. Tänavu juba oldi kodus pantritega hädas ning võideti vaid 4-3. Sellest mängust on kindlasti saadud vajalikud õppetunnid ning täna peaks tulema 100% fokusseeritud mäng. Ei ole muidugi Rangers hetkel parimas hoos ja eriti kehv on kogu hooaja vältel olnud rünnak - vaid kaks väravat per mäng - kuid Panthersil on liiga üks halvimaid kaitseid (3.08) ning peaks saama selle vastu hakkama küll.


Penguinsi vorm on ebakindel - viimasest 10-st vaid neli võitu - kuid see ei võta midagi ära meeskonna kvaliteedilt. Kõik peale ühe nendest hiljutistest kaotustest tulnud ka välismängudes. Kodus on tänavu kirjas vaid kolm kaotust. Maple Leafs on samuti viimasest 10-st võitnud neli ja võõrsil on tulnud nüüd sama arv järjest ning viimasest kaheksast kuus! Murettekitavad märgid viimastest mängudest, et meeskonna edu taga olev hea väravavahtide tandem on pärast väga head hooaja algust hakanud veidi väristama -  neli väravat liiga ühte kehvemat rünnakut omava Predatorsi vastu ja eelmises kohtumises tervelt 0-6 kaotus Blue Jacketsilt. Rünnakul on Maple Leafsi üks suurimaid tugevusi enamuses mängimine (24.3%), aga Penguins üks parimaid vähemuses mängivaid meeskondi (85.9%)

Capitals alistab Senatorsi @ 1.70, 4 punkti


Capitalsil kolm kaotust järjest, kuid viimati saadi neli tükki järjest mulluse hooaja alguses ning enne seda 2011. aasta novembris. Senatorsil viimasest viiest vaid üks võit. Nendes kohtumistes on lastud tervelt 19 väravat ehk 3.8 mängu kohta! Mullu võideti Capitalsi vastu kõik kohtumised, kuid ainsas Washingtonis peetud kohtumises läks selleks vaja lisaaega. Capitalsil seega kodus suurepärane seeria Senatorsi vastu - viimasest 13-st kohtumisest 11 võitu ja ainsad kaotused pärast normaalaega. Ovetškini poolt seitse väravat viimasest kuuest mängust ja seda ometi olukorras, kus Capitalsi trump - enamuses mängimine - on olnud liimist lahti. Siin võiks aga hakata asi taas klikkama, kuna Senators lasknud ühe sellise värava kõigis oma viimases viies kohtumises.

üle 4.5 värava Islanders vs Jets ja üle 5.5 värava Flames vs Blackhawks @ 2.43, 3 punkti


Islandersil on väravasuul täielik segadus. Nr. 1 mees Jevgeni Nabokov on vigane ning samuti alustas hooaega väga kehvalt. Varumees Kevin Poulin tegi paar head mängu, kuid on nüüd viies kohtumises järjest lasknud vähemalt kolm väravat. Postide vahel on ta ka täna. Jetsil on lood selles sfääris paremad, kuid kaugel ideaalist. Vorm võrreldes Islandersiga on ka silmnähtavalt parem ning seda tänu edule rünnakul. Ehk siis siit peaks kenasti vähemalt viis tükki ära tulema. Mullused tulemused - Islandersi 5-4 võõrsilvõit karistusvisetega, kodus 5-2 ja ka üks 5-4 lisaaja Jetsi võit.


Tahtsin muidugi ka teises kohtumises panna üle 4.5 värava, sest näen seda turvalisema variandina, kuid kontorid näevad selles kohtumises juba ohtu ette ja koefitsient väga madalaks tõmmatud. Üks selle põhjustest on kindlasti see, et noor soomlasest väravavaht Antti Raanta alustab oma esimest NHL-i mängu. Debüüdi tegi ta nädal tagasi Avalanche'i vastu, kui Crawford ebaõnnestus ja ei kukkunud väga hästi välja - kaks väravat 16 väravale viskega. Flamesi probleemidest kaitses olen ma juba väga palju kirjutanud, aga natukene numbreid siis - mängu kohta lastakse keskmiselt 3.61 väravat! Väravavahtide tõrjeprotsent on 87.9%! Ehk siis enamvähem 20 väravale viskega peaks Flamesi võrgust leidma kolm litrit. Blackhawksi keskmine väravale visete saak on 60 minuti kohta 34.9. Pärast tagasihoidliku algust on Blackhawski rünnak viimases 16. kohtumises genereerinud vähemalt neli väravat 11. mängus! Keskmiselt 3.56 väravat mängu nende poolt ning Flamesi poolt 2.7, kokku üle kuue, seega peaks kindlasti üle viie ära tulema, eriti kui favoriidi väravasuul kollanokk.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar