laupäev, 16. november 2013

NHL-i ennustusvihjed: kena algus nädalavahetusele

Penguins 4 - 1 Predators, Wild 3 - 2 Panthers +4.24

Penguinsi poolt kõik lihtne ja loogline olgugi, et kolmandal minutil jäädi 0-1 taha. Wildi poolt ka soliidne esitus, esimese kolmandikuga saadi 2-0 edu kätte. Jäädi siis küll nähtavasti veidi magama ja viimasel kolmandikul lasti mäng veel viiki, aga ärgati siiski õigel hetkel veel üles ning võidupunktid olid kotis.

18.18, 27/54 (50%).


Avalanche alistab Panthersi ja Blues Hurricanes'i, mõlemad normaalajaga @ 2.76, 3 punkti


Eile kirjutasin, et ei meeldi eriti normaalaja panustega mängida, aga siin väike erand selle mõtteviisi suhtes, sest selle kena kombo koefitsient on päeva jooksul langenud alla kahe ning omakorda on üks moto mitte mängida selliseid kombosid. Seega kompromiss. Koefitsiendi langus aga muidugi näitab ka, et oleme siin õigel teel.

Avalanche tuleb mängule pärast kahemängulist kaotuste seeriat, mis tänavu klubi jaoks esmakordne, kuid vastas on ju Panthers. Ei oskagi tegelikult öelda midagi eilse Panthersi mängu suhtes selles mõttes, et skoori poolest oli küll mäng tasavägine, aga kui Wild oma potentsiaali kohaselt mängis, siis polnud vastastel mitte mingisuguseid võimalusi. Ehk siis loodetavasti Avalanche leiab siin hea motivatsiooni ning peaks ka seda tegema olles eelnevad kaks mängu kaotanud. Eelmisest mängust, mis lõppes 3-7 kaotusega Bluesi vastu, leiab positiivse poole selles mõttes, et olgugi, et väravale viskeid oli vaid 24, tuli siiski kolm väravat. 60 minuti kohta laseb Panthers hetkel üle 30 väravale viske. Ei kujuta ette, kuidas siin suudetakse ellu jääda


Hurricanes on pärast kehva oktoobri lõppu ja novembri algust leidnud vähekene vormi - viimasest viiest neli võitu - kuid mängitakse teist õhtut järjest ja seda võõrsil meeskonna vastu, kes kodus hirmkõva pähkel. Blues on kodus vastu võtnud seni vaid kolm kaotust, neist vaid ühe normaalajal. Eelmises kodumängus alistati üks senise hooaja parimatest Avalanche kindlalt 7-3. Varasemalt oli Avalanche vastu üle kahe visatud vaid kahel korral. Seega rünnak on hetkel ilmselgelt hoos. Hurricanes'i kõik viimased võidud on tulnud kodus. Võõrsil on kaotatud kolm järjest väravatesuhtega 4-12. St. Louis'ist on võetud viimasest kolmest visiidist küll kaks võitu, aga Bluesi üldnumbrid kodus Hurricanes'i vastu on superklassist - 19-st mängust 13 võitu.

Canadiens alistab Rangersi ja Lightning saab jagu Coyotes'ist @ 4.01, 1 punkt

Sai siin neljapäeval üks väga mahlaka koefitsiendiga kombo täppi pandud, millest tulnud julgus uuesti proovida, sest...


Canadiens pole kodus Rangersile alla jäänud üle nelja aasta! Väravas on täna Carey Price, kellele pole Rangers võõrsil väravat visanud üle kolme aasta! Ja asi isegi pole selles, et meeskonnad kohtuksid omavahel harva. Mullu mängiti näiteks korra Montrealis ja korra New Yorkis ning Canadiens võitis mõlemad kohtumised 3-0. Ka tänavu juba korra Bell Centre'is mängitud ning siis oli skooriks 2-0. Rangers on viimasel ajal küll kenasti võite kogunud, kuid eelmine mäng kaotati taas, mil kodus jäädi 2-3 alla Devilsile. Väravas täna varumees Cam Talbot ja minu hinnangul kasutatakse varumeest eelkõige kahel põhjusel. Üks nendest on loomulikult see, et põhimees saaks puhkust ja teine see, et ollakse nii öelda valmis konkreetse mängu ohverdamiseks. Sihiks kahtlemata võit, aga ei nutetaks kaotust taga. Võõrsilt Rangersil küll kolm võitu järjest, aga hooaja alguses nägime kuivõrd kehvasti neil välismängud võivad välja kukkuda - enne seda seeriat kaheksast mängust vaid kaks võitu.


Lightningu kaks viimast mängu on minu hinnangul olnud lausa uskumatud. Võis arvata, et pärast Steven Stamkosi jalaluumurdu on ilus hooaja algus läbi, aga on hoopis tõstetud oma mäng justkui veel järgmisele tasemele ning võetud kaks kena võitu järjest. Eelmises mängus häbistati 5-1 võiduga Ducksi, kes sel hetkel oli liiga parim meeskond! Miks mitte ei võiks siis taas kord Lightninguga kaasa minna? Läänekonverentsi meeskondade vastu on sellega nüüd ka kirjas seitsmest mängust seitse võitu ja need kõik normaalajaga. Coyotes on läänes paremuselt neljas meeskond ja viimasel ajal ka üliheas vormis - viimasest kümnest seitse võitu. Need tulemused võivad aga olla petlikud, sest pooled võitudest on tulnud pärast normaalaega ja neli täieliku mündiviske tagajärjel karistusviseteseeria näol. Lightningul suurepärased tulemused viimastel aastatel Coyotesi vastu! Viimasest 12-st mängust 10 võitu! Coyotes hetkel kodus võtnud seitse võitu järjest, aga viimati saadi kaheksamängulise seeriaga hakkama 2009. aastal! Lightningul oli Ducksi vastu kaks enamuses mängimise võimalust ja mõlemad kasutati ära. Coyotes'i karistuste tapmise protsent väga kehv 77.9%.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar