reede, 29. november 2013

NHL-i ennustusvihjed 29.11.13

Senators 2 - 5 Canucks, Predators 0 - 3 Oilers -3

Esimeses mängus kenasti poole kohtumisega vajalik arv väravad olemas, teises mängus Predatorsil üle 30 väravale viske ja lihtsalt...mitte midagi.

Nädalaga siis kukkumine 8.99 pealt -0.08 peale, 35/75 (46.6%). Lihtsalt pead raputama panevad viimased kaks nädalat.

Ducks alistab normaalajaga Flamesi @ 1.70, 5 punkti


Ducks on seni kodus enamjaolt vaid kulda tootnud ning seda ka normaalajaga, seega pole palju põhjuseid nendes kahtlemiseks. Meeskonnal selja taga kahemänguline välisturnee, mis oli vastandlike tulemustega, kuid vaid hokijumal teab, mis juhtus Starsi vastu viimase kolmandiku alguses, kui 3-6 kaotuses lasti minutiga kolm väravat. Flamesi poolt visa esitus eelmises mängus karikakaitsja Blackhawksi vastu, kuid vaid visadusega võitudeni ei jõua. Võõrsilt on sel hooajal kirjas vaid neli võitu ja neist kaks on tulnud normaalajajärges õnnemängus. Kaheksast kaotusest seitse on olnud normaalajaga. Korra ka tänavu juba Anaheimis mängitud, siis jäädi Ducksile alla 2-3.

Capitals alistab Canadiensi @ 1.85, 4 punkti


Hokijumal võiks anda vastuse ka sellele, mis juhtus Capitalsiga nende eelmises mängus, kui avakolmandiku 3-1 edu liigsete karistustega käest anti. Sellega kirjas ka viis järjestikust kaotust, mis sellise kvaliteediga meeskonna jaoks lubamatu seeria. Viimati tuli nii mitu kaotust järjest 2010. aasta detsembri alguses 8-mängulise seeria käigus. Lihtne selle seeria murdmine muidugi ei saa olema, sest Canadiens on väga korralik pähkel ning nädal tagasi tuli juba ka 2-3 kaotus neilt vastu võtta. Kohe hakkab aga silma, et viimase edu taga on ülevõimete mängiv rünnak. Canadiensi keskmine väravate saak on hooaja peale 60 minuti kohta 1.97, aga oma praeguse 4-mängulise võiduseeria vältel on skooritud 3.75 korda mängus. Ma arvan, et tähelepanuta ei tohiks siin jääda ka see fakt, et homme on Canadiensil kodus mäng oma suure rivaali Maple Leafsiga ja seal on vaja kätte maksta hooaja avaõhtu 3-4 kaotuse eest.

Red Wings alistab Islandersi @ 1.91, 3 punkti


Red Wingsi on muidugi raske usaldada, sest sellega on viimasel ajal (korduvalt) näppu lõigatud, aga miks ei peaks sellise koefitsiendi juures panustama meeskonnale, kes eelmises kohtumises alistas idakonverentsi ühe parima meeskonna 6-1 ja kohtub nüüd ühe ida halvima satsiga? See 6-1 mäng oli uskumatu tulemus Bruinsi vastu. Häbistati korralikult Tuukka Raski, kes hammaste kriginal terve kohtumise postide vahel seisis ja suur triumf tuli mitmete vigastuste kiuste. Islanders on saanud neli mängu järjest peksa ning nende paarinädala tagune 5-4 karistusvisetega saadud võit Red Wingsi vastu üks vaid kahest võidust, mis viimasest 11-st mängust on tulnud. Nendes mängudes on seitsmel korral lastud vähemalt neli väravat!

Kombo Bruins alistab Rangersi ja Maple Leafs saab jagu Sabresist @ 2.84, 2 punkti


Bruinsi eelmine mäng oli kahtlemata nende hooaja kehvim esitus ja 1-6 kaotust Red Wingsile on mängijad nimetanud piinlikuks ning maapeale tagasi toovaks. Täna peaks Rangersi vastu meeskond olema ekstramotiveeritud. Lombi taga on pühade aeg ning halli kogunev suur hulk fänne väärivad häbi maha pesemist. Rangers tuleb mängule Floridas saadud 5-2 võiduga, kus väravavaht Henrik Lundqvisti tööpäev oli tihedam kui oleks arvanud. See mäng oli omakorda Rangersi jaoks see häbi maha pesemise mäng, sest eelnevalt oli saadud 0-5 karistada Lightningu vastu. Tänavu on omavahel juba korra mängitud, siis võitis Bruins New Yorkis 2-1. Mullu kohtuti playoffides, seega ollakse üksteisega väga tuttavad ja Rangersil ka üsna negatiivne seeria Bostonis - viimasest viiest visiidist vaid üks võit.


Maple Leafs ja Sabres on kaks väga sarnase stiiliga meeskonda. Neile meeldib litter ründetsooni visata ja lasta siis ründajatel nende eest rabeleda - litrivaldamise protsent vastavalt  42.2% ja 38.9%. Maple Leafsi ründajad saavad oma ülesannetega aga palju paremini hakkama. Sabresi 1.62 väravat mängu kohta on pika puuga liiga halvim ja kui võtta ette statistika 60 minuti kohta on see veel masendavam - 1.24. Omavahel mängitud tänavu juba kaks korda ning mõlemal kirjas üks koduvõit. Sabresi oma aga tuli esimeses mängus pärast peatreenerivahetust, mis võis meeskonna juures ajutist efekti omada. Hooaja vältel kokku vaid viis võitu. Maple Leafsil võõrsil viis kaotust järjest, kuid kuute pole olnud alates 2010/11 hooaja algusest. Nende näol on tegu muidugi meeskonnaga, kes kõige ootamatumal hetkel oma fänne alt veab (vaata mulluste playoffide viimast mängu Bruinsiga või eelmist kohtumist Penguinsiga), kuid tahaks uskuda, et siin ikkagi nii ei lähe.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar