laupäev, 23. november 2013

NHL-i ennustusvihjed 23.11.13

Capitals 2 - 3 Canadiens -4

Kahjuks venis Capitalsi kehv mäng veel ühe kolmandiku võrra pikemaks - 14 minutiga 0-3. Edasi mängiti väga hästi, aga Budaj Canadiensi väravasuul siiski kingitusi ei teinud.

Penguins 4 - 3 Islanders, Ducks 1 - 0 Lightning (pärast lisaaega) +3.36

Pittsburghis kõik väga kiirelt lihtne ja loogiline - 5 väravat olid olemas poole mänguga. Vähe ebaloogilisem mäng Ducksi ja Lightningu vahel, aga olles tervet kohtumist domineerinud sai Ducks võiduvärava kätte, kui lisaaega jäi mängida veel vaid 5.2 sekundit.

8.35, 31/64 (48.4%)

Penguins alistab Canadiensi @ 1.86, 3 punkti


Läinud ööl Islandersi vastu 4-3 võiduvärava visanud Sidney Crosby lause ütleb kõik: "Meil oli mitmeid võimalusi, aga see polnud meie parim mäng." Ehk siis standardid on Pittsburghis kõrged ja isegi nelja väravaga lõppenud mängu puhul ei olda rahul. Parema koefitsiendiga on tegelikult Penguins üle 2.5 värava, mis pakub ahvatluse, kuid mõlemad mängimas teist õhtut järjest ja mängu hilisemas faasis võib energiaga probleeme tekkida. Canadiensi poolt hea mäng Capitalsi vastu, kuid taseme võrra ollakse ikkagi Penguinsist maas ja mullu kaotati kõik kolm mängu. Crosby'l ja sõpradel lisaks viimasest neljast visiidist Montreali kolm võitu.

Kombo Flyers alistab Islandersi ja üle 4.5 värava Red Wings vs Senators @ 2.25, 3 punkti


Flyers on leidnud suurepärase hoo, mis on toonud viimasest kuuest mängust viis võitu, väravate suhe 24-8. Mõlemad väravavahid on kogu hooaja seni olnud väga heas vormis, aga viimasel ajal on hakanud ka rünnakul lood edenema. Islandersiga lood vastupidi - väravaid tuleb, aga kaitse kipub mängudes siiski enam sisse lekkima. Parim näide see 3-4 kaotus Penguinsile. Keskmine sisse lastud väravate arv - 3.3 - liigas tagant poolt kolmas. Novembri 11-st mängust on võidetud vaid neli, neistki kaks karistusvisetega ja kolm kodus. Võõrsilt üldse 11-st mängust kolm võitu ja olles alles läinud ööl mänginud, võib sellest kohtumisest tulla päris korralik pakk. Alates hooajast 2008/09 omavahelised mängud - Flyers 24 võitu, Islanders 5! Philadelphias viimasest 18-st visiidist Islandersil vaid 3 võitu!


Red Wings ja Senators on mõne võrra sarnased meeskonnad. Mõlemal on kvaliteeti, kuid pole tulemusi. Red Wings on küll ka oma kaotuste jada ajal punkte noppinud, kuid Senators kaotanud viimasest viiest neli ja kõik haledalt. Mõlemad suudavad skoori teha, kuid kaitse on kaugel tipptasemest. Red Wingsi tänavusest 23-st kohtumisest on see panus võitnud 17. korral. Novembrikuu jooksul peetud kümnes kohtumises on normaalajal Red Wingsi mängudes vähem kui viis väravat olnud vaid korra! Senators 12 üle 4.5 värava mängu järjest! Kokku 22-st vaid kolm mängu vähem kui viie väravaga. Nende mängude seas ka kuu aega tagasi peetud omavaheline kohtumine, kus oli juba esimesel kolmandikul neli väravat ning mille Senators võitis 6-1.

Kombo Coyotes alistab Ducksi ja Capitals saab jagu Maple Leafsist @ 3.52, 1 punkti


Coyotes on koos Ducksiga ainsad, kes pole seni normaalajal kodus mitte ühtegi mängu kaotanud ning kokku vaid kaks kaotust. Seni kuni Coyotes'il see seeria kestab pole põhjust nende võimekuses kahelda. Siin ka lisafaktor see, et eelmine kodumäng juhtus olema üks neist normaalajajärgsetest kaotustest, kui Avalanche'ile jäädi lisajal 3-4 alla. Kui tõenäoline on, et hea kodumeeskond kaotab oma fännide ees kaks jutti? Üldse mitte väga. Ducksil siin ka selge probleem selle näol, et mängitakse teist õhtut järjest. Tänavu on küll kaks korda juba Coyotes alistatud, kuid mõlemad need kohtumised olid kodus ja võõrsil on Coyotesi vastu kurvalt tagasi tuldud viimsest kuuest mängust viiel korral. Ducksil läks läinud ööl 40 väravale viset, et lõpuks üks Lightningu väravasse saada. Coyotes resultatiivsuselt liiga kolmas meeskond ja kodus seni kõigis mängudes vähemalt kolm väravat!


Esialgne mõte oli Capitalsist eemale hoida, sest Maple Leafs puhanud ja kodus, aga...nii eelmisel hooajal, kui ka tänavu on oldud väga hea raha masin ja nii head koefitsienti (üksikpanusena 2.16) ei saa nende puhul väga tihti. Meeskonnas on liiga suurim väravakütt, mis annab võimaluse võiduks ükskõik, mis mängus. Täna ka väravas "õige mees" Braden Holtby ja võttes arvesse, et tema eelmine mäng Penguinsi vastu polnud kõige parem, siis täna võiks ta taas särada. Maple Leafsil ka muidugi postide vahel probleeme pole, kuid üllataval kombel lasti eelmises mängus liiga ühe kehvema rünnakuga Predatorsi vastu neli väravat. Kodus pole tänavu muidugi kaks järjest kaotatud, kuid ma arvan, et siin on oht olemas. Lastakse üle 35 väravale viske mängus ja kui Ovetškin piisavalt võimalusi saab, siis ta realiseerib 1-2 kindlasti ära nagu eile Canadiensi vastu või siis saab keegi tema viskest tulnud väravaesisele segadusele jaole. Capitals laseb ka rohkelt pealeviskeid, kuid Phil Kessel ja igasugu muud teravad vennad ei olnud õigel tasemel Predatorsi vastu ja vaadates viimaseid võite - 4-2 Sabresi ja Flamesi vastu, 5-2 Islandersi vastu - need on kõik meeskondade vastu, kel kaitses tõsised probleemid.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar