reede, 22. november 2013

NHL-i ennustusvihjed: lõpuks ka vähekene õnne

Maple Leafs 2 - 4 Predators, Flyers 4 - 1 Sabres -3

Kohutav läbi kukkumine Maple Leafsi poolt. Kuuendal minutil mindi isegi juhtima ja näis, et kõik on pärast avakolmandiku 1-0 edu kontrolli all, aga siis teisel kolmandikul kolm väravat enda selja taha ning rong oli põhimõtteliselt läinud. Sai veel eelvaates kirjutatud, et Maple Leafs võiks hästi hakkama saada arvulises vähemuses mängimisega, aga Predatorsi poolt tervelt kaks power play väravat.

Jets 3 - 6 Blackhawks +3.4

Oli küll see panus ülesehitatud lootusele, et Blackhawksi kaitse püsib kindlalt, aga Jetsil oli vaja vaid neli väravale viset, et esimene tabamus kirja saada. Blackhawksi 2-0 edu muutus teise kolmandiku alguses ootamatult 30 sekundiga 2-2 viigiks ja oli veel ka viik 3-3, kuid siis pääses Blackhawks õnneks eest ära.

Bruins 2 - 3 Blues (pärast karistusviskeid), Stars 2 - 3 Rangers +4.11

Bruins - Blues oli mõnusa playoff atmosfääriga ja vastastele väga palju võimalusi ei kingitud. Juhtus aga väga kummalisel kombel nii, et mõlemad said tabamuse kirja nii esimese kolmandiku lõpus, kui ka teise lõpus. Oli üsna kehv seis enne viimast 20 minutit, kuid õnneks lisa enam ei tulnud. Teises mängus pärast 40 minutit seis 1-1 ehk siis kõik selge ja turvaline, õigus? Vaatasin, et alla 5.5 värava koefitsient oli enne viimast kolmandiku 1.11. Rangersi poolt aga kohe kolmandiku alguses kiirelt kaks väravat ja üle 10 minuti mängiti seisul 3-2. kuid tappev kuues jäi lõpuks siiski tulemata! Viimastel hetkedel veel mõnus napikas, kus Rangers oli valmis tühja lükkama ning litter läks teele, aga enne väravasse jõudmist kõlas lõpusireen.

Seega korralik kasum taas, kuigi eelnev kehv seeria tähendab ka seda, et läheb kirja esimene miinuse nädal. 13.94 pealt 8.99 peale. Õnnestumisprotsent nüüd 30/63 (47.6%).

Capitals alistab Canadiensi @ 1.82, 4 punkti


Kehv mäng Capitalsil eelmises kohtumises Penguinsi vastu, kuid tihti see meeskond kahte kehva esitust ei tee. Canadiens on viimasest viiest võitnud kolm, kuid enne seda seeriat saadi neli mängu järjest peksa. Kaitsega tundub olevat märgatavaid probleeme, sest ollakse raskustes alla kahe hoidmisega ning kehv kaitse on viimane asi, mida soovida, kui vaja külastada Ovetškinit ja tema meeskonda. Võõrsil 9-st 5 võitu, samas kui Capitalsil kodus 12-st 8. Canadiens võitis mullu Washingtonis 4-1, aga mõlemad Montrealis peetud kohtumised langesid Capitalsi saagiks ja sellega on võidetud kaheksa viimasest üheksast omavahelisest kohtumisest. Mõlemal siin väravasuul varumehed ja kuigi Canadiensi Peter Budaj'l on hooaja näitajad paremad, siis annaks siiski eelise Capitalsile.

Kombo üle 4.5 väravat Penguins vs Islanders ja Ducks alistab Lightningu @ 2.21, 3 punkti


Penguinsil väravas nooruke Jeff Zatkoff, kes seni oma kolmes mängus lasknud selja taha 3.36 väravat. Üks neist kohtumistest oli Islandersi vastu ning see lõppes 4-5 kaotusega. Oli selles mängus sama panus ja tuli küll tükkaega oodata, aga lõpuks tulid viimasel kolmandikul vajalikud tabamused ära - Penguinsi poolt üks ja Islandersi poolt kolm väravat. See tähendab, et 12 omavahelises kohtumises, mis alates eelmisest hooajast on mängitud on normaalajal keskmine väravate arv 6.1. Kes kombot ei taha teha võib panna ka eraldi üle 5.5 värava.


Enda lemmiku vastu on nõme panustada, aga tuleb tõele näkku vaadata - Lightning on viimasel ajal kohutavalt mänginud. Reis läänerannikule on endaga kaasa toonud kolm järjestikust kaotust ning 16 väravat, sama kui ise on visatud vaid 6. Ducksi poolt eelmises kohtumises esimene kodukaotus tänavusel hooajal, kui kaitsja Ben Lovejoy keeras normaalaja viimastel hetkedel kokku täiesti uskumatu käki, mis päästis Devilsile lisaaja ning seal võtsid külalised ka võidu ära. Sellega on Ducksil nüüd ka viis järjestikust kaotust, kuid võttes arvesse meeskonna kvaliteeti, siis ei saa see seeria pikalt kesta ning näib väga tõenäoline, et see lõppeb täna. Ducksil vaja ka revanši Tampas saadud 1-5 kaotuse eest. Selles kohtumises oli Ducksil ka rohkelt vigastusprobleeme, kuid need on hakanud tasapisi lahenema.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar