neljapäev, 13. juuni 2013

Tere tulemast Costinha!

Meedia jutud läksid mööda, küll aga mitte täielikult. Paços de Ferreira uueks peatreeneriks saab Costinha, varem mainitud Jorge Costa pikaajaline meeskonnakaaslane FC Portos.


Koos Costinhaga saabub Paçosesse abitreenerina ka teine mees FC Porto kuldajastust. Selleks on Maniche. Mõlema mehega sõlmiti 2-aastane leping. Pärast 2002. aastal Portos kokkusaamist rändasid head sõbrad, naljaga pooleks öeldult, läbi pool Euroopat, mängides koos ka Moskva Dinamos ning Atletico Madridis. Mõlemad said Portugali koondise eest kirja 57 mängu, olles võtmemängijad ka Portugali koondises, mis 2004. aasta EM-finaalis mängis. 3 aastat noorem Maniche aga sai rahvuskoondise eest kirja rohkem väravaid - 7 vs 2. Eelmisel hooajal juhendas 38-aastane Costinha, täisnimega Francisco José Rodrigues da Costa, Portugali kõrgliigas viimaseks jäänud Beira-Mari klubi. Tõsi, teda liigast välja kukkumises on raske süüdistada, sest veetis klubi juures vaid 3 kuud. See on ka seni peatreenerina tema ainus tööots olnud.

Küll on ta varasemalt töötanud direktorina Lissaboni Sportingu ja Šveitsi meeskonna Servette juures. Tõsi, mõlemad ametiajad jäid üsna põgusaks ja Paços de Ferreira tuleviku suhtes teeb murelikuks see, et mõlemast klubist lahkus ta erimeelsuste tõttu. Samas võib see äkki osutuda tegelikult hoopis mehe suureks plussiks.

Vihjab see äkki sellele, et väga tugeva iseloomu tõttu ei lase ta endale pähe istuda ning ei hoia oma arvamust vaka all, kui midagi väärat näeb. See peaks olema suureks abiks oma autoriteedi kehtestamisel mängijate seas. Ja üks suur pluss on muidugi see, et tänu oma suurtele kogemustele mängijana üle terve Euroopa (lisaks Portugalile, Venemaale ja Hispaaniale ka Prantsusmaa ning Itaalia) on tal kindlasti häid kontakte, et hakata üles ehitama seda meeskonda, mis on lagunemas.

Järjekordne halb uudis saabus eile, kui tehti teatavaks, et alates jaanuarikuust Malagas laenul olnud Vitorino Antunes enam koju tagasi ei tulegi. Ka Meistrite liiga veerandfinaalis Dortmundi Borussia vastu mõlemas mängus algkoosseisu kuulunud vasakkaitsja eest käis Hispaania klubi välja 1.25 miljonit eurot.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar