neljapäev, 27. juuni 2013

Loobudes minevikust, vaadates tulevikku

Täna saabus Tampa Bay Lightningu fännide jaoks kurb, aga mingis mõttes oodatud uudis. Meeskond otsustas loobuda pikaajalise kapteni Vincent Lecavalier teenetest. 33-aastane Lecavalier'l, kes on Tampa eest enim mänge (1037) pidanud mees ning ka suurim väravakütt (383), oli tänavu väga ebaõnnestunud hooaeg, kui ta viskas vaid 10 väravat, mis tema 14-aastase karjääri madalaim näitaja (13 väravat kollanokana). Võttes arvesse, et järgmise kolme aastaga oleks kanadalane teeninud veel 10 miljonit dollarit hooaja kohta (pluss sealt edasi veel 4 hooaega madalama palgaga), siis ei pidanud Tampa juhtkond mõistlikuks tema meeskonnas hoidmist. Lepingu välja ostmisega tasutakse Lecavalier'le nüüd veidi üle 30.6 miljoni dollari, kuid see vabastab klubi jaoks tulevasteks hooaegadeks 7.72 miljoni dollari jagu palgaruumi.


Lepingu väljaostmist prooviti viimase hetkeni vältida. Väidetavalt üritati teda Toronto Maple Leafsi nihverdada nii, et lõpuks oleks Toronto tema massiivse lepingu väljaostnud ja Lecavalier oleks siis taas olnud vaba mees liikuma tagasi Tampasse, aga väiksema lepingu peale. Taoline tehing oleks olnud aga uues kollektiivlepingus sätestatud reeglite rikkumine ja jäi seega katki.


4-kordset All-Stari ja 2007. aasta liiga edukaimat väravakütti jäädakse mäletama vaid heade sõnadega. Lisaks sellele, et ta oli üks võtmefiguure Lightningu 2004. aasta Stanley karika võidus, tegeles ta ka aktiivselt ka heategevusega. Näiteks annetas ta 2007. aastal 3 miljonit dollarit kohalikule lastehaiglale.

Kui ühest kanadalasest loobuti, siis samal ajal pikendati teisega lepingut. 24-aastane kaitsemängija Keith Aulie teenis endale aastase pikenduse. Võib öelda, et lõppenud hooaeg oli tema jaoks läbimurde aasta. Eelmisel aastal Torontost muretsetud mängumees tegi 48-st põhihooaja kohtumises kaasa 45-s, kogudes keskmiselt jääaega 12:49 minutit.


Mõni aeg tagasi sõlmis Lightning lepingu ka tänavuse aasta MM-il Šveitsi koondise muinasjutuloo üheks põhikangelaseks olnud Reto Suriga. 24-aastane ründaja, kes MM-il tõi kümnes mängus 8 punkti (5 väravat + 3 söötu) jätkab küll karjääri tuleval hooajal Euroopas, aga tema mängijaõigused on nüüd kolmeks aastaks Tampa Bay käes.

Lightning on selgelt suunanud pilgu tulevikku ja juba tuleval pühapäeval on võimalus veel vajalikke pusletükke kokku seada, kui toimub NHL-i tänavune draft, kus Tampa saab oma esimese ringi valiku teha kolmandana.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar