kolmapäev, 19. juuni 2013

NBA finaal - 3 tähelepanuväärset asja kuuendast mängust

1. Peapaelaga LeBron vs peapaelata LeBron

Olgugi, et sai välja reklaamitud, et LeBronilt võib kuuendas mängus oodata suurepärast esitust, siis esimesed kolm veerandaega ei andnud sellest kuidagi moodi märku. 12-st viskeüritusest läks sisse vaid 3 ja enamus tema punktidest tuli vabaviskejoonelt. Neljanda veerandi alguses kadus aga tema peapael ühe pealtpaneku ajal müstiliselt ära. (Tim Duncan võttis endale meeneks?)


Peapaelata LeBron pani neljandal veerandil 14 punkti, pluss lisajal veel 2, visates 14-st kaheksa. Lõpuks olidki tal koos tavapäraselt väljakukkumismängule üle 30 punkti, Täpsemalt siis 32, millele ta lisas ka 10 lauda ja 11 tulemuslikku söötu tõustes sellega alles kuuendaks mängijaks, kes NBA finaali väljakukkumismängus saanud hakkama kolmikduubliga. Nii suurte lauapalli ja söödu arvudeni jõudnud seltskond on veel väiksem. Lisaks Jamesile on neid mehi veel kolm. Kokku oli see LeBronile neljas finaalide kolmikduubel. Ei tea, kas peapael nüüd üldse seitsmendaks mänguks naaseb.

2. Mängu kangelane Chris Bosh

Vaadates mängujärgset protokolli võib tunduda, et Chris Bosh ei saanud (taaskord) väljakul millegi erilisega hakkama, kuid tegelikult võiks tema rollist 103-100 lisajal saadud võidus rääkida isegi rohkem, kui LeBroni peapaelast. Esiteks viskas ta kaks Heati esimesest kolmest korvist. Võib vaid ette kujutada, mis tunne valdab mängijaid NBA finaalmängus, kus tiitel on kaalul. Kaota ja sa saad uuesti proovida alles aasta pärast. Bosh pani Miami mängumootori oma korvidega kenasti käima. Seejärel oli ta mees omal kohal taas kolmanda veerandi lõpus, kui Spurs oli juhtimas 71-58. Eduseisu ehitades sai San Antonio päris mitu punkti rünnakul saadud lauapalli tagajärjel. Bosh võttis veerandi lõpus lühikese ajaga 3 kaitselauda ning aitas Miamil mängus püsida. Just tema oli ka see mees, kes haaras loetud sekundid enne lõppu, pärast LeBroni mööda läinud viset, ründelaua ja toimetas selle Ray Alleni kätte, kes oma kolmesega mängu lisaajale viis. Lisaajal pani esimese korviga Miami liikuma taas Bosh ja mängu lõpus hiilgas ta kaitses, kui blokeeris viimase kolmekümne sekundi jooksul Tony Parkeri ja Danny Greeni visked.

3. Spurs väsis lõpuks

San Antonio mängis kolm veerandaega suurepärast korvpalli. Esimesel poolajal oli superhoos Tim Duncan, kes tõi pooled oma meeskonna 50-st punktist, tabades väljakult üksteist 13-st viskest. Üksi tõi ta rohkem punkte, kui terve Heati "Suur Kolmik" kokku (21). Teine poolaeg ja lisaaeg aga ei küündinud esimesele ligilähedalegi. Ta tegi 8 viset, millest tabas vaid 2. Neljandal veerandil ja lisajal ei toonud ta mitte ühtegi punkti. Mitmed eksimused tulid korvi alt, mille võib kindlasti väsimuse süüks panna. Lõppkokkuvõttes suurepärased numbrid, 30 punkti ja 17 lauapalli, 3-kordse NBA finaalide MVP poolt (oma esimeses finaalmängus mängis ta täpselt 5116 päeva tagasi tuues 33 punkti ja 16 lauda), kuid tema panus otsustavatel hetkedel oli minimaalne. Samamoodi oli raskustes ka teine Spursi staar Tony Parker. Terve mäng kulges tal üle kivide ja kändude, lõpuks sai ta sisse vaid 6 oma 23-st viskest (tabavus 26%). Tabanud visete hulka kuulusid küll kolmepunktivise, mis viigistas seisu 89-89 peale ja kohe sellele järgnenud kahene, mis Spursi juhtima viis, kuid nendele punktidele, mis tulid normaalaja lõpuhetkedel, suutis Parker lisaajal juurde panna vaid ühe vabaviskest tulnud punkti ja jäi ühe time-outi ajal kaamerasse pingil lihtsalt õhku ahmides.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar