laupäev, 8. juuni 2013

NBA finaal - 3 tähelepanuväärset asja esimesest mängust

1. Spursi pallikaotused, õigemini nende puudumine

San Antonio tegi esimeses mängus vaid 4 pallikaotust. Seda on kümne võrra vähem, kui meeskonna hooaja keskmine. Senine hooaja parim oli seitse. Nüüd aga tehti sellele pika puuga ära ja seda veel NBA finaalseeria esimeses mängus! Peaksid seal just ju kõigil närvid viimseni pingul olema ning eksimused kerged tulema. See oli ka üks 92-88 võidu võtmetest. Miami on surmavalt ohtlik kiirrünnakutele tormates ja pallikaotusega põhimõtteliselt garanteerivad kõik vastased endale lastud lihtsa korvi LeBroni või Wade'i pealtpaneku näol. Tasub muidugi ära märkida, et ka Heati pallikaotuste arv oli tegelikult esimeses mängus kohatult väike. 8 jääb seitsme võrra alla hooaja keskmise. Küll aga oli neid ikkagi kaks korda rohkem, kui Spursil ja see ka lõpuks kaotuse tõi. Nagu muidugi ka Tony Parkeri külmavereline tegutsemine mängu lõpusekunditel.

2. Kuningas jäi taaskord toetusest ilma

LeBron kogus endale kenad statistilised numbrid - 18 punkti, 18 lauapalli ja 10 resultatiivset söötu. Viimase 20 aasta jooksul on playoffides suutnud selliste numbritega kolmikduubli teha lisaks temale vaid 4 mängijat - Rajon Rondo, Kevin Garnett, Scottie Pippen ja Tim Duncan. Ülejäänud "Suure Kolmiku" panus jäi aga tagasihoidlikuks. Dwayne Wade tõi küll 17 punkti, täitsa normaalse tabavusprotsendi 46.7 juures, kuid Chris Bosh vedas omasid täielikult alt. Boshi visketabavuseks jäi esimeses mängus vaid 37.5%. Seda suurel määral tänu neljale kaugviskeüritusele, millest ükski korvirõngast ei läbinud. Ideaalis oleksid pidanud need olukorrad leidma parema lahenduse, sest olgugi, et Boshil on kaugvise ründearsenalis täitsa olemas, siis ei ole see siiski piisavalt stabiilne (tänavuse hooaja protsent 28.4), et palli muudkui sisse lajatada.

3. Kaks osa korvpalli A ja O-st - vabavisked ja lauapallid

Terve hooaja vältel lauapallide hankimisega hädas olnud Heat võitis üllatuslikult esimeses mängus lauavõitluse numbritega 46-37. Seda muidugi suuresti tänu Jamesi dennisrodmanlikule tegusemisele. Lauas domineerimine on väga hea alus terve mängu võitmise suhtes. Iga enam saadud pall peaks ju tähendama ka ühte lisavõimalust rünnakul. Kogu see edu, mis lauas välja võideldi anti aga ära vabaviskejoonel. Heati mängijad saatsid joonelt sisse 12 viset 17-st. Protsent 70.6 on 5% võrra väiksem meeskonna hooaja keskmisest. Miami on vabavisete tabavuse suhtes seesugune kindel liiga keskmik, seega iga järele andmine võrreldes hooaja keskmise protsendiga on parajalt valus hoop. Spursi mängijad samal ajal realiseerisid oma võimalusi 83.3% täpsusega (18-st 15), mis on omakorda 4% võrra parem nende hooaja keskmisest. Need võimalused, mis kingiti ära lauavõitluses saadi lõppkokkuvõttes tagasi vabaviskejoonelt.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar