kolmapäev, 12. juuni 2013

NBA finaal - 3 tähelepanuväärset asja kolmandast mängust

1. Kolmepunktivisked

Mõlemad meeskonnad olid läinud ööl kolmese joone tagant suurepärases hoos. Heati mängijad tabasid kaugviskeid 44.4% täpsusega ning Spursi mängijad said sisse täpselt pool sooritatud visetest. Ometi võttis San Antonio ülikindla 113-77 võidu. Seda suuresti seetõttu, et Miami üritas kaugviskeid peaaegu kaks korda vähem (18 vs 32). 16-ne tabanud kolmesega tegi Spurs ka NBA finaalseeriate rekordi. Koos eelmise mänguga tabas Danny Green järjest seitse kolmepunktiviset, mis samuti finaalide rekord. Varasem rekord jäi kaugele selja taha. Paul Pierce (2008. aastal) ja Scott Wedman (1985) on suutnud järjest tabada 4 kolmepunktiviset. Kokku on Green viimases kahes mängus tabanud kaksteist 14-st sooritatud kolmesest! Terve finaalseeria peale on ta 23-st sooritusest sisse saanud 16, mis annab talle fantastilise protsendi 69.5! Spursi eest hiilgas kolmandas mängus ka Gary Neal. Tema sai kümnest kolmesest sisse kuus ja kui nüüd liita otsa ka teise mängu sooritused, siis on 28-aastane tagamängija, kes enne NBA-sse siirdumist ka mitu head hooaega Euroopas mängis, tabanud viimasest 13-st kaugviskest 8 (61.5%)! Green ja Neal olid sedavõrd heas hoos, et Tim Duncan võis juba kolmanda veerandi viimastel minutitel lõplikult pingile puhkama minna ning Tony Parker, kes teise poolaja alguses tagareiele viga tegi, võis juba mängu käigus keskenduda selle ravimisele. Heati poolelt oli hoos Mike Miller, kes tabas kõik oma viis sooritatud kaugviset ja on nüüd NBA finaalis visanud sisse 15 oma viimasest 17-st kolmese üritusest. Seeria algas eelmise aasta viiendas mängus. Põhimõtteliselt võiksin ma saada väga soojale kohale Heati skautimismeeskonnas, sest nägin Greeni ja Neali ohtu juba väga pikalt ette. Hetkel tundub tõesti, et ollakse liialt keskendunud Spursi "Suure Kolmiku" Duncani, Parkeri ning Ginobili takistamisele. Aga teine kaader on pea, et sama ohtlik, Green on seni finaalseeria kõige resultatiivsem mängija 56 punktiga! Järgnevad LeBron James 50 ja  Dwayne Wade 43-ga.

2. LeBron liimist lahti

LeBron James tabas kolmandas mängus vaid seitse 21-st sooritatud viskest (tabavus 33.3%) ning sellest jätkus vaid 15-ks punktiks. Olles ka finaalseeria esimesed kaks mängu lõpetanud vähem kui 20 punktiga, on LeBron nüüd teinud kolm järjestikust vähem kui 20-punktilist mängu esimest korda alates 2011. aasta finaalseeriast. Juba teises mängus oli märgata, kuidas Kuningas hirmsat moodi kangutada üritab, kuid pall lihtsalt ei taha läbi korvi rõnga minna. Läinud ööl olid mitmed rünnakud juba väga koledad, kus Jamesi raskused väljakul viisid järjest, kas möödaviseteni või pallikaotusteni. Samuti jäi ka pall jagamata ning võttes arvesse MVP kõrgeid standardeid, siis on ka 5 resultatiivset söötu juba kehvapoole kalduv. Eelnevas kahes finaalmängus olid tema söödu arvud vastavalt 10 ja 7. Senise kolme mänguga on Jamesi keskmine punktisaak 16.3 ning mõtteainet jagub nii mängijale endale, kui ka tervele meeskonnale, et kuidas oma kroonjuveeli väljakul efektiivsemalt ära kasutada

3. Heati mängijatel on jänes püksis?

Me kõik teame, kuidas Heat mängib. Kaitses sunnitakse vastased pallikaotustele ja nõelatakse kiirrünnakutega, toimuvad läbimurded korvi alla, kus minnakse lõpuni välja või tuleb sööt kolmese joone taha. Nagu varem mainitud ka sai, siis olgugi, et Heat ei viska vabaviskeid kõige parema protsendiga, tuleb sealtki siiski kena arv punkte. Põhihooajal sooritati mängu kohta keskmiselt 21.2 vabaviset. Üheski finaalseeria mängus pole aga selleni veel küünditud! Esimeses mängus tehti 17 viset, teises 14 ja kolmandas mängus juba väga hädised 10. Seejuures LeBron ei pääsenud joonele mitte ühtegi korda! Eelmises kahes mängus käis ta seal kokku vaid 6 korda Põhihooajal sooritas ta keskmiselt 7 vabaviset mängus ning playoffides oli see arv enne finaali lausa 8.5. Viimati ei saanud James mängu jooksul kordagi vabaviskejoonele 2009. aasta 2. detsembril. Millegi pärast on Heat hüljanud enese jaoks iseloomuliku mängu. Läbimurdeid korvi alla ei viida lõpuni ja seeläbi ei pääseta ka vabaviskejoonele. Ründemäng on rohkem liikunud keskpositsioonivisete peale. Mängijad on nagu ära ehmunud seeriast Indiana vastu, kus korvi all ootas ees Roy Hibbert.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar