pühapäev, 9. juuni 2013

Tagasi juurte juurde

Lõppev nädal algas Paços de Ferreira toetajatele väga kurva uudisega. Eelmise hooaja üks võtmemängijatest Josué Pesqueira lahkus klubist. 22-aastane poolkaitsja napsas endale tema endine kasvatajaklubi FC Porto. Üleminekusummat ei ole avalikustatud, kuid loodetavasti suutsid Os Castores'i tähtsad ninad noore talendi eest välja meelitada korraliku summa. Sai ju Porto alles oma kukrusse tervelt 70 miljonit eurot João Moutinho ja James Rodriguezi müümisest Monacole.

Josué'l jäi pärast noorteakadeemiast sirgumist debüüt Porto särgis tegemata ja pärast mitmeid laenuperioode, nii Portugali madalamates liigades, kui ka näiteks Hollandi kõrgliigas VVV-Venlo rivistuses hooajal 2010/11, loobuti temast. Mees on oma algset põrumist suurklubis põhjendanud teismeeast tingitud mässumeelsusega. Nüüd on ta oma sõnade kohaselt suhtumist parandanud ning loodab klubiga, mis talle alati südamelähedane olnud, tiitleid võita.

 

Lõppenud hooajal jäi Paçose eest mängides tema arvele 32-s kohtumises 6 väravat, mis kõik sündisid karikasarjades. Liigamängudes jäigi tal tegelikult kahe hooaja jooksul kollases särgis väravate arve avamata. Mitmekülgse mängumehena, ta suudab mängida nii keskpoolkaitses, kui ka vasakul äärel, oli ta samas meeskonna jaoks väga oluline lüli. Edukad mängud avasid talle ka Portugali U21-koondise ukse ning kui areng toppama ei jää, kui mehele usaldatakse ka uues klubis korralikult mänguaega, siis võib teda kindlasti peagi näha ka Portugali A-koondises.

Vägagi tõenäoline, et Josué ei jää ainsaks lahkujaks, kes just suure naabri haardesse langeb. Liiguvad tõsised kuulujutud, et Saudi Araabiasse nafta miljonite järele läinud Porto peatreeneri Vitor Pereira asendajaks saab just Paços de Ferreira loots Paulo Fonseca.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar