esmaspäev, 7. oktoober 2013

Üks uljas idee Tarmo Rüütlile

Jalgpallimaailmas on alanud järjekordne koondiste paus, mille jooksul Eesti koondis lõpetab oma mängud 2014. aasta MM-valikturniiril. Reedel mängitakse kodus Türgiga ning valiktsüklile pannakse järgmisel nädalal punkt Rumeenias. Kui pärast mängu Hollandiga oli Eestil veel õhkõrn võimalus jätkata oma teekonda valikturniiri playoffides, siis nüüdseks on paraku see kadunud. Samuti on läinud reaalne lootus parandada oma kohta alagrupis, seega otseselt pole viimasel kahel mängul enam mingisugust saatust. Ainsa asjana on kaalul FIFA edetabelipunktid, mis tuleksid kasuks oma edetabelikoha parandamisel, mis omakorda aitaksid järgmises valiktsüklis saada ehk lihtsamad vastased. Samas on vastaste näol tegu parajate pähklitega ning kordaminekuks võib lugeda juba ühe punkti saamist.


Kuna eriti palju viimastest mängudest enam ei loe, siis seetõttu pakun ka koondise peatreenerile Tarmo Rüütlile ühe ulja idee - andkem võimalus noortele! Koondise koosseis eelolevateks mängudeks teatatati juba eelmise kuu lõpus ning sellest võib vormida mitmeid huvitavaid kombinatsioone. Tulevikku vaatavate Sinisärkide fännide jaoks on väga meeldiv ründeliini koosseis - Sergei Zenjov, Henri Anier ja Henrik Ojamaa. Kolmiku näol on tegu meie kõige lootustandvamate mängijatega, kes ka oma koduklubides Euroopas on ilma tegemas. Väga huvitav oleks neid koos mängimas näha.



Ojamaa on Varssavi Legias tõusnud kindlaks algrivistusemeheks, kes säras väga eredalt ka eelmisel nädalal Küprose klubi Apolloni vastu peetud Euroopa liiga mängus. Ukraina liigas on Zenjov löönud värava kaks mängu järjest, olles nädalavahetusel Zaporižžja Metalurgi vastu täpne isegi kahel korral. Anier on Šotimaa liigas resultatiivsuse edetabeli neljas mees.

Mängus Ungari vastu teenis Mikk Reintam kõvasti kriitikat, kuid noor mängumees on tulevikku silmas pidades kindlasti uut šanssi väärt. Keskväljal on Dmitrijev ja Vassiljev vankumatu tandem, kes võiks olenemate igasugustest asjaoludest alati väljakul olla. Muud moodi meie masinavärk lihtsalt ei toimi. Mošnikov võiks hakata saama rohkem võimalusi. Nii on läinud tema koduklubis Zabrze Gornikus, kes on tegemas väga ilusat hooaega, hoides hetkel Poola liigas Ojamaa meeskonna järel teist kohta ja sellele võiks järgneda ka suurem usaldus koondisemängudes.

Marko Meerits ja Siim Luts on samuti kaks mängumeest, kellele tuleks eelnevatest mängudest saadav kogumus tulevikus kindlasti kasuks, kuid totaalselt eksperimentaalse koosseisuga peale minemine ei teeks kellelegi head. Koondis saaks suure paki ja noorukid hea kogemuse asemel hoopis negatiivse. See eelpool välja toodud koosseis peaks aga olema üsna heas tasakaalus. Nooruse uljust kontrolliksid väljakul kogenumad koondislased.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar