neljapäev, 24. oktoober 2013

Meistrite liiga vahekokkuvõte

UEFA Meistrite liiga alagrupiturniir on jõudnud poole peale ja seis mitmes alagrupis üle ootuste põnev. Keskmiselt on löödud ligi 3 väravat mängu kohta (2.93) ja oleme olnud tunnistajateks mitmetele vaatemängulistele kohtumistele.


A-grupp

Manchester United 7
Leverkuseni Bayer 6
Donetski Šahtar 4
Real Sociedad 0

Real Sociedad on oma eurohooajaga täielikult alt läinud. Koht alagrupiturniiril võideldi küll välja kahe suurepärase esitusega Lyoni vastu, kuid palju kogenumatele satsidele ei ole seni suuremat pinget pakutud. Võimalik, et selle põhjuseks on enesekindluse kaotus, mis tuli avavoorus, kui Leverkusenis kaotati tänu lisaminutite väravale. Teised meeskonnad on seni mänginud oma taseme kohaselt. Šahtari mõningast langust võis oodata pärast suviseid müüke, kuigi eilne 0-4 pakk oli Ukraina klubi jaoks üsna piinlik. Selliseid kaotusi pole pärast rohkeid euromängude kogemusi üsna pikka aega tulnud. Usun aga, et Šahtar võib veel tuhast tõusta, sest viimase kolme mängu seas on neil kaks kodumängu.

B-grupp

Real Madrid 9
Galatasaray 4
Juventus 2
FC Kopenhagen 1

Tabeli esimene ja tagumine ots on igati loogilised, kuid keskel on segadus. Viigid Kopanhagenis ja kodus Galatasaray vastu tähendavad seda, et Juventus on väga valusad punktid ära kinkinud ja on vägagi reaalne, et pärast järgmist vooru on seis, kus Galatasaray'l on kirjas 7 silma ja Juvel vaid 2 ehk siis ei ole edasipääs enam Itaalia suurklubi enda kätes. Cimbom'i 1-6 kaotus kodus Realile oli katastroof, kuid visa viik Torinos ja kindel võit Kopenhagenis tähendavad seda, et ootamatult on Türgi meistril suurepärane võimalus teist hooaega järjest alagrupist edasi saada.

C-grupp

PSG 9
Olympiacos 4
Benfica 4
Anderlecht 0

Suurepärane algus PSG poolt. 3 kindlat võitu, 12 väravat ja enda selja tagant on korjatud vaid üks pall. Olympiacose ja Benfica heitlus läheb väga põnevaks. Selle kindlustas eilne Oscar Cardozo poolt 83. minutil löödud viigivärav. Anderlecht kogub kogemusi ja pärast kolme vooru otsib ka veel esimest väravat. Huvitaval kombel on Anderlecht keskmiselt mängu peale vallanud palli 53%, millest parem saak vaid vähestel. Küll pole aga sellega midagi suudetud ette võtta.

D-grupp

Müncheni Bayern 9
Manchester City 6
Moskva CSKA 3
Plzeni Viktoria 0

Bayerni rong on võimas ning alagrupp, kus üheks konkurendiks ka Manchester City, siiski väga kerge saak. City ilus eilne come-back Moskvas kindlustas arvatavasti neile teise edasipääseja koha. CSKA läheb arvatavasti Euroopa liigasse, sest Viktoria on seni kõigi meeskondade peale kaitses olnud kõige kehvem - kolme mänguga 11 väravat, ligi 4 mängu kohta.

E-grupp

Chelsea 6
Schalke 6
Basel 4
Bukaresti Steaua 1

Kõik nii nagu oodata oli. Chelsea ja Schalke grupi kindlad favoriidid, kuid Basel soovib ka oma sõna sekka öelda. Seda tehti väga võimsalt avavoorus, kui Stamford Bridge'ilt kõik punktid kätte saadi. Järgnevad mängud on olnud küll pettumust valmistavad ja 1-1 viik Bukarestis pauk edasipääsu lootustele, kuid alles on kaks kodumängu. Poleks Chelsea teisipäeval Saksmaalt kolme punkti kätte saanud oleks päris närviline seis, kuid nüüd võib Jose Mourinho siiski kergendatult hingata ja kõik näitab selle suunas, et Chelsea pääseb grupivõitjana edasi olles üle elanud vaid kerge ehmatuse.

F-grupp

Dortmundi Borussia 6
Arsenal 6
Napoli 6
Marseille 0

Kahju, et Marseille on täielikult konkurentsist välja vajunud, kuid sedavõrd põnevam on seis teiste meeskondade vahel. Väravatevahe on ka üsna pingeline - Borussia +3, Arsenal +2 ja Napoli 0. Vaadates, kuidas üksteist on alistatud nii kodus, kui ka võõrsil, ootab "surmagrupis" arvatavasti veel ees kolm väga põnevat ja ettearvamatut vooru.


G-grupp

Atletico Madrid 9
Peterburi Zenit 4
FC Porto 3
Viini Austria 1

Atletico on Euroopa tippsarjas tagasi väga võimsa hooga. Kolme mänguga 8 väravat ja enda selja taha on lastud vaid 2. Kui just maakera vahepeal teistpidi ei hakka pöörlema, siis peaks ka Atletico kindlalt sellest grupist esimesena edasi liikuma. Liidri selja taga on aga huvitav seis. Hector Herrera rumal punane kaart kinkis teisipäeval Zenitile suurepärase võimaluse esimese võidu haaramiseks ning sellega saadi ka hakkama. Lisaks Anderlechtile on ka Viini Austrial seni veel värav löömata, kuid tubli viik võõrsil Zeniti vastu, kes omakorda tolles mängus vähemuses lõpetas, annab alagrupiturniiri debütandile veel lootust, et õnne abil on võimalik eurohooaega jätkata, kui mitte Meistrite liigas, siis vähemalt Euroopa liigas.. Samas ootavad ees kaks ülirasket võõrsilmängu, esmalt sõidetakse Madridi ja seejärel Portugali.

H-grupp

FC Barcelona 7
AC Milan 5
Glasgow Celtic 3
Amsterdami Ajax 1

Barca edu pole küll mäe kõrgune, kuid 7 punkti kalendriga, kus kaks mängu olid võõrsil, on väga hea saak ning eeldatavasti lähevad siiski Messi ja sõprad lõpuks teiselt pikalt eest ära. Milanil on olnud kehv hooaja algus ning Meistrite liigas tuleb püsida valvas. Ees ootavad reisid Barcelonasse, kust ka kõige entusiastlikumad fännid punkte ei looda ja lisaks tuleb külastada ka Šotimaad, kus võivad väga väärtuslikud punktid kaotsi minna. Ajax jaoks järjekordne pettumust valmistav hooaega Euroopa eliidi seas.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar