neljapäev, 17. oktoober 2013

Uus rubriik: NHL-i ennustusvihjed

Eestis ja ka mujal maailmas on kindlasti kõige populaarsem panustada jalgpallimängudele, kuid raha vedeleb maas ka mujal või siis võib öelda, et vedeleb maas ka jääl. Hokile panustamine ei ole mitte vaid Eestis vaid terve maailma mastaabis vaeslapse rollis. Seda suuresti tänu sellele, et jalgpall on populaarseim spordiala maailmas ja suur osa rahas liigub Aasias, kus oma korda suur osa elanikkonnast pole ehk oma silmaga isegi hokilitrit näinud. Tõsi on aga see, et hokit on tunduvalt kergem ennustada.

Üllatusi juhtub küll igal spordialal, kuid hokis on võimalik kaotuseid limiteerida selle arvelt, et saadaval on paremad koefitsiendid. Mida suurem koefitsient, seda ebatõenäolisemalt panus ju võidab ning seda vähem raha on valmis kogenud panustaja riskima.

Näide: Barca või Real Madrid mängib kodus Almeria või Elchega, võib oodata, et suurfavoriidi koefitsient jääb kuskile 1.10 kanti, heal juhul ehk küündib 1.20 ligi ja isegi -1 händikäpiga panustades saab koefitsiendiks vaid 1.30-1.40.

NHL-is kukub ühe meeskonna koefitsient alla 1.40 vaid erandjuhtudel. Seda "mängu võitja" marketit silmas pidades, kus lähevad võitja määramiseks arvesse ka lisaaeg ja karistusviseteseeria. Samas on võimalik mängus panustada normaalaja tulemusele ja kui üks meeskond on kindlalt teisest üle, siis paneb ta selle ülejuhul ka väga varakult paika, et vältida hilisemaid üllatusi, ning normaalaja marketi puhul algab isegi suurfavoriidi koefitsient tavaliselt kuskil 1.55 juurest. Kujutaksite ette, et Barca/Reali koefitsient oleks koduseses mängus mõne liiga autsaideri vastu sedavõrd suur? Seda ei juhtu! NHL-il on need aga tavalised ning aitavad kokku seada üsna kindlaid kombopanuseid.


Seega arvan, et NHL-i peale panustamine on teenimatult populaarsusest ilma jäänud. Olles ise tõsisemalt alustanud NHL-ile panustamisega eelmisel hooajal saavutasin suurepärase edu ja võin kinnitada, et NHL-i panused tootsid mullu iga kuu stabiilselt plussi! Sama on jätkunud ka uue hooaja esimese kahe nädala jooksul, mis on kasvatanud minus enesekindlust, et minu panustest ja ennustusvihjetest oleks kasu ka teiste jaoks. Eriti veel, kui ka Pafis on hetkel käimas kampaania, mille kohaselt osalevad kõik hokile panustajad loosimises, mille auhinnaks reis LA-sse.

Et panustamine oleks hooaja lõikes edukas on mul aga üks soovitus. Võtame kasutusele välismaal populaarse punktisüsteemi, kus 1 punkt tähendab mingisugust kindlat x-summat. See võib olla 1 euro, 5 eurot, 10 eurot, mis iganes. Mingi väiksemat sorti summa, millest puudust ei tunneks, sest maksimumpanuseks on 10 punkti ja mida enesekindlamalt ma mõne konkreetse panuse suhtes tunnen, seda rohkem punkte läheb peale. Kuigi siia käib ka see vana ja tuntud tõde, et panustada võib vaid summaga, millest oled valmis ilma jääma. Olen sattunud mitmete ennustusvihjetega tegelevate blogide peale ja leian, et on üpris vastutustundetu jagada vihjeid koos konkreetsete summadega.

Pika jutuvada lõpuks nüüd ka asja juurde. Täna ootab ees ülitihe 12-mänguline programm, seega on aeg terad sõkaldest eraldada.

Tampa Bay Lightning vs Minnesota Wild

Minnesota on sümpaatne ja tugev meeskond, kuid alati ollakse raskustes välismängudega. Hea näide oli nende eelmine kohtumine Torontos, kus Maple Leafsi vastu saadi küll kirja 37 väravale viset, kuid jäädi kodumeeskonnale ikkagi 1-4 alla olgugi, et Maple Leafs sooritas mängu jooksul vaid 14 väravale viset. Tänavu on Wildil küll üks võõrsilvõit kirjas, aga see tuli Buffalo Sabresi vastu, kes alles üleeile sai kirja oma hooaja esimese võidu ning kes varasemalt oli kõigi jaoks poksikoti rollis. Nagu siin blogis dokumenteeritud, siis Lightning on suurepärases hoos. Nüüdseks on kirjas neli võitu viimasest viiest mängust ja eelmises kohtumises sõideti Zamboniga üle 2012. aasta Stanley karika võitjast Los Angeles Kingist, kelle vastu võeti 5-1 võit. Ainus murepilv Lightningu puhul on siin see, et Martin St. Louis on kandmas vigastust, mille tõttu on tema osalemine kohtumises kahtluse all, kuid Tampal on tänavu edukalt töötanud kõik ründeliinid ning suurim mure on olnud hoopis kaitse ja väravavahiga. Hea uudis on omakorda aga see, et tänavune kivimüür Ben Bishop on Wildi vastu kindlalt väravasuul, seega võib olla üsna kindel selles, et Tampa jätkab oma head seeriat. Eriti, kuna Wild peab hetkel tegutsema varuväravavahiga.

Lightning võidab mängu koef. @ 1.82, 5 punkti

Chicago Blackhawks vs St. Louis Blues

Need meeskonnad on juba korra tänavu kohtunud ja Blues võttis eelmisel nädalal kodus peetud kohtumises viimasel minutil 3-2 võidu. Pärast seda on Blackhawks aga võitnud kolm mängu jutti, samas kui Blues sai oma eelmises kohtumises kirja hooaja esimese kaotuse, kui kodujääl jäädi üsna piinliku tulemusega 2-6 alla San Jose Sharksile. Chicago jaoks on tegu nii öelda kättemaksu mänguga, eriti kuna omavahelistes kohtumistes ollakse St. Louis'le alla jäädud nüüd kaks mängu järjest. Hea uudis on aga see, et alates 2002. aastast pole Blues suutnud Blackhawksi alistada kolmes järjestikuses kohtumises ja kui võtta arvesse eelmise hooaja lõpp, siis on St. Louis kaotanud viis välismängu järjest, samas kui Chicagol on viimasest 12-st kodumängust kirjas vaid kaks kaotust ning need mõlemad tulid pärast normaalaega.

Blackhawks võidab mängu @ 1.67, 4 punkti

Nashville Predators vs Los Angeles Kings

Juba vaade Kingsi välismängude tulemustele on hea põhjus, miks siin eelistada Nashville'i. Tänavu on Kings küll võtnud juba 3 võõrsilvõitu, aga üks neist oli ülikehva Florida Panthersi vastu ja teised kaks pärast normaalaega ehk siis oma osa omas ka õnnefaktor. Vaadates eelmisesse hooaega, siis Kings võitis vaid ühe oma viimasest 15-st välismängust! Nashville'il on tänavu olnud probleeme väravasuul, kus on Pekka Rinne olnud liimist lahti, kuidi veidi on üle saadud eelmisel hooajal kimbutanud nüridast rünnakust. Näiteks kahe eelmise mängu peale on kokku visatud seitse väravat ja mõlemad kohtumised võideti. Üldse on Predators kodus hästi mänginud võttes neljast seni peetud mängust kolm võitu. Ja kui tulla veel tagasi väravavahtide juurde, siis Kingsi esinumber Jonathan Quick on hooaja alguses olnud väga kehvas vormis ning näiteks eelpool mainitud Tampa kohtumises võeti ta juba esimesel kolmandikul väravasuult ära puhkama. Usun, et antud panus on kindlasti riski väärt.

Predators võidab mängu @ 2.00, 3 punkti

Colorado Avalanche vs Detroit Red Wings

Nagu varem kirjutatud, siis Avalanche on hooaja alguses fantastilises hoos. Nüüdseks on koos kuus järjestikust võitu. Tegu on aga üllatusega ja ma usun, et see mull lõhkeb lähiajal ning miks mitte ei võiks juhtuda see Red Wingsi vastu? Detroit on samuti aastat kenasti alustanud - 5 võitu seitsmest mängust. Nende mängude peale on keskmiselt sooritatud 35 väravale viset, mis näitab meeskonna sujuvat ründemängu. Sel nädalal on juba võetud kaks võitu, mis meeskonnas tekitanud kindlasti hea sisekliima, eriti veel kuna olulised võidud on saadud ilma esiväravavahi Jimmy Howardita, kes esmaspäevasest mängust Boston Bruinsi vastu jäi eemale viimas hetke vigastusega. Detroit on kogenud meeskond ja kui võtta arvesse, et nende meeskondade vahel on ka kõvasti vimma, siis tuleb see siin kindlasti kasuks ning seda pakutavat koefitsienti lihtsalt peab ära kasutama.

Red Wings võidab mängu @ 2.20, 3 punkti

Viimase panusena ka üks kombo: Boston Bruins alistab Florida Panthersi ja Pittsburgh Penguins saab jagu Philadelphia Flyersist @ 2.45, 3 punkti

Bruins kohtub Panthersiga, kes on seni mängu kohta keskmiselt sisse lasknud 4 väravat ja kes viimases kodumängus Kingsi vastu jäi hoopis nulli peale. Boston sai esmaspäeval valusa kaotuse Detroitilt, mis selleks kohtumiseks motiveerib meeskonda kindlasti tohutult. Ei juhtu väga tihti, et Bruins kaotab kaks mängu järjest ning Floridas punktideta jäämine oleks suureks šokiks. Olgugi, et Panthers on juba ühe šoki tänavu põhjustanud, kui kodus saadi jagu Penguinsist, kuid see oli suuresti tänu sellele, et Pittsburgh andis debüüdi oma kollanokast väravavahile, kes läbi põles. Täna on kindel, et Bruinsi väravasuul on Soome vägilane Tuukka Rask.

Flyers ja Penguins on tulised rivaalid, kuid seda suuresti tänu ajaloole. Reaalsus on praegu selline, et Penguins on seni igas mängus visanud vähemalt kolm väravat, samas kui Flyersi rünnak on pea, et null - keskmiselt visatakse mängus vaid 1.8 väravat. See tähendab seda, et Flyers on seni võitnud vaid ühe kohtumise ning seegi tuli läbi suure ja häda Panthersi vastu olgugi, et mängiti kodujääl. Penguins sai teisipäeval vaevu jagu Edmonton Oilersist, kuid tundus, et juba selles kohtumises olid meeste mõtted tänasel mängul ja isegi pool kõvaga võeti lõpuks Oilersi vastu võit ära ning olles täna täielikult motiveeritud võib seis Flyersi jaoks kujuneda lõpuks üsna nukraks. Isegi, kui kaitse ei tööta võib Penguins lihtsalt vastasest rohkem väravaid visata.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar