teisipäev, 29. oktoober 2013

NHL-i ennustusvihjed 29.10.13

Ilusa kombo võit läinud ööl, kuid kahjuks kukkus Rangers oma esimeses kodumängus läbi. Tundus, et Canadiensi varuväravavaht Peter Budaj oli enne kohtumist joonud alistamatuse eliksiiri, sest mees tegi iga nurga alt imetõrjeid.

10/23 (43.5%), -2.59

Lightning alistab Devilsi @ 1.94, 3 punkti


Ootaks, et Lightningu koefitsient oleks siin väiksem, sest meeskond on suurepärases vormis. On normaalajajärgsete võitudega olnud ka kamaluga õnne, kuid arvesse lähevad needki, seega koos nüüd 11-st mängust 7 võitu. Devilsil on kümnest mängust vaid kaks võitu, neist üks ka ülimalt õnnelik, kui kohtunikud Bruinsile viimastel minutitel kärna keerasid. Eelmisel hooajal võttis Lightning kolmest omavahelisest mängust kaks võitu. Devilsil igast liinist audis põhimees: kaitsest kapten Bryce Salvado, ründest Ryan Clowe ja väravavaht Cory Schneider. Viimase puudumine on ehk kõige olulisem. Martin Brodeur on legend ja müts maha tema ees, aga ei hankinud Devils suvel Schneiderit ilma asjata tema kõrvale. Seni on Brodeur lasknud 3.32 väravat ning tõrjeprotsent on kohutav 87.1. Enamus Devilsi viimase aja väravatest on tulnud vaid tänu arvulises enamuses mängimisele - Bruinsi võrku saadi nii neli litrit - ehk siis, kui Lightningul õnnestub täna rohkeid ja rumalaid karistusi vältida, peaks võit olema kotis.

Kombo Maple Leafs alistab Oilersi ja Blues saab jagu Jetsist @ 2.70, 2 punkti


Maple Leafs on viimastel aastatel Oilersi vastu suurepäraselt mänginud - täna minnakse viienda järjestikuse võidu järele. Tänavu on korra juba kohtutud ja Maple Leafs sai 6-5 lisaaja võidu pärast viigiväravat, mis tuli alles 30 sekundit enne normaalaja lõppu. Viskad viis väravat, aga ikka võida - see on märk väga halvast hokimeeskonnast. Kaitses ja väravasuul on Oilersil suuri probleeme. 3.8 mängu kohta sisse lastud väravat on liiga halvim näitaja ja üldse on kokku lastud enda võrku juba 50 tabamust - võrdluseks, järgmine selles arvestuses on Panthers 42-ga. Pühapäevaks AHL-ist üles kutsutud Richard Bachman tegi küll eelmises mängus imesid, kui Kings sai 48 väravale viskega kirja vaid ühe tabamuse, kuid AHL ongi pigem tema tegelik tase. NHL-i väravavahina pole ta hakkama saanud ja näib ebatõenäoline, et teist korda järjest tema poolt supermäng tuleb. Maple Leafsil on aga väga kõva väravavahtide tandem, kel kahe peale kokku tõrjeprotsent ligi 93 olgugi, et Maple Leafs on seni enim väravale lööke laskev meeskond. Rünnak on ka väga heas hoos olnud. Näiteks eelmises mängus alistati Penguins 4-1.


Blues ja Jets on samuti tänavu juba kohtunud.  Winnipeg sai hakkama üllatusvõiduga, kui jäädi pärast karistusviskeid 4-3 peale. Viik saadi normaalajal kätte tänu kahele väravale viimasel seitsmel minutil. Blues on mängule tulemas pärast suurepärast 6-1 võõrsilvõitu Predatorsi vastu. Jets on viimasest viiest mängust võitnud vaid vaid ühe ning sellegi vaid tänu karistusvisetele. Seni on kirjas täiesti kohutav power play protsent 10.1, mis kärbib tõsiselt meeskonna võimet skoori teha. Blues on samas selles arvestuses liiga parim 30.3%-ga.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar