teisipäev, 1. oktoober 2013

Hooajaeelsed ennustusvihjed osa IV

Detroit Red Wings võidab Atlandi divisjoni - 10.5 (Triobetis)


See panus tuleks teha selle väärtust silmas pidades. Triobet on suure kaarega mööda pannud Detroiti koefitsiendi määramisega. Teistes kihlveokontorites on see kaks korda väiksem ja ka põhjusega. Red Wings on koos Boston Bruinsiga selle divisjoni kindel favoriit. Triobet aga hindab isegi Tampa Bay Lightningu võimalusi Detroiti omadest paremateks, seega on see täielik nalja koefitsient! Kasumi kindlustamiseks võib panna teatud summa Bostoni peale koefitsiendiga 2.75 ning siis poole võrra väiksema summa Detroiti peale. See peaks hooaja lõpus tooma korraliku kasumi üht või teist viisi.

Steven Stamkos toob enim punkte - 7.00 (Pafis ja Unibetis)


Selles valdkonnas on loomulikult favoriit Sidney Crosby, kes on planeedi parim hokimängija, kuid Kanada kuldne poiss on alati vaid ühe jõuvõtte kaugusel järjekordsest peapõrutusest, mis ta pikemast ajaks jäält eemale jätab. Liiga rangete reeglite kohaselt tuleb läbida teatavad testid enne, kui taas mängida saab. Crosby pole oma kaheksa aasta pikkuse karjääri jooksul kordagi kaasa teinud kõiki põhihooaja mänge. Raudmees Stamkos on aga oma viie aastase karjääri jooksul jäänud eemale vaid kolmest mängust. Eelmisel hooajal kerkis edukaimaks punktitoojaks Stamkose tiimikaaslane Martin St. Louis, kuid kahe Lightningu tähe vahe oli vaid kolm punkti. Crosby lõpetas selles edetabelis neljandana ja varasemalt on ta Art Rossi trofee võitnud vaid korra, 2007. aastal. Pole kahtlust selles, et kui Crosby teeb kaasa 70+ mängu, siis tõuseb ta suurimaks punktitoojaks, kuid väga vabalt võib ta taas järjekordse vigastuse küüsi langeda, seega on sellel panusel tohutult väärtust.

Johan Franzen viskab rohkem väravaid kui Nicklas Bäckström - 1.80 (Pafis ja Unibetis)


Natukene naljakas on, et need mehed on omavahel duelli pidama pandud. Siin ei tohiks võitjas kahtlustki olla. Franzen on Red Wingsi üks suurimaid väravakütte, samas kui Bäcktröm on Washington Capitalsis rohkem võimaluste looja ning enim pealeviskeid võtab enda peale Aleksandr Ovetškin. Alates hooajast 2008/09, aasta pärast kollanoka hooaega, on Bäckstöm visanud 95 väravat. Eelmisel hooajal sai ta kirja vaid 8 tabamust. Franzen on sama aja jooksul skoorinud 115 korda. Mullu sai ta kirja 14 väravat. Otseses võrdluses on Franzen oma nooremast kaasmaalasest vähem väravaid kirja saanud vaid ühel hooajal ja seda tänu vigastusele, kui hooajal 2009/10 tegi ta kaasa vaid 27 kohtumist.

Loui Eriksson viskab rohkem väravaid kui Patrik Berglund - 1.80 (Pafis ja Unibetis)


Siia võib põhimõtteliselt teha ülemise teksti copy-paste'i. Berglund tegi küll Erikssonile selles valdkonnas eelmisel hooajal ära, kuid Erikssonil ja üldse tema meeskonnal Dallas Starsil oli lihtsalt kohutav hooaeg. Nüüd on Eriksson paremas meeskonnas ja saab Bruinsi eest kindlasti kirja palju rohkem tabamusi kui mullune 12. Seda juba pelgalt selle tõttu, et tal on oskuslikumad meeskonnakaaslased. Berglund skooris eelmisel hooajal 17 korda, kuid uut hooaega alustab ta St. Louis Bluesi kolmanda ründekolmiku mehena, mis tähendab vähem mänguaega ning vähem väravavõimalusi.

Mikko Koivu on punktide osas edukaim soomlane - 2.00 (Pafis ja Unibetis)


See panus tundub nagu lihtsa investeerimisplaanina, kuidas x-summa 8 kuu jooksul kahekordistada. Mikko Koivu on Minnesota Wildi kindel liider ja esimese ründekolmiku mees. 48 mänguga sai ta eelmisel hooajal kirja 37 punkti, millega ta jagas liigas 41. kohta koos Jordan Eberle'ga. Järgmine soomlane oli Kimmo Timonen 29 punktiga, kelle näol on tegu kaitsemängijaga. Kihlveokontorid pakuvad Koivu suurimateks konkurentideks Valtteri Filppulat ja Teemu Selännet. Erinevalt Koivust on nende näol tegu aga kindlate teise ešeloni meestega, kel pole ilma meeskonnakaaslaste vigastusteta isegi lootust esimesse ründekolmikusse mahtuda. Usutavasti võib selle panuse rikkuda vaid Koivu tõsine vigastus.

Blue Jackets edestab Devilsit ja Hurricanes'i - 2.80 (Pafis ja Unibetis)


Kahjuks ei paku ükski Eestis tegutsev kontor koefitsiente sellele, et Blue Jackets jõuab playoffidesse, seega tuleb rahulduda selle panusega, mis tegelikult on ka tõenäolisem. Blue Jacketsil on olemas kõik väga hea meeskonna tunnused - suurepärane väravavaht, kindel kaitse ja osavad ründajad. Seetõttu jäädi eelmisel hooajal väga-väga napilt playoffidest eemale. Samas võisid Devils ja Hurricanes mullu otsustavatest mängudest vaid und näha. Pärast Kovaltšuki lahkumist ja Brodeuri peatset pensionile minekut ootab Devilsit ees paari aastane uus üles ehitamise protsess ja selle aitamiseks oleks tark ka liigas lõpetada võimalikult kehvade kohtade peal, et kõrgeid drafti positsioone endale haarata. Hurricanes koosneb mitmetest perspektiivikatest mängijatest, kuid tegu on ebaühtlase koosseisuga, mida oli ka mullu näha. Kui tulid vigastused, siis langeti täielikult konkurentsist.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar