esmaspäev, 19. august 2013

Üleminekuaken on taas elavnemas

Nädalavahetusel sai Premier League'i avavoorus selgeks, et Arsenal on enne uue hooaja algust väga kehvas seisus. Arsene Wenger pole suutnud seni lahkujaid asendada ning see tõi endaga hooaja esimeses mängus kaasa ka 1-3 kaotuse Aston Villa vastu. Uuel nädalal on Wenger oma tegevust üleminekuturul siiski elavdanud. Sky Sportsi andmetel tegi Arsenal täna pakkumised Newcastle'i Yohan Cabaye ja Sevilla Geoffrey Kondogbia ostmiseks.


Newcastle lükkas 14 miljoni euro suuruse pakkumise aga kiirelt tagasi. Samas eeldatavasti julgustatakse Arsenali tegima uut pakkumist, sest Cabaye jäeti tänasest kohtumisest Manchester City vastu meeskonnast välja. Wengeri radaril näib olevat veel ka kolmas poolkaitsja. Juventuse Paul Pogba on tunnistanud, et Arsenal on tema eest valitsevale Itaalia meistrile pakkunud 20 miljonit eurot. Sama summa peaks olema ka Kondogbia väljaostuklauslis kirjas.

Täienduste otsimisega on seni olnud hädas ka Manchester United. Nädalavahetusel saadud 4-1 võit Swansea üle oli küll muljetavaldav, kuid üldpildis on Unitedi rivistus siiski üsna hõre. Täna tehti Evertonile duubelpakkumine Leighton Bainesi ja Marouane Fellaini ostmiseks, kuid ligi 33 miljoni euro suurust ostusummat pidas Everton lausa solvavaks. Nüüd oodatakse, et United asub taas mõlemat meest eraldi jahtima. Mäletatavasti tehti juba juunis Bainesi eest 14 miljoni euro suurune pakkumine, kuid selle lükkas Everton tagasi.

Suurt aktiivsust on üles näidanud veel ka mitmed teised Premier League'i meeskonnad. Fulham hankis nädalavahetusel endale Darren Benti ja Scott Parker. Esimene saabus Aston Villast aastase laenulepinguga ning teine 4.7 miljoni euro eest Tottenhamist. Seejuures huvitaval kombel oli QPR-i peatreener Harry Redknapp veel reedel üsna enesekindel, et Parker valib hoopis tema klubi oma uueks koduks. Tottenhamist lahkusid nädalavahetusel ka Jake Livermore ja Tom Huddlestone. Mõlemad siirdusid Hull City'sse. Esimene vahetas klubi laenulepinguga, teine müüdi aga maha kuue miljoni euro eest. QPR-i suvised ümberkorraldused said nädalavahetusel jätku selle näol, et lahkus Esteban Granero.


Endine Real Madridi mängumehe näol sai enne alanud nädalal algavaid Meistrite liiga playoff ringi mänge väärt täienduse Real Sociedad. Sarnaselt näiteks Newcastle'isse siirdunud Loic Remy'le ja Fulhamiga liitunud Adel Taarabtile lahkus ka Granero laenulepinguga.

Sarnaselt QPR-ile on teatavasti hakanud suurpuhastust tegema ka Mahhatškala Anži. Aleksandr Kokorin, Igor Denisov ja Juri Žirkov liitusid reedel kogusumma 45 miljoni euro eest Moskva Dinamoga ning Mbark Boussoufa müüdi 15 ja poole miljoni eest Moskva Lokomotivile. Järgmisteks lahkujateks peetakse Lassana Diarrat, Joao Carlost ja loomulikult klubi kõrgeima palgalist meest Samuel Eto'od.


Muutused Anžis on kardinaalsed. Klubi plaanib pärast hooaja esimest poolt hakata taas püsivalt baseeruma Mahhatškalas ning kogu raha, mis mängijate müügist teenitakse investeeritakse noortetöösse.

Venemaal on hetkel aktiivsed ka Krasnodari klubid. FK Krasnodar hankis nädalavahetusel enda rivistusse Andreas Granqvisti, kelle eest maksti Genoale veidi üle viie miljoni euro ning Krasnodari Kuban ostis kolme miljoni eest Eviani poolkaitsja Mohammed Rabiu. Prantsusmaa väikeklubi leidis ghanalasele kohe ka asendaja, kui Pandurii Targu Jiu meeskonnast hangiti 800 000 euro eest Dan Nistori, kes tegi Rumeenia klubi eest Tallinna Levadia vastu Euroopa liiga teises eelringis mõlemas kohtumises kaasa kõik mänguminutid.

Prantsusmaal sai nädalavahetusel endale lõpuks uue väravavahi AS Monaco. Sampdoriast laenati aastaks Sergio Romero, kelle lepingusse sisestati ka viie miljoni euro suurune väljaostuklausel.


Suvel rohkelt lisandusi saanud Monaco jättis reedel hüvasti ka ühe mängijaga, kui eelmise hooaja suurim väravakütt Ibrahima Toure müüdi Dubai klubisse Al Nasr. Tehingu suuruseks oli 3.8 miljonit eurot. Huvitaval kombel teatas mees vaid paar päeva pärast uute klubisse siirdumist, et juba soovib ta tegelikult ka Prantsusmaale naasta.

Toulouse on endale samas ligi kahe miljoni euro eest hankinud Martin Braithwaite, kes lõi eelmisel nädalal sõpruskohtumises Poola vastu oma esimese värava Taani koondise eest. 22-aastane ääreründaja osteti Esbjergist. Prantsumaalt on olnud veel aga paar tähelepanuväärset lahkujat. Le Mansi talendikas keskkaitsja Mory Kone on sõlminud 5-aastase lepingu Parmaga ning Valenciennes'i poolkaitsja Remy Gomisi karjäär jätkub Levantes.

Samal ajal on mitu Ligue 1 klubi ilma jäänud andekast Elevandiluuranniku ründajast Giovanni Siost. Eelmisel hooajal Wolfsburgist laenul olles hooaja esimese poole Ragnar Klavani koduklubis Augsburg veetnud ning teise poole Sochaux's mänginud Sio eelistas prantsuse klubidele FC Baselit. Tema hinnaks oli 3 miljonit eurot.

Hispaanias on endale väga väärt täienduse saanud Sevilla meeskond. Kuue miljoni euro eest on endale soetatud eelmisel hooajal Levante eest säranud Victor Iborra, kelle vastu tundsid huvi ka mitmed inglise klubid. Villarreal on endale saanud aga uue keskkaitsja. Selleks on 22-aastane Gabriel Paulista. Brasiilia klubile Vitoria maksti tema eest 3.4 miljonit eurot.

Serie A-s on väga osava lükkega hakkama saanud Catania. Enda rivistusse on kolme ja poole miljoni eest toodud viimasel paaril hooajal Argentinas Velezi meeskonna eest mängides rohkelt kiidusõnu teeninud Gino Peruzzi.


21-aastast paremkaitsjat, kes on võimeline mängima ka ääreründajana, ajas põhimõtteliselt terve suve taga Sunderland, kuid lõpuks jäi Paulo Di Canio oma ihaldatud mängijast siiski ilma.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar