esmaspäev, 26. august 2013

Jätkub Anži tühjendusmüük

Nädalavahetus tõi endaga kaasa veel mitmeid lahkujaid ebaõnnestunud Mahhatškala Anži projektist. Lassana Diarra siirdus veidi enam, kui 12 miljoni euro eest Moskva Lokomotivi ning Joao Carlos ühe miljoni eest Spartakisse. Klubist lahkumisele on lähedal ka andekas brasiillane Willian, kes Inglismaal klubide vahele kõvasti paksu verd tekitanud.


Nimelt reisis alles talvel Donetski Šahtarist Anžiga liitunud ründav poolkaitsja esmalt Londonisse selleks, et liituda Tottenhamiga. Spurs oli juba Anžiga hinnas kokkuleppele jõudnud ning Willian läbis ka meditsiinilised testid, kuid lõppkokkuvõttes jäi Spurs ikkagi ilma mehest, keda peatreener Andre Villas-Boas on juba tükkaega imetlenud. Mängu astus Chelsea, kes sai WIllianile pakkuda Meistrite liiga jalgpalli ja usutavasti ka suuremat palganumbrit. Tõsi, tema 37 miljoni euro suurune üleminek Chelsea'sse pole veel ametlikuks saanud, sest brasiillasel on Inglismaal tegutsemiseks vaja ka tööluba. Selle peaks ta kõigi eelduste kohaselt saama kolmapäeval.

Suure raha eest on Anžist lahkumas ka Elevandiluuranniku koondise ründaja Lacina Traore. Alles eelmisel suvel Krasnodari Kubanist ostetud meest jahib Monaco, kes on tema eest pakkunud 18 miljoni eurot, mille eest ka Anži ta Kubanist muretses. Siiski soovitakse aga eelmisel hooajal Venemaa kõrgliigas 14 väravat löönud mehe eest ka kasumit teenida ning seega ootab Anži väidetavalt 22 miljoni suurust pakkumist.


Loomulikult on rohkelt lahkumisjutte ka seoses Samuel Eto'ga. Erinevad uusrikkad ning tema endised koduklubid liiguvad nendest juttudest läbi, aga huvitav asjaolu on see, et tema agent on täna Inglismaal vaatamas Manchester Unitedi ja Chelsea vahelist kohtumist (otseülekanne VSB-s 21:55).

Uue hooaja alguses on kehva olukorda jäänud ka AS Roma, kellelt on samuti hakatud mitmeid eelmise hooaja põhimängijaid noolima. Ründaja Pablo Osvaldo on juba 15 miljoni euro eest liitunud Southamptoniga ning Inglismaa poole näib teel olevat ka Eric Lamela. Noor argentiinlane on siirdumas Tottenhami ning väidetavalt saab ka Gareth Bale'i liikumine Real Madridi ametliku käigu, kui Lamela näol on Spursil waleslasele asendus olemas. Itaalia klubi ise on asunud jahtima PSG keskkaitsjat Mamadou Sakho, kellele konkureerib ka Liverpool ning on astutud ka samme Christian Benteke ära meelitamiseks Aston Villast.

Bale'i saaga sai täna aga huvitava pöörde, kui selgus, et lisaks Realile on tema allkirja jahtimas mõned salapärased teised klubid - üks Inglismaalt ja kaks mujalt Euroopast. Nädalavahetusel tunnistas ka Villas-Boas lõpuks seda avalikku saladust, et huvi Bale'i vastu on suur. Samas on Spurs ise kätte saamas oma pikaajalist sihtmärki Vlad Chirichesit, kes peaks reisima Londonisse pärast homset Bukaresti Steaua Meistrite liiga mängu Henrik Ojamaa ja Varssavi Legia vastu. Nädalavahetusel oli Tottenhamist ka üks lahkuja, kui talendikas ründav poolkaitsja Iago Falque anti aastaks laenule Rayo Vallecanosse.

Laenamise võimalust on kasutanud ka Norwich, et tuua ründeliin veel üks uus nägu ja selleks on Johan Elmander. Rootslane saabus Galatasarayst ning tema tulek on kindlasti hea uudis seoses Premier League'ile tehtud hooajaeelse panusega, et rootslased löövad sel hooajal kambakesi vähemalt 8 väravat.


Inglismaa siseselt on laenulepinguga klubi vahetanud Scott Sinclair, kes on mänguaja otsingutel siirdunud Manchester City'st West Bromwich Albioni ning Crystal Palace'i boss Ian Holloway on toonud klubisse taas ühe tuttava näo, laenates oma endisest klubist Blackpoolist Jason Puncheoni.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar