teisipäev, 13. august 2013

Cardiff City jätkab rekordite purustamist

Premier League'i uustulnuk Cardiff City on tänavu juba kaks klubi rekordostu teinud, kuid nagu vanasõna käib, siis ega kaks ei jää ka kolmandata ja nii ka on. Nädalavahetusel kinnitas Walesi klubi Gary Medeli ostu.


Tšiili koondislane saabub Sevillast 13.4 miljoni euro eest, mida on täpselt 4 miljonit rohkem, kui eelmise "rekordiomaniku" Steven Caulkeri hind.

Sevilla on kiirelt lõhkuvale poolkaitsjale ka asendaja toonud. Selleks on uruguaylane Sebastian Cristoforo, kes saadi Penarolist kätte üpris soodsa hinna, 2.3 miljoni euroga. Seoses La Ligaga on viimasel ajal toimunud ka teisi põnevaid tehinguid. Üks nendest on Helder Postiga liitumine Valenciaga, mille kohta juba tükk aega spekuleeriti.


Real Zaragozast 3 miljoni euro eest soetatud portugallane peaks olema säästuvariant asendamaks Tottenhami lahkunud Roberto Soldadot. Ligi 3 miljoni euro eest on klubi vahetanud ka Xavi Torres, kes on uueks hooajaks Getafe värvid vahetanud välja Real Betisi omade vastu. Huvitaval kombel liitus ta Getafega alles hooaeg tagasi, kui Levante oli nõus ta loovutama vaid 537 000 euro eest - korralik kasum vaid ühe hooajaga. Tänavusel suvel on Getafe läbi viimas suuri muutatusi ning üheks lahkujaks on sealt ka Miguel Torres.


Äärekaitsja, kes veel mõned hooajad tagasi sai ka Real Madridi esindusmeeskonna eest üpris korralikult mänguaega, jätkab oma karjääri Kreekas Olympiacoses. Tema hinnaks pool miljonit eurot.

Hispaania siseselt on klubivahetuseni jõudnud Jon Aurtenetxe. Athletic Bilbao mängumees veedab ühe hooaja Baskimaalt eemal olles laenul Celta Vigos.

Pärast mõningast vaikelu seoses Prantsusmaaga on sealgi kohalikud klubid taas aktiviseerunud. Viimase aja suurim üleminek seoses Ligue 1-ga on kindlasti Toulouse'i poolkaitsja Etienne Capoue liitumine Tottenhamiga. 25-aastase kaitsvapooliku eest, kel kirjas ka mõned mängud Prantsusmaa koondises, käib Spurs esialgu Toulouse'ile välja 10 miljonit eurot. Väidetavalt soovib Toulouse tema asendajaks tuua Henrik Ojamaa klubikaaslase Dominik Furmani, kuid Varssavi Legiaga ei ole prantsuse klubi veel hinnas kokkuleppele jõudnud.

Lisaks Capoue'le on Prantsusmaalt lahkunud ka üks teine tähtmängija. Selleks on Lisandro Lopez, kes jätkab karjääri katari klubis Al-Gharafa. Lyonile maksti tema eest 7.2 miljonit eurot ning uues klubis saab ta kokku teise endise Ligue 1 tähe Nenega.


Lopezi lahkumine Lyonist oli väga emotsionaalne. Fännidega jättis ta hüvasti nädalavahetusel Nice-i vastu peetud hooaja avamängu vaheajal, sõnades pisaratega võideldes, et need neli aastat, mis ta Lyonis veetis, on tema karjääri parimad. Lyon soovib argentiinlase asendajaks tuua Jeremie Aliadiere'i Lorient'ist, kuid avapakkumine 4 miljonit eurot Bretagne'i klubile meelepärane ei olnud.

Lisaks lahkujatele on samas olnud ka paar Prantsusmaale tulijat. Valenciennes on aastase laenulepinguga Wolverhamptonist Ligue 1 tagasi toonud Tongo Doumbia, kes kerkis esile paar hooaega tagasi Rennes'i rivistuses. Samal ajal on Evian endale Taanist toonud uue väravavahi. Jesper Hansen oli eelmisel hooajal Meistrite liiga alagrupiturniiril mänginud Nordsjeallandi esikinnas.

Prantsusmaa siseselt on toimunud suurtehing selle näol, et Montpellier on Rennes'ist tagasi toonud ründaja Victor Montano.


Colombialane oli enne Olivier Giroud Montpellier esiründaja ning rohkelt väravaid oodatakse tema poolt seegi kord. Kui 3 aastat tagasi müüdi ta tervelt 6.6 miljoni euro eest, siis tagasi saadi ta vaid 821 000 euro eest.

Arsenal, kes jätkab jahti Luis Suarezile, on veelgi vabastanud palgaruumi, kui loovutas Marouane Chamakhi vaid 1.23 miljoni euroga Crystal Palace'isse ning müüs Gervinho 8.2 miljoni eest AS Romasse.


Lisaks Suarezile soovib Wenger enne üleminekuakna sulgumist klubisse tuua ka Müncheni Bayernis hüljatud mehe rolli jäänud Luiz Gustavo. Brasiillane on lubanud otsuse oma tuleviku suhtes teatavaks teha neljapäeval ning väga tõenäoliseks peetakse seda, et ta siirdub just Arsenali.

Inglismaale on aga juba siirdunud Tšehhi kaitsja Ondrej Celustka, kelle võttis Sunderland laenule Trabzonsporist. Klubi on vahetanud ka teine tšehh Matej Vydra ning seda samuti laenulepinguga. Udinese ründaja, kes eelmisel hooajal Watfordis laenul olles valiti Championshipi sümboolsesse koosseisu, veedab aasta West Bromwich Albionis.

Itaalias on paar väga tähtsat tehingut sooritanud Milano Inter. Hooajaeelsetes kohtumistes suurtes hädades olnud Inter on FC Portost laenule toonud keskkaitsja Rolando ning Chelseast on laenatud paremkaitsja Wallace.

Ka Venemaal on toimunud paar väga olulist üleminekut. Peterburi Zenit on FC Krasnodarist kuue miljoni euro eest toonud uue paremkaitsja Igor Smolnikovi näol ning Moskva Spartak on Euroopasse tagasi meelitanud ühe mängija, kes paar hooaega tagasi oli Bundesligas väga suur staar.


Selleks on paraguaylane Lucas Barrios, kelle väravad aitasid Dortmundi Borussia hooajal 2010/11 Saksamaa meistriks. Viimased kaks aastat mängis ta Hiinas Guangzhou Evergrande meeskonnas, kus tema aastapalgaks oli ligi 7 miljonit eurot. 7.2 miljonit oli üleminekusummaks, mille eest Spartak ta Euroopasse tagasi tõi. Moskva klubi on väidetavalt teinud pakkumise ka Amsterdami Ajaxi kaitsja Toby Alderweireldi ostuks.

Lõpetuseks väärib mainimist see, et Belgia liigas on toimunud läbiaegade suurim ost. Nimi Aleksandar Mitrovic ei ütle paljudele kindlasti mitte midagi, aga seda 18-aastast serblaste peetakse tema vanuseklassis üheks Euroopa parimaks ründajaks.


Võrreldes muude summadega jalgpallimaailmas ei olnud Mitrovici ostuhind oma aga üldse mitte suur. Anderlecht maksis Belgradi Partizanile tema eest 5 miljonit eurot + protsent tema müügist.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar