reede, 9. august 2013

Luis Suarez - Saaga

2011

15. oktoober - Liverpooli ja Manchester Unitedi vahel toimus Premier League'i mäng, mis lõppes 1-1 viigiga. Pärast mängu süüdistas Unitedi mängija Patrice Evra, et Suarez oli talle mängu jooksul mitu korda rassistlike solvanguid loopinud. Suarez olevat Evrad toksanud ning selgituseks toonud: "Sest sa oled mustanahaline, ma ei räägi mustanahalistega." Samuti oli Suarez mängu jooksul viiel korral pöördunud Evra poole sõnaga "negro". Uruguaylane oli nende süüdistuse peale pahane ning ütles omapoolses raportis, et oli sõna "negro" kasutanud ainult ühe korra Evra poole pöördudes ja seda sõbralikus mõttes.

20. detsember - Suarezile määrati kaheksamänguline keeld ja 40 000 naelsterlingi ehk 46 458 euro suurune rahatrahv.

2012

11. veebruar - Liverpooli ja Manchester Unitedi  hooaja teises kohtumises keeldus Suarez traditsioonilisel mängueelsel kätlemisel Evra kätt surumast.


11. november - Suarez hakkab taipama, et tal on Inglismaal edaspidi raske hakkama saada, sest oma väravat Chelsea vastu tähistas ta üksi.


2013

21. aprill - Liverpooli ja Chelsea vahelises kohtumises hammustas Suarez mänguhoos Chelsea kaitsjat Branislav Ivanovici.




24. aprill - Suarezile määrati Ivanovici hammustamise pärast kümne mänguline keeld.

29. mai - Suarez vihjas, et tahab Inglismaalt lahkuda, kuna leiab, et seal on raske elada.

12. juuni - Suarez väitis, et on Liverpooli kiindunud, aga tahab siiski Inglismaalt lahkuda.

8. juuli  - Arsenal (Inglismaa klubi) tegi Liverpoolile Suareze eest pakkumise (30 000 000 naelsterlingut ehk 34 843 503 eurot). Liverpool lükkas selle tagasi.

16. juuli - Chelsea kaitsja Branislav Ivanovic ütles, et tal ei oleks selle vastu midagi kui Suarez nendega liituks.

24. juuli - Liverpool ei ole nõus ka Arsenali teise pakkumisega (40 000 001 naelsterlingit ehk 46 458 005 eurot).

2. august - Suarez ütles, et annab sisse ametliku üleminekupalve, et tal Liverpoolist lahkuda lastaks. On ka kõlakad, et ta lubab asjaga kohtusse minna nagu omal ajal Hollandis, kui toona ei lasknud Groningen tal liituda Amsterdami Ajaxiga.

6. august  - Suarez lahkus pisarates pärast emotsionaalset intervjuud, mis ta andis Inglismaa meediaväljaandele The Guardian.


7. august - Suarez väitis, et tahab Liverpoolist lahkuda, et olla klubis, kellega tal oleks võimalus mängida UEFA Meistrite liigas.

8. august - Liverpooli peatreener Brendan Rodgers ütles Suarezile, et ta treeniks üksi, kuna on oma klubi vastu ülimat ebaaustust väljendanud.

8. august õhtupoolik - Liverpooli omanik John Henry väitis kindla sõnaga, et Suarez ei ole sel suvel mitte mingi hinna eest müügiks.

9. august - PFA (Inglismaa Professionaalsete Jalgpallurite Liit) ametnik Gordon Taylor ütles, et Suarezil on nüüd juba peaaegu võimatu klubi vahetada, kuna üleminekuaken hakkab sulguma ja Liverpoolil oleks teda raske asendada.

*Luis Suarez osteti Liverpooli 2011. aastal Hollandi klubist Amsterdami Ajax, hinnaks 22 700 000 naelsterlingit ehk 26 364 917 eurot ning selle aja jooksul on ta klubi eest 77 Premier League'i kohtumises löönud 38 väravat.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar