reede, 16. august 2013

Hooajaeelsed ennustusvihjed osa II

Prantsusmaa ja Saksamaa liigadega seotud ennustused said eelmisel nädalavahetusel täitsa hea alguse. Marseille võttis Guingampi vastu väga kindla võidu, kui samas tiitlipretendentidest vääratas PSG viigiga Montpellier's. Selle tagajärjel on ka Marseille koefitsient teinud päris korraliku languse 2.00 peale, mida küll veel siiski hindan täitsa heaks hinnaks. Samuti on langenud Guingampi oma 1.65 peale, mis endiselt sobilik mõne teise ennustusega kombineerimiseks. Bastia küll kaotas 0-2 Nantesile, kuid kuna vastased kasutasid selles kohtumises väidetavalt mängijat, kes tegelikult oleks pidanud mängukeelu all olema, siis saab Korsika saare meeskond sellest mängust tõenäoliselt 3 punkti ikkagi kätte. Naaber saare pealt Ajaccio aga kaotas oma avavooru mängu 0-1 Saint-Etienne'ile ning selle tulemusega pole enam midagi ette võtta.

Saksamaal sai hea võidu Hannover, kui alistas 2-0 Wolfsburgi, kuigi Werder võidutses samuti, kui alistas 1-0 Braunschweigi. Huvitav tähelepanek on see, et olgugi, et Kießling, kes lõi avavoorus kenasti värava, on kõvasti oma koefitsiendis "järele andnud" (mis nüüd 6.50), samas kui Lewandowski, kes skooris vaid penaltipunktilt on endiselt 4.50-ga favoriit. Nüüd siis aga Inglismaa ja Hispaania ennustuste juurde.

Swansea lõpetab eespool West Hamist - 1.75 (Pafis ja Unibetis)


Need meeskonnad kogusid eelmisel hooajal võrdselt punkte (46), kuid Swansea jäi ettepoole tänu paremale väravatevahele. Suve jooksul on pigem paremaks muutunud Swansea. Tundub, Sam Allardyce'i plaan näeb uuel hooajal ette seda, et Stewart Downing tsenderdab ja Andy Carroll koksab pallid sisse, mis paberi peal näib täitsa hea plaaniga, aga selle teostus saab olema keeruline. Puhtalt juba selle pealt, et Carroll lõi eelmisel hooajal vigastustega võideldes vaid 7 väravat ja Downing pole enam see mängija, kes ta oli Aston Villa päevil. Swanseal on sügavam pink ning peatreeneril rohkem valikuvariante. See peaks kindlustama ka selle, et isegi samaaegselt Euroopas võideldes lõpetab Walesi klubi West Hamist eespool.

Crystal Palace lõpetab viimasena - 3.00 (Pafis ja Unibetis)


Palace on Wilfried Zaha näol kaotanud suve jooksul oma eelmise hooaja tähtmängija. Meeskond pole erilist täiendust saanud ning kogu seltskond tervikuna lausa karjub näkku "Championship". Ian Holloway kindlasti tuleb oma meeskonnaga ründavat jalgpalli mängima ja fännidele meelelahutust pakkuma, kuid arvata on, et see üritus lõppeb samamoodi nagu tema varasem Blackpooli projekt ning sel hooajal on vastased ka selliseks uljuseks valmis. Hull City võib tulla Palace'ile konkurentsi pakkuma, kuid sellegi poolest näib üpris kindel, et Londoni klubi lõpetab ikkagi viimasena. Seega näib hea panusena ka see, et Cardiff lõpetab kõigist edutatud meeskondadest parima kohaga - 1.80.

Rootslased löövad üle 7.5 värava - 2.20 (Pafis ja Unibetis)


Hetkeseisuga alustavad Premier League'is hooaega viis rootslast - Sebastian Larsson, Alexander Kacaniklic, Markus Rosenberg, Jonas Olsson ja John Guidetti. Viimane arvatavasti saab Manchester City eest väga vähe mänguaega, kuid ülejäänud neli peaksid küll olema suutelised lööma vähemalt 8 väravat. Sunderlandi karistuslöökide spets Larsson lõi üksi 2011/12 hooajal 7 väravat, Kacaniklic alustas oma esimest täishooaega Fulhamis mullu väga bravuurikalt, kui lõi poole hooajaga 4 väravat enne kui hooaja lõpu veetis laenul Championshipis Burnley's. West Bromis mängival Rosenbergil ebaõnnestus debüüthooaeg Inglismaal, kui 24 Premier League'i mänguga jäi tal väravate arve avamata, kuid varasemalt on ta La Ligas ja Bundesligas korralikult võrku sahistanud. Kes soovib väiksemat riski, siis teine huvitav variant on, et taanlased löövad üle 10.5 värava - 1.65. Andreas Corneliuse ja Nicklas Heleniuse näol on uueks hooajaks Premier League'i kolinud kaks eelmise hooaja Taani kõrgliiga suurimat väravakütti, kes kombineerisid kahe peale 34 tabamust. Tase Inglismaal saab olema muidugi kõrgem, kuid neil peaks olema piisavalt kvaliteeti, et kahepeale 11 väravat kokku saada. Samuti võivad neile veel ka appi tõtata Daniel Agger (eelmisel hooajal 3 väravat) ja Jores Okore (eelmisel hooajal Taani liigas 4 väravat).

Tottenham lõpetab TOP 4-s - 3.25 (Pafis ja Unibetis)


Otseselt küll sellist marketit välja pakutud ei ole, kuid selle koefitsiendi leiab kategoorias "kõrgeima asetusega meeskond, välja arvatud favoriidid". Favoriitideks loetakse siis Manchesteri klubisid ja Chelsea't ning olgem ausad, väga tõenäoliselt nad endale ka kolm kohta esinelikus haaravad. Seega jäävad viimasele kohale võitlema vaid Tottenham ja Arsenal. Hetkel, mil Arsenalil on tõelisi raskusi meeskonna täiendamisega, tuleb kindlasti eelistada Spursi, isegi kui Gareth Bale'i tuleviku kohal on rippumas küsimärk. Kahel eelmisel hooajal on Tottenham Arsenalile kaotanud vaid ühe punktiga, seega võrreldes koefitsiente, 3.25 vs 1.65, on kindlasti mõistlikum eelistada esimest. Võib muidugi juhtuda, et Bale lahkubki lõpuks Madridi ja Arsenal saab Suarezi kätte, kuid hetkel tundub see väga ebatõenäolise stsenaariumina.

Atletico Madrid lõpetab kolmandana - 2.25 (Pafis ja Unibetis)


Selle panuse leiab jällegi kategooriast "kõrgeima asetusega meeskond, välja arvatud favoriidid". Barca ja Real võtavad kindlasti esimesed kaks kohta endale ning Atletico, kes ka mingi hetk suutis end eelmisel hooajal kahe suure vahele mahutada, peaks ka seegi kord ülejäänud pakist välja paistma. Vaadates kõige ohtlikumaid konkurente Valencia ja Sevilla näol, siis kipuvad nad ikkagi tekitama õla kehitust, sest koosseisu ühtlasus ei küündi Atletico tasemele. Samuti on ebatõenäoline, et eelmisel hooajal Atletico selja taga lõpetanud Real Sociedad oma edu kordab.

Sevilla on parim Andaluusia meeskond - 1.80 (Pafis ja Unibetis)


Olgugi, et ma hindan Betisi väga, siis ei näe ikkagi seda, et nad suudavad Sevillaga sammu pidada. Negredo ja Navase kaotus Manchester City'le on valus hoops, kuid asendused Kevin Gameiro ja Marko Marini näol ei ole sugugi halvad. Eelmisel hooajal kaotas Sevilla oma linnarivaalile vaid kuue punktiga olgugi, et võõrsil võideti terve hooaja jooksul vaid üks kohtumine. On raske uskuda, et teine hooaeg järjest välisreisid sedavõrd kehvad välja kukuvad. Andaluusia meeskondadest lõpetas mullu Sevillast eespool ka Malaga, kuid Meistrite liiga veerandfinalisti koosseis on laiali jooksnud ning neil saab pigem olema probleem liigas ellujäämisega. Samast piirkonnast on veel võtta Granada ja liiga uustulnuk Almeria, kes aga kindlasti ei küündi Sevillale ligilähedalegi.

Ruben Castro on parim hispaanlasest väravakütt - 5.00 (Pafis ja Unibetis)


See on väga huvitav market, kus selgeks favoriidiks on David Villa, koefitsiendiga 1.67, kuid siin on mitu aga. Esiteks ootavad nähtavasti kihlveokontorid, et Villast saab Falcao asendaja, kuid nii see ei ole. Lisaks temale ootavad Atleticos mänguaega ka Douglas Costa ja Rayo Vallecanost hangitud noor brasiillane Leo Baptistao. Ruben Castro lõpetas eelmisel hooajal väravaküttide edetabelis hispaanlaste arvestuses kolmandana - esimesed kaks, Negredo ja Soldado, on nüüdseks liigast lahkunud. 32-aastane ründaja sai 34 mänguga kirja 18 tabamust, üleeelmisel hooajal sai ta sama paljude mängudega kirja 16 väravat, seega võime öelda, et tegu pole vaid ühehooajaliblikaga. 18 tabamust sai eelmisel hooajal kirja ka härrasmees nimega Piti, kuid tema on uueks hooajaks vahetanud Rayo Vallecano värvid välja Granada vastu, mis on kehvem meeskond ja eeldatavasti tekib tal vähem väravalöömisvõimalusi. Võimalik ohustaja võib olla ka eelmisel hooajal 14 väravat löönud Aritz Aduriz, kuid see oli tema karjääri parim saak ja on ebatõenäoline, et 32-aastane mängumees suurt edasiminekut enam teeb.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar