reede, 9. august 2013

Hooajaeelsed ennustusvihjed osa I

Olgugi, et sport juba iseenesest on intrigeeriv ja vaatemänguline, siis on võimalik sellele veelgi hasarti juurde lisada spordiennustustega. Jalgpallihooaja algus tippliigades on uksele koputamas, seega on viimane aeg vaadata üle, kuhu raha investeerida.

Tuleval nädalavahetusel alustab Prantsusmaa Ligue 1 ja Saksamaa Bundesliga. Kuna olen ise rohkem Prantsusmaa vutti jälginud, siis alljärgnevalt rohkem panuseid just Ligue 1 kohta.

Marseille lõpetab TOP 3-s - 2.60 (Pafis ja Unibetis)


Nagu Ligue 1 hooaja eelvaates kirjutasin, siis ma ei usu, et on juba eos selge, et PSG või Monaco tänavuse Ligue 1 tiitli endale haarab. Nii Lyon, kui ka Marseille on võimelised osutama head vastupanu. Marseille on aga paremas seisus, kuna on niigi eelmisel hooajal teise koha saanud meeskonda suve jooksul tugevdanud, samal ajal, kui Lyon ainult müüb mängijaid. Võttes veel arvesse, et Monaco kaitseliini on suvel tugevdatud vaid Ricardo Carvalho ja Eric Abidaliga, kel mõlemal "parim enne" möödas ning endiselt pole saadud uut väravavahti, siis võib väga vabalt hoopis Marseille osutuda PSG kõige tõsisemaks ohustajaks. Seega peaks Elie Baupi meeskonnna jaoks koht TOP 3-s olema üpris kerge saak ning sellele saab panustada väga hea koefitsiendiga.

Guingamp langeb välja - 1.90 (Pafis ja Unibetis)


Guingamp meenutab mulle eelmise hooaja Troyes meeskonda. Kõrgliigasse minnakse pea, et sama satsiga, millega tehti tegusid ka astme võrra madalamal ja täiendused on enamjaolt tulnud vaid teistest Ligue 2 klubidest. See aga ei näi kõige parema ellujäämisplaanina. Valus hoop on ka noore tähe Gilbert Imbula lahkumine Marseille'isse. Meeskonna kaitseliin on vana ja meeskond tervikuna ei tundu olevat valmis kõrgliiga jalgpalliks, seega usun, et hooaja lõpus kukutakse kolinaga alla tagasi.

Bastia lõpetab Ajacciost eespool - 1.95 (Pafis ja Unibetis)


Nagu Ligue 1 eelvaates kirjutasin, siis Ajaccio on kaks hooaega järjest napilt väljakukkumisest pääsenud. Samas oli Bastial suurepärane debüüthooaeg kõrgliigas, kui lõpetati 12. kohaga. Ajacciol on uus nimekas peatreener Fabrizio Ravanelli, kuid itaallase jaoks on tegu esimese peatreeneritööga. Väravaid loodab Ajaccio enim Adrian Mutult, kuid tumeda minevikuga rumeenlane on teatavasti väga ebastabiilne mängumees ning Ajaccio oli juba eelmisel hooajal väravatega hädas, kui neid saadi kokku 39, vaid väljakukkunud Nancy ning Brest skoorisid vähem. Suve jooksul on Bastia saanud enda jaoks suurepärased täiendused keskkaitsjate François Modesto ja Sebastien Squillaci näol, kes kindlasti lapivad ära eelmise hooaja Ligue 1 halvima kaitse, mis lasi sisse 66 palli. Nende selja taga on väravas alates eelmise hooaja keskpaigast endine Prantsusmaa koondise väravavaht Mickael Landreau. Keskväljale on toodud rohkete kogemustega Romaric. Kõik viitab sellele, et just Bastiast saab algaval hooajal parim Korsika saare klubi ning üllatav on näha, et kihlveokontorid näevad paremaid võimalusi hoopis Ajacciol.

Eden Ben Basat lööb rohkem väravaid kui Adrian Mutu - 2.00 (Pafis ja Unibetis)


Toulouse'i ründaja Ben Basat lõi eelmisel hooajal 12 väravat 28 mängus Mutu 11 vastu 26 mängus. Toulouse ostis ta hooaja keskel Brestist, kus ta lõi 20 mänguga 9 väravat. Iisreali koondise eest on Ben Basatil kirjas väga impresiivsed numbrid - 5 väravat 8 mängus. Tegu on tõusva tähega, kes on uuel hooajal Toulouse'i esiründaja. Hooaja keskel 35-aastaseks saav Mutu on samas langev staar, kelle hoog on raugemas. Lisaks teame ju, et rumeenlase näol on tegu väga keevalise mängumehega, kes korjab endale ka rohkelt kaarte ning mängukeelde.

Stefan Kießling lööb Bundesligas enim väravaid - 4.75 (Pafis ja Unibetis)


Leverkuseni ründaja Stefan Kießling oli 25 tabamusega Bundesliga edukaim väravakütt ka mullu ning raske on leida vastuargumente, miks ta ei peaks oma tiitlit kaitsma. Ainus lähikonkurent oli tal eelmisel hooajal Robert Lewndowski 24 väravaga, kuid poolaka olukord Borussias on meile kõigile teada. Ta ei ole oma seisuga rahul ning see võib avaldada mõju ka tema esitusele väljakul. Lewandowski ise on samuti tulnud välja šokeeriva avaldusega, kus mainis, et kuna on klubis rahulolematu, siis ta äkki ei pinguta klubi eest enam nii palju kui vaja. Kießlingu konkurendiks võiks olla ka Klaas-Jan Huntelaar, kes oli hooajal 2010/11 Bundesliga suurim väravakütt 29 tabamusega, kuid Schalke ründajal li üleeelmise hooaja lõpupoole tõsine põlvevigastus ning eelmisel hooajal suutis ta 26 mänguga lüüa vaid 10 väravat. Kes soovib väiksemat riski siis on võimalik panustada ka sellele, et Kießling lööb lihtsalt rohkem väravaid kui Huntelaar - selle koefitsient on 1.75.

Hannover lõpetab eespool Werderist - 1.75 (Pafis ja Unibetis)

 
Bundesliga hooaja eelvaates mainisin, et ootan suurt hooaega Hannoveri poolt, julgeks pakkuda meeskonda esikuuikusse, kuid kahjuks ükski Eestis saadaval olev kihlveokontor sellist võimalust välja ei paku. Werder peaks samas jääma TOP 6-st väga kaugele. Eelmine hooaeg lõpetati väga nutuselt, kui ei võidetud mitte ühtegi viimasest kümnest mängust ja püsima jäädi vaid 3 punktiga. Samas 28. oktoobril Mönchengladbachi vastu kaotas Hannover esimese kodumängu alates 2011. aasta 30. aprillist. Võõrsilmängud olid problemaatilised, kuid võib eeldata, et seda suudetakse parandada. Suvel oma põhikeskkaitsja Sokratise Dortmundile kaotanud Werder lõpetas viimati Hannoverist liigatabelis eespool hooajal 2009/10. Ka Hannoveril on suve jooksul olnud mitmeid muutusi, kuid meeskonna põhilülid - suurim väravakütt Mame Biram Diouf ja Saksamaa koondise varuväravavaht Ron-Robert Zieler - on endiselt klubis ning tõenäosus, et Hannover suudab edestada Werderit näib suur, suurem kui koefitsiendid vihjavad.

Bayern teeb kohaliku duubli - 2.75 (Pafis ja Unibetis)


Bayern on Bundesliga hooaja eel kihlveokontorite poolt pakutud ülisuureks favoriidiks ja kuigi Dortmundilt võib head konkurentsi oodata, siis on ikkagi tõenäoline, et Bayern võidab oma 24-nda meistritiitli. Eelmisel hooajal alistas Bayern karikafinaalis ka Stuttgarti, seega miks ei võiks ajalugu korduda? Ja ajalugu on kordunud tihedamini, kui osate arvata. Kõik Bayerni viimased 6 meistritiitlit on tulnud koos karikavõiduga! Erinevalt mitmetest Euroopa riikidest on Saksamaal karikasari väga hinnatud ja isegi varajasi ringe mängitakse võimalikult hea koosseisuga. Seega kui klubil on meistritiitli võiduks piisavalt hea meeskond, siis peaks ka karikavõit olema väga tõenäoline. Esimese karikamängu on Bayern juba ka pidanud. Esmaspäeval alistati tugevuselt neljandas liigas mängiv Schwarz-Weiß Rehden 5-0. Põhimeestest jäid kohtumisest eemale vaid Philipp Lahm ja Franck Ribery, kes jälgisid seda varumeestepingi pealt.

Teiste suurliigadega seotud ennustusvihjed panen kirja järgmisel nädalal. Ühtlasi ka meeldetuletus, et kuna spordimaailm võib olla kummaline ja paratamatult sünnib ka üllatusi, siis on range soovitus kõigile vihjetele kaasa mängida vaid summaga, mille kaotust saab endale lubada.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar