reede, 13. september 2013

Koprad on taas urgu aetud

Eelmisel hooajal Portugalis suurepärase mängu ja kolmanda kohaga üllatanud Paços de Ferreira on uue hooaja alguses suurelt kõrguselt valusalt maha prantsatanud. Homme lähevad "Koprad" neljanda vooru kohtumisele Benfica vastu seisus, kus tabelis pole kirjas mitte ühtegi punkti.

Olgugi, et muutused olid suvel suured läks väikeklubi uuele hooajale vastu siiski märgatava elevusega. Eelmise hooaja vägiteod aitasid Paçose Meistrite liiga playoffi. Euroopa tippsarjas alagrupiturniirile jõudmine oleks tähendanud seda, et klubi eelarve olnuks tervelt kolmeks hooajaks täidetud!


Paraku ei olnud Portugali klubil erilist loosiõnne, kui viimases eelringis sattus vastaseks Peterburi Zenit. Viimastel hooaegadel mängijatele rohkelt raha investeerinud Venemaa klubi on seadnud lähihooaegade suurimaks eesmärgiks läbimurde Euroopa eliiti ning nii moodustavad meeskonna selgroo Venemaa parimad mängijad ja ka silmapaistvad välismaalased nagu näiteks Hulk ja Alex Witsel.

"Koprad" sai kahemängu peale korraliku 3-8 ketuka. Iseenesest mängiti täitsa heal tasemel, esimene kohtumine oli eriti muljetavaldav, kus domineeriti täielikult teist poolaega, kuid Zeniti parem klass ja mängijate kvaliteet tähendas, et juba avakohtumisega olid kõik edasipääsulootused läinud. Vene klubi 4-1 võidumängus säras kübaratrikiga Roman Shirokov ning vanasõna "õnn soosib tugevamaid" sai taaskord tõestust väravavahi Matias Degra omavärava näol.


Hästi mängiti ka teist kohtumist, kuid Degral tuli selja tagant välja võtta taas neli palli. Just kaitse ongi olnud uue hooaja suurim murelaps. Meeskonna uus peatreener Costinha otsib alles seda õiget neljamehelist liini, mis võiks terve hooaja jooksul kandvat rolli mängida ja nii on näiteks leidnud ennast paremkaitsja koha pealt ka brasiillane Rodrigo Antonio, kes varasemalt Maritimos ja Belenenseses olnud tegelikult hoopis poolkaitsja.

Kurb fakt on ka see, et lisaks ümmargusele nullile liigatabeli punktisektsioonis on hetkel kolme vooruga löödud ka täpselt sama palju väravaid ja nii on Paços ainus meeskond, kes pole ühtegi tabamust kirja saanud. Ei ole ka kalendriga eriti vedanud, sest kolme mängu jooksul on tulnud mängida medalite eest võitleva Braga ning tiitlikaitsja Portoga, kuid eriti nukker mäng oli kohtumine Olhanensega, kelle vastu saadi terve teine poolaeg mängida ühemehelises enamuses, kuid lõpuks võeti vastu siiski 0-1 kaotus.

Nähtavasti on osutunud eelmise hooaja suurima väravaküti Cicero välja laenamine FK Astanasse valusaks veaks. Võis eeldata, et Guinea-Bissau koondislasest loobumise järel antakse võimalus noortele, kuid meeskonna esiründajaks on kerkinud hoopis viimased paar aastat Braga pinki nühkinud Carlao. Üllatav, et suuremat rolli pole saanud nooruke Rui Caetano, kes oli hooajaeelsetes kohtumistes üsna terav ja näiteks lõi värava ka Newcastle'i vastu.

Otsides positiivsust siis peab mainima, et üleminekuakna viimasel päeval õnnestus klubil hankida üks täiesti korralik täiendus Bebe näol. Manchester Unitedis saatis küll 23-aastast ründajat "õnnetusehunniku" maine, kuid ta teenis rohkelt kiidusõnu oma esituse eest tänavuse suve kohtumises AIK vastu ning on raske uskuda, et Sir Alex Ferguson oli kolm aastat tagasi nõus täiesti talendita mehe eest valmis välja käima 9 miljonit eurot.


Bebe säras toonasel suvel Vitoria de Guimaraesi eest, kui lõi kuues hooajaeelses kohtumises viis väravat. Väravaid on hetkel ka Paçosel hädasti vaja. Loodetavasti kujuneb tema periood viljakamaks, kui eelmise hooaja laen Rio Aves, mis tõi 17 mänguga kaasa vaid ühe tabamuse.

Ühtlasi ei tasu pikemalt patja nutta ka Meistrite liigast välja langemise pärast. Ees ootavad kuus väga hea tasemega mängu Euroopa liigas, kus alagrupikaaslasteks on Fiorentina ning lõppenud suvel Eesti vutifännidele tuttavaks saanud meeskonnad Pandurii Targu Jiu ja Dnipropetrovski Dnipro.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar