neljapäev, 19. september 2013

Uus aasta, sama ....

Washington Wizards oli eelmisel hooajal NBA-s üks parimad uue-aasta meeskondi. Seda suuresti tänu sellele, et meeskonna liider ja mängujuht John Wall jättis parema põlve vigastuse tõttu vahele hooaja esimesed 33 mängu. Nendest mängudest kogus Wizards vaid 5 võitu. Koos temaga koguti aga soliidsed 24 võitu 25 kaotuse kõrvale. Võiduprotsendiks siis enamvähem 50 ja kuna Milwaukee Bucks lunastas mullu playoffide pileti 38 võidu ja 44 kaotusega, võib kindlalt väita, et kui Wall oleks olnud kogu hooaja vältel terve, oleks 1978. aastal oma ainsa NBA tiitli võitnud Washington - toona küll Bulletsi nime kandes - jõudnud tagasi playoffidesse pärast viie hooaja pikkust pausi.


Wall moodustas koos kollanoka Bradley Bealiga ühe liiga parima tagamängijate paari. Seejuures oli ka Beali hooaeg poolik, kui ta langes vigastuse küüsi hooaja lõpus, mis lubas tal oma debüüthooajal kaasa teha vaid 56 kohtumist. Kujutagem nüüd ette, milleks olnuks Wizards võimeline, kui need kaks meest püsinuks kogu hooaja terved. Kindlasti saab olema nende koostöö arengut väga huvitav jälgida pärast seda, kui Wall sidus oma tuleviku Washingtoniga allkirjastades eelmise kuu alguses 5-aastase lepingu


Veel paar nädalat tagasi näis eelseisvat hooaega silmas pidades kõik Wizardsi jaoks suurepärane. Kõik mängumehed olid terved ja treeninglaagriks indu täis. Kindlasti võinuks meeskonna juba enne hooaja algust kirja panna ühe idast playoffidesse pääseva satsina. Paraku on aga Wizardsit taas külastanud vigastusetont. Sel korral on tema ohvriks meeskonna põhikeskmängija Emeka Okafor.


Okafor - kelle tegelik eesnimi on Chukwuemeka, mis tähendab ühe Nigeeria rahvuskeele, Igbo keele kohaselt "Jumal on teinud hästi" - jääb teadmata ajaks väljakult eemale selgroolüli vigastuse tõttu. 2.08 pikk mängumees pole küll oma üheksa aastat kestnud karjääri jooksul ehk oma potentsiaali täielikult avanud, kuid tema näol on siiski olnud tegu väga hea kaitsemängijaga, kes korvi all on üks oma meeskonna tugitalasid. Kui tervikuna oli mullune hooaeg Wizardsi poolt läbikukkumine, siis kiidusõnu teeniti just oma kaitsemängu poolest - vastastel lasti visata keskmiselt vaid 95.8 punkti mängus ning seda 44% tabavusega. Eelmisel hooajal Brasiilia koljati Nenega mänguaega jagades sai Okafor 26 mänguminutiga kirja keskmiselt 8.8 lauapalli ja ühe blokeeritud viske. Karjääri parimad näitajad on tal mõlemas valdkonnast vastavalt 11.3 ja 2.6. Seega on tema näol taaskord Wizards uue hooaja alguses ühest olulisest mängumehest ilma.

Tulles aga veel kord põgusalt tagasi Okafori potentsiaali juurde, siis kas saame ka tema puhul väita, et tegelikult on tegu ebaõnnestunud drafti valikuga? Jah, ta on ülivõimas kuju, kes teeb meelsasti kaitses musta tööd, kuid usutavasti loodeti temast siiski rohkem pärast ülikooliaastatel võimutsemist - karjääri keskmised numbrid 9.9 lauda, 1.7 kulpi ja 12.3 punkti mingisugust erilist võimu aga ei näita. 2004. aasta draftis valiti tema ees esimesena Dwight Howard, kuid selja taha jäid teiste seas sellised mehed nagu Loul Deng, Andre Igoudala ja Josh Smith.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar