reede, 27. september 2013

Eesti vanasõnad kehtivad ka Baierimaal

Üks konkreetne vanasõna "aastad pole vennad" kehtib väga hästi Ragnar Klavani koduklubi FC Augsburgi kohta. Kui eelmisel hooajal oli Baierimaa suuruselt kolmanda linna klubi omadega suurtes raskustes ning liigasse püsima jäämine kindlustati vaid tänu heale hooaja teisele poolele, siis tänavu on justkui võetud südameasjaks endale mitte närvikõdi põhjustada. Augsburg on pärast kuute mänguvooru Bundesligas suurepärasel 8. kohal.

Kuue mänguga on Augsburgil koos 9 punkti, mida on võrreldes eelmise hooajaga seitsme võrra rohkem. Ühtlasi on kirjas juba kolm võitu. Mullu sai Klavan ja kompanii oma kolmanda võidu alles 23. veebruaril! Terve eelmise hooaja esimese poolega kogus Augsburg vaid 8 silma! Korraga on edasi astutud lausa mitu sammu.


Samas ei saa ka öelda, et Augsburgi edu väga suure üllatusena tuleb. Ilusas hoos oldi juba ka eelmise hooaja teises pooles, mil võeti 7 võitu ja 3 viiki ning kui hooaja paremusjärjestust oleks koostatud vaid 2013. aasta tulemuste järgi, siis oleks Augsburg hooaja lõpetanud 7. kohal. Seejuures oli klubi jaoks tegu teistkordse sarnase järsu tulemuste paranemisega. Ka oma Bundesliga debüüthooajal veedeti hooaja esimene pool tabeli lõpuosas vireledes, kuid võeti ennast pärast aastavahetust käsile ning hooaeg 2011/12 lõpetati vaid kolme kaotusega viimasest 17-st mängust. Seega on tänavune, Augsburgi mõttes, anomaalia julgustav, et klubi võib ka hooaja lõpuosas konkureerida lausa eurokohtadele. Mõte sellest ei olegi väga ulmeline, kui võtta arvesse, et mullu hõivasid viimased eurokohad Freiburg ja Frankfurt. Esimene oli eelneva hooaja lõpetanud 12. kohaga ning teine tõusis nii kõrgele lausa liiga uustulnukana!


Peatreeneri Markus Weinzierli põhieesmargiks on (hetkel veel) aga kindlasti jätkuvalt liigasse püsima jäämine. Enne hooaja algust oli Augsburg kolme meeskonnalises seltskonnas, keda kihlveokontorid pidasid uustulnuka Braunschweigi järel kõige suurema tõenäosusega liigast langejateks. Ees seisab üsna raske kalender, mis algab tänase kohtumisega Mönchengladbachi vastu ning lõppeb põhimõtteliselt alles novembri teises pooles, mil mängitakse Hoffenheimiga. Nende kahe mängu vahele mahub aga mitu keerulist vastast, teiste seas Bayern, Schalke ja Leverkusen. Kõrge lend tabeli esimeses pooles võib väga kiirelt otsa saada, kui tugevate vastastega mängides hätta jäädakse ning järjepanu kaotusi tulema hakkab. See mõjuks laastavalt mängijate enesekindlusele ning moraalile. Nendele mängudele ei ole ka kõige parem vastu minna seisus, kus Augsburgil on esimese kuue mänguga kirjas vaid üks nullimäng. Huvitaval kombel on seni ka kõik kolm väravavahti võrdselt mänguaega saanud.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar