neljapäev, 5. detsember 2013

NHL-i ennustusvihjed 05.12.13

Jätsin eilse tänu viimase aja panustamisvormi langusele nimme vahele. Elasin aga nii öelda mõttes kaasa kõigile autsaideritele ja oh, imet, kõik saidki võidud kirja. Canadiens 4-3 Devilsi vastu karistusvisetega, mängus kus viimasel kolmandikul tuli tervelt viis väravat (võib vaid ettekujutada seda ahastust, mis tabas alla 5.5 värava panustajaid). Red Wings oli mängu keskpaigas Flyersi vastu 3-1 ees, aga seejärel tuli viis korda järjest välja võtta ning võidu sai isegi kirja ka lootusetu Flames. Märkimisväärne, et viimase aja tulemustega on ka väljaande The Hockey News kogenud spetsialistid kõvasti kõrvetada saanud. Esmaspäeval oli kindel konsensus Rangersi suhtes ja läinud ööl eelistati kõvasti Red Wingsi.

Ühtlasi, kuna vahepeal tekkis kahtlus seoses numbrite korrektsusega, siis käisin need ka üle ja edasipidi on kõik valikud kajastatud siin - www.spreadsheet.se/teinekoht. See peaks vältima lohakusvigu ja nii püsib kõik korrektne. Leht küll rootsikeelne, aga numbritest peaks ikka aru saama. Google tõlgib vajadusel üpris hästi ka..

Rangers alistab normaalajaga Sabresi @ 1.95, 3 punkti


Piinlik läbikukkumine Rangersi poolt nädala alguses Jetsi vastu, kuid usun, et teist sellist esitust endale ei lubata. Kõvasti poleemikat tekitanud olukord väravasuul on saanud lahenduse pärast Lundqvisti uut 7-aastast lepingut. Olles esmaspäeval pingile kukutatud, võib temalt täna oodata head esitust. Kuigi tõsi on ka see, et ega kaitsjad ja väravavahid pole seni pidanud Sabresi vastu mängides palju pingutama. 60 minuti kohta vaid 1.16 väravat ja 23 väravale viset nende poolt, mõlemad on liiga halvimad näitajad. Omavahel tänavu korra mängitud ja Rangers võitis kodus 2-0. Lundqvisti poolt seal 29 tõrjet, sama kui Sabresi väravavahti Ryan Millerit terroriseeriti 46 väravale viskega. Nähtavasti sobib Rangersile eelmisel nädalal kirjeldatud Sabresi dump and chase mäng. On jõulised kaitsjad ning see aitab boordivõitlustes peale jääda.

Avalanche alistab Oilersi @ 1.72, 4 punkti


Oilers on liiga halvim kodumeeskond, samas kui Avalanche on parim võõrsil mängiv sats. Miks mitte kaasa mängida? Paar nädalat tagasi näis, et Oilers on tuhast tõusmas, aga viimasel ajal on taas saadud mitmeid ootamatuid kaotust - näiteks eelmine mäng kodus kehvas vormis Coyotesi käest 2-6 ja enne seda Blue Jacketsi käest 1-4. Avalanche on seni võõrsilmängudes lasknud vaid 1.7 väravat mängus. Oilersil on küll mitu talendikat ründajat, kuid nendegi mäng on viimasel ajal nüri olnud. Avalanche'i viimane mäng oli eelmisel nädalavahetusel! Mitu-mitu päeva on saadud puhata. Samas Oilers mängis meie aja järgi ööl vastu esmaspäeva Dallases ja siis vastu kolmapäeva kodus Coyotesiga.

Kombo Blues alistab Islandersi normaalajaga ja Blackhawks alistab Wildi @ 2.97, 2 punkti


Bluesi hindan üheks liiga parimaks kodumeeskonnaks - tänavu 11 võit, 1 normaalajakaotus ja 2 normaalajajärgset kaotust. Sellele mängule tullakse kahe järjestikuse võõrsilt saadud kaotusega. Ei ole väga tõenäoline, et tuleb kolmas järjest. Eriti, kui võtame arvesse Islandersi kohutavat vormi. Nad on muidugi olnud lähedal võidule viimases kahes kohtumises - mõlemad kaotati lisaajal 2-3 - kuid saamatus võidutest kinni hoida tähendab seda, et meeskond on nüüd viimasest 14-st mängust võitnud vaid 2. Kaotustest on kümme tulnud normaalajaga. Võõrsilt on tänavu Islandersil kirjas 12-st mängust vaid 3 võitu, mis on liiga halvim näitaja.


Wild on iseenesest kodujääl paras pähkel, aga pilk viimase aja tulemustele räägib selget keelt sellest, et viimasel ajal ei ole hästi mängitud. Enne, kui eelmises mängus alistati Flyers 2-0, kaotati neli jutti, kaks neist ka kodus. Wildil tänavu kirjas võit Chicagos, aga kodus saadi Blackhawksi käest peksa 1-5. See tulemus tähendab seda, et Blackhawksil viimasest kümnest mängust Minnesota Xcel Energy Centre'is seitse võitu ja mitte ühtegi normaalaja kaotust! Blackhawks võitnud kuus võõrsilmängu järjest ning tänase järjekordse võiduga korrataks 1964. aastal püstitatud võõrsilmängude võiduseeriat.

Paar mõtet ka teiste mängude kohta:

Penguins vs Sharks - Penguinsi võit @ 1.85 taas ahvatlev koefitsient ühel liiga parimal meeskonnal. Islandersi vastu oli napp pääsemine, aga võõrsil kiputaksegi kehvemini mängima kui kodus. Sharks pole muidugi mingi niisama sats vaid ka üks potentsiaalne tänavune Stanley karika finalist, aga viimasel ajal on rohkelt väravaid lekitud ja kui Penguins suudab kaitses kontsentreeritult mängida, siis on väga hea šanss.

Canadiens vs Bruins - Bruinsi võit @ 1.82 Bruins on sel nädalal saanud korralikult puhata, tegu nende esimese mänguga. Samas Canadiensil selja taga kaks mängu ja mängiti alles eile. See mäng nende jaoks ka juba kuues viimase üheksa päeva jooksul. Mõlemad kaitses väga kõvad meeskonnad, aga Canadiensil võib väsimusest tingituna tulla kaitses eksimusi sisse. Põhikaitsja P.K. Subban juba kinkis läinud ööl Devilsile ühe värava.

Panthers vs Jets - Jetsi võit @ 1.97 Panthers on kehv ja ei näe nende poolt mingisugust edasiminekut ülejäänud hooaja jooksul. Aeg-ajalt sähvatatakse, kuid see on ka kõik. Jetsil sellest nädalast suurepärane võit New Yorkis ja kokku nüüd kolm võitu viimasest neljast, kõik normaalajaga.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar