reede, 13. detsember 2013

Kolm põhjust, miks Liverpool ei võida tiitlit

Erinevad Euroopa jalgpalli tippliigad hakkavad jõudma poole peale ja nii ka Premier League. Algaval nädalavahetusel peetakse 16. vooru mängud. Hooaeg on seni olnud väga põnev ja seis selline, kus heal päeval võivad kõik alistada kõiki. Üle hulga aja on taas medalikonkurentsis Liverpooli meeskond, kuid kas seal ollakse ka hooaja lõpuni? Ebatõenäoline.

1. Liigne sõltuvus seoses Suareziga


Luis Suarez on fantastiline mängija ning hetkel ka suurepärases vormis. Ta on tänavu teinud juba kaks kübaratrikki ning troonimas väravaküttide edetabeli tipus 15 tabamusega. Tema selja taga on Sergio Agüero, kellel kirjas "vaid" 12 väravat. Suarez on mees, kes on võimeline üksipäi ühe mängu saatuse ära otsustama ning seda on ta Liverpooli särgis ka korduvalt teinud. Ta võib olla ebameeldiv oma käitumismaneeride poolest, kuid ka kõige kibestunumad rivaalklubide fännid peavad tunnistama, et tegu on ühe hetke maailma parima ründajaga. Vaadates Liverpooli meeskonda üldisemalt, siis vaatab sealt ka vastu fakt, et Suarez ongi ainus tõeline maailmaklassiga mängumees. Seetõttu pole ka ime, et just uruguaylane on see, kes tihtipeale võiduväravad lööb ning meedia poolt suurima tähelepanu endale saab. Just seda sama fakti saab aga pidada Liverpooli jaoks ka negatiivseks. Kui Suarezel juhtub olema halb päev, ja neid tuleb hooaja jooksul kindlasti ette, siis kes nendel kordadel võidupunktid koju toob? Huvitav fakt on seegi, et Suareze väravatest on vaid kolm tulnud võõrsilmängudes. Sellega jõuame ka teise punkti juurde.

2. Võõrsilvorm

Uskumatul kombel on Liverpool hetkel tabelis teine ja liidrist maas vaid viie punktiga, kuigi võõrsilt on saadud tänavu vaid kaks võitu ja kokku üheksa punkti. Juba aastaid on 'pooli painanud probleemid välismängudega ning nagu hooaja algus näitab, siis pole paranemismärke ka tänavu. Olgu ka üles märgitud, et mullu finišeeriti seitsmendana, kui võõrsilt saadi hooaja peale kokku seitse võitu ja 28 punkti. Viies tänavusest seitsmest välismängust on endale lastud lüüa vähemalt kaks väravat ning kaks mängu jutti on välja korjatud kolm palli. Viimane kohtumine lõppes 1-3 kaotusega liiga uustulnuka Hull City vastu. Tegu on täiesti kohutava tulemusega, kui pidada silmas klubi tiitliambitsioone. Võõrsil on tänavu probleeme olnud ka Manchester City'l ning Chelsea'il, kuid võib uskuda, et need gigandid saavad uuel aastal ree peale tagasi. Teoorias on see võimalik ka Liverpooli puhul, kuid kahtlen selles sügavalt.

3. Vigastused


Vigastused on profispordi lahutamatu osa ning nendega tuleb leppida. Tihtipeale eraldab tiitlivõitjat teisest kohast just see tõsiasi, et hooaja jooksul on meeskond püsinud värskema ning tervemana. Eelpool mainitud City'l ja Chelsea'il on olemas suured koosseisud, kus iga kõrvale langeja asemele on võtta kompetentne asendusmees ning hooaja alguses näitas ka Arsenal oskust vigastustega toime tulla, kuid kas ka Liverpool on nendeks valmis? Viimases voorus langes vigastuse küüsi meeskonna kapten Steven Gerrard, kellel jääb kindlasti aastavahetuseperiood tagareielihase vigastuse tõttu vahele. Kapteni roll võib olla spordis ülehinnatud, kuid samas on sellesse rolli usaldatud mängijatel teatavad lisaülesanded ning mõju meeskonnakaaslastele. Kapten on see, kes väljakul raskel hetkel olukorda kontrolli all hoiab. Tema on see, kes kehvas seisus meeskonda paremate tulemuste nimel inspireerida suudab. Seni on Gerrard ka enim väravatesööte jaganud mängija, neid on tal kirjas kuus, millega ta terve liiga peale jagab Mesut Öziliga esikohta. Ta on küll tuntud, kui mängija, kes suudab hästi tervena püsida, kuid vanuse lisandumisel kerkib märgatavalt ka vigastusoht ning nendest on ka raskem taastuda. Jala vigastusega on hetkel 'poolil audis ka Daniel Sturridge, kes on üheksa väravaga Suarezi selja taga resultatiivsuselt teine mees. Tema naasmist väljakule võib prognooside kohaselt näha alles jaanuari teises pooles. Seni peab Suarez ründeliinis üksinda vankrit vedama, kuna hispaanlased Iago Aspas ja Luis Alberto pole seni suutnud Inglismaal kohaneda. See tähendab omakorda seda, et Suarezi puhul suureneb vigastusrisk ning omakorda võib lisakoormus tuua hooaja lõpus suure vormilanguse.

Ülehomme ootab Liverpooli ees suur mäng Tottenhami vastu. Kuna tegu on võõrsilmänguga, siis on hea võimalus oma tiitlivõimalusi kasvatada ning ennast tõestada. Samas on 18-kordsel Inglismaa meistril White Hart Lane'iga seoses käimas ülikehv seeria, mille kohaselt on Spursi käest saadud kõik mängud järjest peksa juba alates aastast 2008. Nii pikk negatiivne seeria on ühe tippklubi jaoks lubamatu.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar