kolmapäev, 1. jaanuar 2014

Premier League vahekokkuvõte

Euroopa tippliigadest on hooaja keskel kõige põnevam seis kindlasti Inglismaal. Hetkel mahub esikolmik kahe punkti sisse. Kui tundus, et Arsenal on valmis liigatiitliga ära jooksma sattus Arsene Wengeri meeskonna mängumootorisse detsembri alguses paar liivatera ja nii sulas üsna soliidne edumaa minimaalseks.


Huvitaval kombel on Arsenal üks vähestest tippudest, kes on suutnud kodust eemal hästi mängida. Hetkel on kümnest võõrsilmängust võidetud seitse. Üle viie võõrsilvõidu on kirjas veel vaid Tottenhamil ja Manchester Unitedil. Tabeli tipus "Kahurimeeste" kuklasse hingavad Manchester City ja Chelsea on seni üheksast välismängust suutnud aga enda kasuks kallutada vaid kolm. On isegi uskumatu, et nii kehva võõrsilvormiga suudetakse tiitliheitluses püsida. Veel uskumatum on, et Manchester United pole vaatamata kõigile David Moyesi režiimi algusega seotud olnud probleemidele mängust täielikult väljas.


Old Traffordil on "Punased kuradid" võitnud vaid neli kohtumist, kuid edukad esinemised välisreisidel tähendavad seda, et United on Arsenalist vaid kaheksa punkti kaugusel. Vahe on silmapaistev, kuid kindlasti mitte midagi sellist, mida ei anna ülejäänud hooaja jooksul tagasi teha. Sama arvu punktide peal on Unitediga hetkel ka Spurs, kuigi Andre-Villas Boasi vallandamise tõttu võiks arvata, et hooaja algus on ebaõnnestunud.

Traditsiooniliste tippude seas on tänavu üllatuslikult kaarte segamas ka Everton. Pärast edukat hooaja algust on Liverpooli sinine pool suutnud oma hoogu hoida ning on seni vähim kaotuseid kirja saanud meeskond (2). Ühepunktiline edu naabrite ees tähendab hetkel ka seda, et Everton on liikumas esinelikukoha suunas esimest korda pärast hooaega 2004/05. Pärast mullust ebaõnnestunud hooaega on taas Euroopa suunas rühkimas ka Newcastle. Jaanuaris alanud Prantsuse revolutsioon on jõudnud sinna järku, kus uskumatul kombel on Alan Pardew meeskonna senisest 29-st väravast löönud 27 just prantslased.


Üllatus on kindlasti ka see, et hetke seisuga on kõik liiga uustulnukad ka järgmisel hooajal kõrgseltskonnas jätkamas. Hull City seis on väga roosiline 23 punkti ja 10. kohaga ning ka Cardiff City ja Crystal Palace suudavad konkurentsi võimelised olla, kuigi alles mõni nädal tagasi tundus, et Palace'i seis on üsna lootusetu. Mullu langesid Championshipi kõik kolm, kes jõulud relegatsioonitsoonis veetsid ja Palace'ile olid tänavu viimase kolmiku seas sel ajal seltsiks Fulham ning Sunderland. Viimane peab ellujäämislootuses uuel aastal korda saatma pisikese ime, sest seni on Premier League'is vaid korra juhtunud nii, et jõulude viimane meeskond suudab hooaja lõpus püsimajääda.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar